Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemogenasiebiepatrzyc

Dieta 500 kcal

Polecane posty

Witam, zawsze ważyłam 49 kg/ 176cm ale przez ostatnie 2 lata zaczęłam niemiłosiernie tyć, zaprzestałam o siebie dbać czego skutkiem jest aktualna waga 85 KG !!! Jakiś czas temu powiedziałam sobie dość, choć wtedy na wadze było jeszcze 75 kg, zaczęłam stosować głodówkę, udawało mi się nic nie jeść przez jakieś góra 4 dni po czym wracałam do stanu pierwotnego, bo ''mi sie nie chcialo''; ''nie jest ze mną tak źle by sobie odmawiać jedzenia'' ale teraz powiedziałam dość, nie mieszcze sie w nic, wsztydzę się wyjść z domu, więc przeżucam się na dietkę, w sumie głodówkę 500 kcal + witaminki na paznokcie, włosy etc. Ale nie potrafię odchudzać się bez ''wkładu'' tak więc chciałabym przez najbliższe 3-4 dni pogłodować tylko na wodzie by skurczyć zołądek, oczyścić się, poczuć się lżejszą no i zgubić kilka kilo (oczywiście w przypadku głodówki to tylko woda) jednak zastanawiam się czy ta kilkudniowa glodowka tego wszysstkego nie opóźni i nie zaszkodzi przy diecie 500 kcal, pomóżcie, proszę ! jestem zrozpaczona. Z góry dziękuję za pomoc:)

Pewnie, że można. Człowiek może nawet nie jeść nic, pić tylko wodę mineralną przez 40 dni, bez zadnych efektów ubocznych, wyjdzie mu to tylko na zdrowie! np. oczyści się, zregeneruje metabolizm, zmieni nawyi żywieniowe, schudnie (ale waga później wróci do normy) ale oczywiście trzeba to robić z głową, przygotować się do tego i z tego wyjść, z reszą wpisz sobie w google ''głodówka'' i tam wszystko będziesz miał :)

Gość alicyjkaaaa
Metabolizm to Ty sobie dziecko ROZWALISZ!!! Nawyków żwieniowych tak NIE ZMIENISZ. A w google to trzeba wpisać co innego żeby mądre rzeczy wyszły. Tu poczytaj: http://www.sfd.pl/Diety_g%C5%82od%C3%B3wkowe__ca%C5%82a_prawda_o_nich.-t60467.html http://www.sfd.pl/Diety_g%C5%82od%C3%B3wkowe-t384532.html "Przepis na szybkie starzenie W pierwszym tygodniu drastycznego ograniczania kalorii Podstawowa Przemiana Materii (PPM) u młodego człowieka wygląda mniej więcej tak jak u sześćdziesięciolatka i maleje ok. 70kcal na jeden kilogram traconej masy ciała. Ciało zachowuje się powoli jak organizm starca i co gorsza zaczyna podobnie wyglądać. W wyniku niedożywienia, bardzo gwałtownie kurczą się i wiotczeją mięśnie, a ponieważ są one głównym miejscem spalanie kalorii, nic dziwnego, że przemiana materii gwałtownie się spowalnia. Ubytek tkanki mięśniowej zastępowany jest szpetnym tłuszczem, w konsekwencji czego ciało przypomina starą, pomarszczoną purchawkę."