Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawiedziony ale wolny

była nie chce oddać pierścionka zaręczynowego

Polecane posty

zerwałem z dziewczyną po 5 latach, która była zaborcza, jakbym tylko do niej należał, ciągle chciała mnie kontrolować i mieć przy sobie, nawet na piwo z kumplami nie mogłem sam wyjść bo i ona chciała a ja jej mówiłem co o tym myslę, starałem się tłumaczyć jej, wyjasniac a ona nic,w końcu powiedziałem dość i skończyłem to, a ona nie przyjmuje tego do wiadomości i nie chce mi oddac pierścionka nei wiem jak do niej mówić

chyba jaja sobie robisz, sama powinna go oddać, ja nie chciałbym rzeczy mojej bylej

Gość matematyczka**
Nie ma czegoś takiego jak zwrot prezentów :o miej trochę klasy

Gość matematyczka**
" chyba jaja sobie robisz, sama powinna go oddać, ja nie chciałbym rzeczy mojej bylej" -ale to nie jest twoja rzecz od momentu kiedy jej dałeś

Gość non-expert
Nie jestem ekspertem w sprawach dawanych i oddawanych pierścionków, więc chcę się upewnić - to taki zwyczaj, że się oddaje po zerwaniu zaręczyn? Jeżeli zwyczaj, to mam nadzieję, że mój nie był używany :D Poważnie - co z tego że nie przyjmuje do wiadomości? Nie musisz więcej nic mówić. To że nie weźmiecie ślubu powinno ją naprowadzić na właściwy trop.

kosztował sporo, wiem że oddają np. mojemu kumplowi to nawet rzuciła nim w twarz

Gość matematyczka**
Ja tez bym rzuciłą Tobie w twarz, bo głupio by mi było chodzić z pierścionkiem zareczynowym bez narzyczonego ;D aczkolwiek jest jej więc moż ezrobić co zechce

no to chyba pozamiatane

CarrieBradshaw właśnie podsunęłas mi pomysł jak go odzyskać dziekuję

Gość ESMERALDA1987
eeee Niech ma dziewczyna na pamiątkę

Gość pieścionek należy do niej
Podarowałeś jej go, zapomniałes o tym? Jest jej własnościa, więc nie możesz wymagać zwrotu. Tym bardziej że to ty zerwaleś zaręczyny.

Gość znam sie troche
jest taki zwyczaj ze powinno sie oddac pierscionek... i to nie jest zaden prezent. zareczyny to cos r w rodzaj umowy ... poczytajcie troche zanim sie wypowiecie

Gość alllicja28
gdym zerwała z chłopakiem zaręczyny (albo on ze mną) to sama bym mu oddała pierścionek, nie chcę mieć na palcu symbolu nieudanego związku!

Gość jest taki zwyczaj
że pierścionek się oddaje jeśli to kobieta zrywa, jeśli facet to nie, a facet który zrywa zaręczyny i chce pierścionek to ostatnie dno.

Gość brzydze się nierobami!
zawsze sie oddaje ćmoki głupie :o

Gość Xxxbbbxxx
Skoro jej go dałeś to należy do niej i nie masz prawa żądać zwrotu- może z nim zrobić co chce- zatrzymać, sprzedać, rzucić Ci w twarz albo spuścić w kiblu ;) to tak samo jeśli np ona by Ci podarowała rower na urodziny i po zerwaniu żądała zwrotu, trochę dziwne by to było co nie? ;) miej że trochę honoru człowieku.

Gość oikkiiiaaa
skoro byla taka zła jak piszesz, to po co się z nią zaręczałes? poza tym skoro juz się zaręczyłeś to powieneś ją nazywać byłą narzeczoną, a nie byłą dziewczyną :O chyba zaręczyny do czegoś zobowiązują;/ a to czy odda czy nie zalezy tylko od jej dobrej woli, ale mam nadzieję, że nie bedzie głupia i nie odda,

Gość jesli to ona by zerwała
to wypadałoby, żeby oddała, ale skoro Ty zerwałeś, to nie rozumiem, dlaczego tego od niej oczekujesz :O. Przecież teraz on jest jej, a nie Twój.

Gość jesli to ona by zerwała
dopiero teraz widzę, że to temat sprzed trzech lat, po cholerę go wyciągać? 😠

No i co z tego? To był prezent od Ciebie. Owszem, gdyby miała klasę to by oddała, ale nie masz żadnego prawa domagać się go. Może go sprzedać w lombardzie / nosić / wrzucić do Wisły

Gość blapla
Po co się tu jeszcze produkujecie? :D Gościu już dawno zapomniał o tym temacie albo nawet umarł :classic_cool:

Gość jshhsfs
a gowno bym oddala.5 lat jej palancie zmarnowales,pewnie tez byle sniezly skoro tak cie pilnowala.wolalbym sprzedac niz ci oddac.ale z ciebie szmaciarz :O

Gość sasanka09
No cóż to jej własność :) ja również bym nie oddała. Bo niby dlaczego?:D