Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

qwerty78

Ile jest ważne skierowanie od lekarza prywatnego

Polecane posty

Witam Byłam u ginekologa-endokrynologa i dał mi skierowanie na badania kontrolne USG narzadów rodnych i tarczycy oraz badania krwi( hormony,wątrobowe i.t.d)i moje pytanie jest następujace bo oczywiście za wszystkie badania płace bo chodze do prywatnej przychodni i czy w takim razie moje skierowanie na te badania jest bezterminowe?tzn. czy jest ważne tylko miesiąc jak inne skierowanie(pawie wszystkie)wyjeżdzam na wakacje i myślałam ze zdaze, a pozniej jeszcze dostaje miesiaczke i tak jakos wyszlo ze usg nie dam rady zrobić.Czy moge naprzykład bez skierowania isc na usg prywatnie ? Bardzo bym była wdzięczna za wszystkie informacje.Dziekuje

Gość oczywiście że możesz
takie badania wykonać bez skierowania. W zasadzie większość badań nie wymaga potwierdzenia od lekarza, idziesz płacisz i robisz. Po prostu umawiasz się na USG, idziesz do analityki i koniec. Zwróć jedynie uwagę na zalecenia lekarza który na badania Cię skierował - w jakim dniu cyklu masz je wykonac itp

Na skierowaniu jest tylko napisana data, jakie to maja byc badania i pieczatka przychodni to wwzystko.Moja siostra była tez tam na badaniach krwi i tez bez żadnego skierowania , ale myślałam ze z USG jest inaczej wielkie dzieki za odpowiedz :)

Gość cvvgbfsdgb
na usg tez sie mozesz sama umowic, bez skierowania

od prywatnego to i tak musisz zaplacic - i aby zrobic te badania nie potrzebujesz skeirowania - no chyba, ze to jakas wieksza przychodnia prywatna i maja wlasne zasady

Gość oczywiście że możesz
chyba jedynie badania typu prześwietlenie, tomografia itp wymagaja potwierdzenia od lekarza. USG można spokojnie zrobić na własną rękę.

tzn, ze ze skierowaniem ich lekarza nie placisz, ale nie mozesz zrobic tych badan panstwowo ze skierowanim od prywatnego

Dzięki wielkie wszystkim :) jeszcze na wszelki wypadek tam zadzwonie aby sie upewnic na 100%. Dziękuje.