Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to cos zlego?

nadzor kuratora

Polecane posty

Gość czy to cos zlego?

co to znaczy ograniczenie wladzy rodzicielskiej do nadzoru kuratora,znajoma dostala wezwanie do sadu z takim oto postanowieniem.

Gość wymarzona
no chyba jakis powod mui byc skoro cos takiego dostala.

Gość czy to cos zlego?
nie chodzi mi o powód tylko z czym to się wiąże :)

Gość czy to cos zlego?
?

z tym, że pani kurator bedzie odwiedzać wesołą rodzinke i o wszystko wypytywać i obserwować rodzinę.

Gość sdfsf
Z tym ze kurator rodzinny to taka osoba ktora przychodzi do was do domu i patrzy sie jak funkcjonujecie. Jezeli kolezanka dostala osobistego kuratora t znaczy ze naruszyla jakis punkt kodeksu karnego np demoralizacja itp

Gość czy to cos zlego?
a co z podejmowaniem decyzji co do dzieci? tzn ona ta sprawe bedzie miala dopiero czy taki kurator jest na czas nieokreslony?

np wyjazd dziecka na jakiś czas musi ustalać z kuratorem, a w postanowieniu nie było na jaki czas kurator został przydzielony ? a kurator złozył juz rodzinie wizytę ?

najczęściej jest na jakiś czas przydzielony, przynajmniej jesli chodzi o kuratorow dla dorosłych, ale sam moze stwierdzic ze wszystko jest ok i wystąpic z wnioskiem do sadu o "anulowanie jego służby" w tej rodzinie :)

Gość wymarzona
kazda decyzje bedzie musiala konsultowac z kuratorem,przydzial kuratora jest czasowy np,na rok,po tym czasie odbywa sie kolejna sprawa i sad na podstawie opini kuratora decyduje czy matka moze sprawowac obowiazki rodzicielskie bez nadzoru kuratora.

Gość czy to cos zlego?
wiem ze byl zawodowy 1raz na wywiedzie i do tej pory nie bylo ,teraz bedzie sprawa i z tego co czytalem wlasnie jest takie postanowienie sadu wiec nie wiem jak to dalej bedzie...i mam jeszcze jedno pytanie zwiazane z sytuacja zwiazana z wywiadem o opini znajomej ktora przeprowadzil kurator zawodowy...opinia ta jest nieprawdziwa po prostu ktos sie msci na niej a nie pisze kto to powiedzial tylko jest napisane z opini swiadkow.....jak udowodnic ze jesst to nieprawda skoro nie ma konkretnej osoby ktora to powiedziala