Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktomipowieeee

jakie w tym roku byl zarobki nauczyciela stazysty

Polecane posty

Gość ktomipowieeee

a najbardziej chodzi mi o wychowawce w swietlicy z wyk wyzszym pedagogiznym

Gość angie230
z tego co się orientuję to niecałe 1.300 zł na rękę (razem z dodatkiem motywacyjnym) moja kumpela tak miała

Gość angie230
ona była nauczycielką w przedszkolu więc nie wiem czy to się tak samo rozkłada, możliwe że inaczej

ok. 1300 na reke, w moim przypadku jeszcze dodatek wiejski, 13-tka, bony żywnościowe na święta ok 500zł itp.

Gość ktomipowieeee
myslalm ze jakies 1500 na reke. kurcze jak tu wyzyc w obcym miescie i oplacic pokoj za takie nedzne pieniadze????

Gość angie230
cux zgodzę się z tobą le mówisz o wsi, tam masz te dodatki :) w mieście jest inaczej niestety, nie dostają aż tyle, wiem, bo rozmawiałam z kumpelą, ona też jest podłamana zarobkami, a siedzi więcej niż 5 godz dziennie

trzeba znaleźć sobie 2 etat, dawać korki itp to dasz rade. Ja mam swój dom, więc problem mieszkania odpada.

Gość angie230
kto mi powiee- a gdzie się starasz o pracę? w jakim mieście? i sama chcesz wynajmować pokój?

Gość angie230
"obyś cudze dzieci uczył"- masz rację nico :) niektórym dreszcze zostały do dzisiaj ale ten to rozumie kto ma taki zawód, bo reszta tylko narzeka, że wakacje itd... szkoda zachodu:)

Gość angie230
a czemu chcesz pracować na świetlicy skoro masz wykształcenie wyższe pedagogiczne? no chyba że licencjat to jeszcze rozumiem nie możesz poszukać w przedszkolu np?

Gość ktomipowieeee
jestem po opiekunczo-wychowawczej :-)

Gość ktomipowieeee
do panstwowego przedszkola nie mam szans a w prywatnych zapieprz po 8 h dziennie wiec juz chyba lepsza jest swietlica szkolna :-)

Gość angie230
zgodzę się, ale masz tam małe grupy dzieci więc jak umiesz się z nimi obchodzić to sobie poradzisz a w dodatku podejrzewam że miałabys kogoś do pomocy tak jak ja, noi zarobki byś miała podejrzewam wyższe a na świetlicy myślisz że hałasu nie będzie?:)

Gość ktomipowieeee
wiem ze halas jest w kazdej pracy z dzieciakami bo kilka lat juz pracowalam w swietlicy tylko w srodowiskowej

Gość angie230
to już tak naprawdę zależy od ciebie :) jeśli uważasz że 1.300 ci nie wystarczy (co nie jest niczym dziwnym) to czy nie lepiej poszukać czegoś bardziej płatnego nawet za trochę więcej godzin? to nie jest tak że w przedszkolu cały czas jestes z nimi sama, one mają rożne zajęcia dodatkowe, masz kontakt z innymi paniami i nie musi to być zapieprz jak mówisz:)

Gość coci
Ja jestem kontraktowym i mam 1300 (razem z dodatkami, wiejskim etc.), więc, to że jako stażysta dostaniesz tyle co ja to bzdura. Dodatek motywacyjny nie otrzymuje się co miesiąc. U nas jest to raz-dwa razy w roku.

Gość angie230
coci--> 1.300 ? kontraktowy? no co ty... mówię ci że moja kumpela za stażystę z dodatkiem ma 1.300 coś nie tak...

Gość coci
Mam Ci mój odcinek zeskanować czy jak? :O 4 lata pracuję i dostaję właśnie tyle. Dodatek motywacyjny jak już mówiłam dostaje się raz-dwa razy w roku.

Gość coci
Może ta Twoja koleżanka ma jakieś nadgodziny i dlatego tyle co ja ma. Ja nie mam.

Gość angie230
ale czemu się unosisz... przecież ja tego nie oczekuję bo mi on do niczego nie jest potrzebny to nie ja ustalam zarobki mojej koleżanki, i ona będąc na stażu ma niecałe 1.300 ja nie ustalam Wam zarobków i kazdemu życzę by miał jak najwięcej

Gość angie230
jeśli chodzi o nadgodziny to je miała ale wcześniej, z tego co mi mówiła już ich nie ma ale dzisiaj ją zapytam jeszcze raz jak to jest u niej z zarobkami i wam napiszę

zrób podyplomowke z przedszkolnego, bo po opiek. wych. to tylko świetlica chyba, że Cie to satysfakcjonuje.

Gość ktomipowieeee
wiesz wole juz prace w swietlicy niz np w panstwowym przedszkolu. zarobki te same a praca lzejsza

Gość angie230
musisz się dowiedzieć ile dostaniesz, bo to pewnie od godzin będzie zależało też, jeśli kwota lekko ponad 1.200 ci odpowiada to będzie ok

Gość czarnasaskia
a moze byscie tak najpierw ustalili miasta w ktorych pracujecie, bo zarobki przeciez wahaja sie w zaleznosci od rejonnu-cioci 1300 na reke? a gdzie mieszkasz?

Gość andie
czarna- była o tym mowa :) tylko pani kontraktowa nie podała okolicy

Gość 1300 zł netto i AŻ 5 godzin dz
iennie i to na początek - rzeczywiście tylko współczuć :O :P uprzejmie informuję rozpuszczone nauczycielki, że mało kto na początek tyle w tym kraju dostaje, także po studiach podobnych do pedagogiki :P poza tym zawsze możesz dorobić podczas dwumiesięcznych wakacji :classic_cool:

Gość nauczyciel stazysta
w przedszkolu publicznym w małym mieście na Śląsku - etat + dodatek za wychowawstwo- 1443 zł na rękę

Gość zofiks
Czy ktoś może wie ile zarabia nauczyciel stazysta, pracujący na pół etatu w świetlicy z przygotowaniem pedagogicznym, studia wyższe magisterskie