Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vega80

Brak okresu

Polecane posty

Gość Vega80

Hej, Pisze, poiniewaz troszke sie niepokoje, a mianowicie 2 tygodnie temu spedzilam z chlopakiem noc i raczej nie mialam dni plodnych skoro powinnam dostac miesiaczke 4 dni temu( tak mi wypada mam rotkie cykle do 24 dni) Dzis jest 26sty dzien mojego cyklu i powinnam dostac okres, na razie nawet nieczuje nic takiego zebym dostala. Obawiam sie,ze jestem w ciazy. Mam nadzieje,ze to nie jest ciaza. A musze dodac,ze po 3 dniach po stosunku bolalo mnie lekko podbrzusze przez jakes 2,3 dni i potem ok. Co to jest czy ktoras z was miala cos takiego>? wacham sie czy isc juz do lekarza czy moze jeszcze poczekac...

ja radze is do lekarza i to szybko. po co masz sie niepokoic?? i porozmawiaj z nim o jakichs medodach zapobiegania ciązy(jęsli jeszcze w niej nie jestes)

Najlepszym rozwiązamiem będzie wizyta u lekarza a w przypadku tak krótkich cykli to mogły być właśnie dni plodne

Gość Vega80
Jak nie dostane miesiaczki do soboty to robie test. Tylko nigdy takiego nie wykonywalam niewiem jak sie go wykonuje i czy jest wiarygodny

kup w aptece napewno bedzie wiarygodny, a instrukcje obslugi masz razem z testem. pozdrawiam

niamartw sie po prostu poczekaj spokojnie ja tez miałam tak dwa razy okres spóżnił sie 5 dni i wkoncu dostałam ja radze ci spokojnie poczekać choć wiem że to trudne

Gość Vega80
Assii, a jesli to byly dni plodne to na 100% jestem w ciazy?

Gość Vega80
broTka n - ale niemialas zadnych objawow nadejscie okresu? ja nic niemam zawsze mnie pobolewal brzuch,albo bylam rozdrazniona, no, a teraz raczej jestem spokojna ( no oprocz Tej mysli) Musze tez dodac,ze ostatnimi czasy nie dosypiam spie jakies 5 h moze to ze zmeczenia wynika? choc jak najbardziej zaczynam kojarzyc tamta noc :(

Gość Vega80
broTka n - tak :(

w moim przypadku też miałam tak że nie czułam że nadejdzie okres . . . ale jeśli skończył w tobie i nie było zabespieczenia to niestety zmienia postać rzeczy . . . to że nie dosypiasz może być związane ze stresem . . . sama taraz czekam na okres bo miałm podobna sytuacje ci ty miałam dni płodne ale nie skończył we mnie ;( mam nadzieje że wszystko brndzie ok . . . radze ci zrobić test . . . a ile masz lat ;)

Gość gość
To na 70% możesz być w ciąży :)

Gość Vega80
Mam 24. No tak wyszlo, zupelnie zesmy nie panowali nad soba. on jeszcze o tym nie wie. narazie mu nic nie bede mowic. chociaz, z nadzieja czekam na okres. Jak zrobie ten test i zobacze 2 kreski to chyba zawalu dostane

Gość kasiulka159753
Witam. Ja dzisiaj powinnam dostac okres ale narazie go nie ma. w 10 dc mialam stosunek bez zabezpieczenia, ale trwal on tylko jakieś 1,5 minuty a parntner nie doszedl we mnie, i na zewnątrz tez nie. mierzę temperaturę w pochwie. wczoraj rano mialam 36.5 a dzisiaj 36.4. zawsze przed okrese spada mi do 36.3..bolą mnie piersi tak jak zawsze przed okresem i duzo jem. Jak myslicie to objawy ciazy czy okresu ??

Gość gość
Jeśli zawsze co do dnia miałam regularne @ to raczej możemy Ci składać gratulacje, ja od 13roku życia miałam regularne @ i jak pewnego dnia nie przyszła to wiedziałam co to oznacza.. oczywiście już się nie pojawiła :) JEśli od terminu @ minęły 2-3dni to spokojnie możesz robić test.

Gość gość
*miałaś :P

kasiulka -moim zdaniem są to objawy nadchodzącego okresu ;) vega-zazwyczaj tak jest hormony biorą góre nad rozsądnym myśleniem . . . ;) oj ale myśle że nie bendzie tak żle najpierw zrób test a póżniej bendziesz rozmyślać nio ale jast duże prawdopodobieństwo ciąży . . . a długo jesteś z chłopakiem ?

Gość kasiulka159753
a czy jezeli bylabym w ciazy to temperatura moglaby byc taka jak zwykle przed nadchodzącym okresem cyz bylaby wyzsza??

Gość gość
Tempka na @ spada, w ciąży temperatura wzrasta lub się utrzymuje na takim samym poziomie od dni płodnych :)

moim zdaniem chyba powinna rosnąć ale z tego co piszesz to wydaje mi sie że nie powinnaś być w ciąży skoro nawet nie doszedł wogóle ;)

Gość kasiulka159753
ok wiec mysle ze okres nadejdzie:)

Gość kasiulka159753
20 i dlatego dziecka bym jeszcze nie chciala.opamiętalam sie w pewnym momencie i przerwalismy stosunek wiec moze nic z tego nie bd..

Może w tym wieku to warto zainwestować i pomyśleć o antykoncepcji na przyszłość? po co się tak dręczyć i zamartwiać.

Gość kasiulka159753
no juz to wiem i więcej nie dopuszcze do takiej sytuacji

antykoncepcja fakt trzeba o niej pamiętać tylko czasem jest tak że sie zapomina o wszystkim he he ;) tez mam 20 lat :) ile juz jestes z chłopakiem ?

Gość Vega80
broTka n - tak dokladnie jest biora gore, a swiadomosc potem sie odzywa. Bylismy po imprezie, wiec po alkoholu i nie bardzo bylo to latwe do kontrolowania. Dlugo nie jestesmy ze soba. jakis miesiac sie znamy. I to byl nasz pierwszy raz. Juz sama niewiem czy wywoluje sobie lekki bol i ociezalosc w podbrzuszu poprzez myslenie o tym czy rzeczywscie mnie boli jakby przed okresem. Nie zauwazam tez tez jakej kolwiek wydzielin, a wrecz jest sucho niewiem czemu tak jest.

Gość kasiulka159753
rok :) do tej pory zabezpieczalismy sie prezerwatywą bo jakos nie moglam sie przekonac do tabletek. i teraz raz nas tak ponioslo, dobrze ze opamietalam sie w odpowiednim momencie :P mam nadzieje ze w odpowiednim ale wytrysku przeciez nie bylo..

Gość gość
Vega no to nie za fajnie by było...