Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja cie ciociu

z yasminelle na novynette

Polecane posty

Gość ja cie ciociu

Hej dziewczyny ostatnio gim przepisał mi zamiast yasminelle (które biorę już od 4 lat i nic mi po nich nie było) novynette (bo niby mniej hormonów. No ale się naczytałam na kafe jakie to się ma skutki uboczne i szczerze powiem trochę się wystraszyłam ;/ Bo po yasminelle nie było mi nic, i teraz nie wiem zaryzykować i brać novynette czy powiedzieć babce żeby mi przepisała znowu yasminelle. Aha a któraś z was też tak miała? tzn. z przechodziła z tabletek o większej ilości hormonów na mniejszą? I jakie odczucia?

Hej. Ja brałam Novynette pół roku i zrezygnowałam. Nie chcę Cię tu w żaden sposób straszyć lub odradzać. Było wszystko ok, żadnych skutków ubocznych, wymiotów, bólów głowy, ale za to.... przytyłam. I to był powód mojej rezygnacji z tego sposobu antykoncepcji. No, ale oczywiście Twój organizm może zareagować inaczej.

Gość ja cie ciociu
Kurcze właśnie tych dodatkowych kilogramów też się boję :P Ale przestraszyły mnie też wypowiedzi dziewczyn na forum o depresji jakiś stanach lękowych itd. Wiem, że tabletki zawsze można zmienić ale tak skakać z miesiąca na miesiąc raz te raz te to chyba też nie za bardzo.No nie wiem czekam na inne opinie i dzięki za odp.