Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaguskoowa20

czy jak ktos nie pozycza swoich rzeczy to jest z gory egoista?mam problem

Polecane posty

Gość jaguskoowa20

mam takie rzeczy ktorych nie chce pozyczac..bo sa mi bliskie w pewien sposob ,bo boje sie ze cos im sie stanie ktos pozyczyl sobie moja rzecz bez mojej zgody przeszukalam caly dom .nie ma.. lekka panika bo to prezent... bardzo drogi jak dla mnie i nie mialam go nigdy na sobie bo sie boje ze zgubie.. potem okazalo sie ze zadzwonilam do kilku osob..nikt nie bral.. potem dzwoni ta osoba do mojej mamy i mowi ze oklamala mnie a wniosek z tej sytuacji jest taki ze mam problem z kontaktami z ludzmi ,ze jestem egoistka itp:)tego sie dowiedzialam od swojej rodziny..czy moze ktos powiedziec z zewnatrz jak mu sie ta sytuacja widzi?z gory dzieki..

Gość trzydwajedenstart
chora ta sytuacja...........................

Gość jaguskoowa20
chcialabym tylko dowiedziec sie czy to ja jestem ta ,,zla" i to dlatego mam problemy z kontaktami z ludzmi..jestem mloda..

Gość jaguskoowa20
jak myslicie to ja jestem ta ,,zla"i przez to mam problemy z kontaktami z ludzmi?jestem mloda..

Gość jaguskoowa20
zaczynam sie czuc winna,nie uklada mi sie z ludzmi,nie umiem sie dogadac z rowiesnikami a dzis slyszac od mamy ze to ja mam problem zaczynam w to wszystko wierzyc:(ehh

Gość czyba to prowo
eee, ktoś bierze TWOJE rzeczy bez pytania i twojej wiedzy, potem kłamie że wcale nie wziął a na koniec dzwoni do TWOJEJ MATKI (???) a nie do ciebie i twierdzi ze jesteś egoistką?:D zmień znajomych, serio:O

Gość jaguskoowa20
to moja mama twierdzi ze jestem ego bo powiedzialam ze nie pozyczylabym jej tych kolczykow.. to jest prezent..nie noszony..bardzo cenny dla mnie..

Gość ajajjjajja
Nie nie jesteś "zła" ani egoistyczna. O egoizmie można mówić wtedy, gdy osoba dla własnego dobra krzywdzi, wykorzystuje innych, natomiast egocentryzm to skupianie się wyłącznie na swoich sprawach i nie dostrzeganie problemów innych. Twojego zachowania nie można podpiąć ani pod egoizm, ani po egocentryzm. Są ludzie, którym nie przeszkadza, że inni pożyczają ich rzeczy, są też osoby (zazwyczaj sentymentalne), które nie lubią pożyczać innym osobom rzeczy, do których są przywiązane i mają do tego ŚWIĘTE PRAWO. Nikt nie może wywierać na Ciebie presji, abyś dzieliła się pod przymusem wartościowa w Twoich oczach rzeczą. A pożyczanie mimo, że sobie tego nie życzysz i w dodatku okłamywanie - wypieranie się tego jest skandaliczne i nie dopuszczalne. Na dobrą sprawę branie czyjejś rzeczy bez pozwolenie i wypieranie sie można podciągnąć pod kradzież. W skrócie - nie jesteś egoistką, jesteś normalna, natomiast nienormalne jest zachowanie osób z Twojego otoczenia.

Gość czyba to prowo
to powiedz swojej mamie niech pożycza wszystkim swój samochód, swoją biżuterię i w ogóle wszystko, a najlepiej niech ludzie biorą to sobie bez pytania (=kradną) a potem niech sie wypierają że oni nic nie wzięli:D

Gość ajajjjajja
Dodatkowo to jest prezent - prezent ofiarowany z myślą o tym, byś TY go nosiła a nie żeby przeszedł przez tuzin innych obcych łap. I jakikolwiek egoizm nie ma tu nic do rzeczy - tzn. nie wiem jak zachowujesz się na co dzień w stosunku do innych, ale w tym przypadku oskarżenia Twojej Matki o egoizm są bezpodstawne i krzywdzące.

Gość czyba to prowo
dodam jeszcze- tak, masz problem i to duży:O masz fatalnych znajomych i dajesz im sie robic w chooja za przeproszeniem- którzy nie mają skrupułów zeby cie okraść i jeszcze ciebie oskarzac:O i masz dziwną mame:O

Gość jaguskoowa20
nie wierze w siebie ,moze dlatego..no i bardzo sie przejmuje opinia ludzi

Gość ajajjjajja
Jest coś takiego jak poszanowanie czyjejś prywatności, ale jak widać osoby z Twojego otoczenia nigdy o tym nie słyszały. Delikatnie mówiąc- brak kultury, żeby nie powiedzieć ch...wo.

Gość ajajjjajja
Właśnie - nie wierzysz w siebie a inni to wyczuwają i Cię wykorzystują sądząc, że później wmówią Ci, że to Ty jesteś winna. Nie daj się.

Gość jaguskoowa20
dzieki za odpowiedzi,troche mi lzej na sercu:)

Gość ajajjjajja
Nie daj się wykorzystywać :) i głowa do góry :)