Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość honda cv

Kolczyk w brwi

Polecane posty

Gość honda cv

Pasuje jak ktoś ma drobna buzie czy pyzata? pomoże odwrócić uwagę od pyzatych policzków?

Gość honda cv
Oczywiscie masz prawo tak twierdzic:) Tylko ja dokładnie pytam komu pasuje:)

Pasuję... Ja miałam w pępku jednak zaszłam w ciąże i trzeba było wyjąć. Ale w języku za to mam...):

Gość ..jjjjjjjjjjj
ja mam w języczku , pepuszku i 5 w uszach :D

Gość honda cv
Mi sie podoba w brwi, ale mam pyzatą buzie i zastanawiam sie czy sie nie oszpecę:(

Gość ..jjjjjjjjjjj
o nieeeeeeeee jak sie zajdzie w ciaze to trzeba wyjmowac kolczyka??? why ;( w sumie mi do tego jeszcze daleko ale chcialabym go miec zawsze i w jezyku tez , tyle sie ocierpiałam :)

kiedys miałem dziewczynę z kolczykiem w języku i miała nieświeży oddech... od tamtej pory mam uraz :-o

No jasne że trzeba...pępek robi się wystający i nie ma dla niego miejsca... Ale nie martw się, mi pępek się nie zrósł tak że mogłabym go nawet teraz założyć! A z języka ponoć trzeba wyciągnąć w razie cesarki, moja kuzynka nie wyciągnęła i cudem ją odratowali.

Gość ..jjjjjjjjjjj
bo takie przyciagasz :O kolczyk akurat nie ma nic zwiazku z tym czy ma sie swierzy oddech czy nie. kwesta mycia zebów i dbania o higiene :O

Gość ..jjjjjjjjjjj
jak to ???? odkreciłą sie jej kukla??? i co by sie udusila??? matko :O ostzregała mnie pani laryngolog ze nigy nie rob w jezorze :P ale ja amm tak mocno kulki zakrecone ze nie ma opcji zeby sie poluzowału :d

Gość ..jjjjjjjjjjj
mi w pepku sie goiło pół roku!!! masakra w jezyku 2 tygodnie :D

Miała wprowadzaną rurkę do gardła...no i wtedy rurka zahaczyła się o kolczyk i efekt gotowy. Szczegółów nie znam dokładniej.

Ja mam robić kolczyk we brwi:classic_cool:...Trochę się boję ale może nic się nie stanie:) też mam pyzatą buzie:O tragedia:O może to maleństwo jakoś odwróci uwagę od policzków i przyciągnie do oczu...Mam nadzieję ze to nie wpłynie negatywnie na sytuację w pracy:O

Gość ..jjjjjjjjjjj
tez jej uzywałam, ale nie ma opcji zeby ci sie zagoił po tyg. tez tak myslałam wszystko pieknie zanej ropy krwi nie spuchło nic, po miesacu wyjmuje kolczyka naciskam a tam ropa :O i tak przez pare miechów, na szczescie teraz wszystkoo k

Tribiotic to maść dosłownie na wszystko:D Od kolczyków,poprzez odparzenia po rozjaśniaczu po trudne pryszcze. Ma któraś kolczyk w brwi? Tak żeby mi odpowiedziała na kilka pytań?

duszyczka w życiu tydzień się nie goił, może zewnątrz ale tunel wewnątrz gdzie jest ten "banan" nie goi się tak szybko ja mam 3 w lewym uchu i w pępku a chcę jeszcze w nosie takie maleństwo małe ale chyba będę musiała zrezygnować :(

Gość ..jjjjjjjjjjj
tribiotic na pryszcze?? smarowc i co zniknie???

Przecież to normalne że mówię o zagojeniu się na zewnątrz, chodziło mi o to że po tygodniu mogłam go już pokazać i że ładnie się prezentował.

z zewnątrz najgorsze są te zaczerwienienia przy kulce górnej i dolnej ehh mnie chyba z pół roku trwało gojenie się wszystkiego wewnątrz :( co do brwi to fajnie to wygląda u niektórych oczywiście jak jest zrobiony ładnie i estetycznie :)

Każde ciało inaczej reaguję na obcy przedmiot. W języku gojenie trwało mi około 3 tyg. Jadłam same Gorące Kubki bo nic innego się nie dało :/

Ja płaciłam około 130zł razem z kolczykiem, ale to drogo, można taniej. Robiłam w gabinecie kosmetycznym w CH Panorama w Warszawie. Nie każdy gabinet kosmetyczny robi takie rzeczy. Są też salony piercingu. Kosmetyczka zaznaczyła kropkami miejsce gdzie ma byc przekucie, rozstaw powinien być dość szeroki, bo on się potem zawęża z czasem. Złapała szczypcami i przekuła, jest to dosyć bolesne. Mój kolczyk był ze stali chirurgicznej. Kazała mi przemywać wodą utlenioną, ale niektórzy mówią, że trzeba tribiotickiem smarowac. Ja przemywałam tylko wodą i wodą utlenioną. Szybko mi spuchła brew, była aż fioletowa. Ale to też przeszło dość szybko. Miałam kulki, są dobre na początek, bo się nie zaczepiają. Potem zmieniła na stożki. Kazała mi też trochę lekko poruszać kolczykiem w ty czasie gojenia. Na początku nie ruszałam bo bolało, dopiero po kilku dniach. Nie pamiętam ile trwało gojenie. Chyba do miesiąca, po 2tyg już było dość dobrze. Trzeba uważać, bo niektóre kolczyki mają krzywy gwint i mogą odręcać się i wypadać. Można je dowolnie zmieniać, aczkolwiek łatwo wyjąć, włożyć już gorzej. Jak już zmieniasz, to zrób to od razu. Nie rób tak, że dziś wyjmiesz, jutro włożysz nowy, bo zarasta. Najlepiej zrobić sobie delikatny kolczyk, grubość pręta 1, 2mm. Kolczyk się nie zaczepia, trzeba tylko uważać przy golfach czy ogólnie przy wkładaniu ubrań przez głowę.Co do materiałów to mamy: stal chirurgiczną, tytan i bioplast. Ze srebrnymi się nie spotkałam, a szkoda, ponieważ... Okazało się, że mam uczulenie na stal. Zmieniłam więc na tytan(podobno mniej uczula), ale to nic nie dało. Nie było to jakieś silne uczulenie, i przez długi czas kolczyk nosiłam(3 lata), ale potem zaczęło mnie to denerwować. Podobnie jak z kolczykami w uszach, mogę nosić tylko metale szlachetne. Srebro byłoby dobre. Są kolczyki łączone np. stal ze srebrem, ale najczęściej srebrna jest tylko ozdoba kolczyka.. Tak więc zwróćcie uwagę na wasze kolczyki w uszach. Niedawno kolczyk wyjęłam, bo przestał mi pasować, no i też przez to permanentne uczulenie. Zostanie mi ślad, liczyłam się z tym, ale nie będzie on bardzo widoczny. Zdarzały mi się problemy z dostaniem pracy. Albo mówili, że z kolczykiem nie przyjmują, albo, że musze go wyjąć. Tak więc to też rozważcie. Kolczyk trochę wpływa na to, jak was postrzegają inni. Na uczelni, wśród znajomych pełna tolerancja, nie wiem jak w szkole średniej. Raz jakiś facet mnie zaczepił na ulicy i pytał po co mi ten kolczyk. Tak więc różne są sytuacje. Mam nadzieję, że pomogłam :)