Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość atomowka1988

Cytologia LSIL HPV

Polecane posty

Gość atomowka1988

Witam, pewnie gdzieś już była rozmowa na temat taki jak teraz chcę zacząć. miesiąc temu miałam robioną pierwszą w zyciu cytologię wyszła 3 grupa lsil i nic więcej nie było napisane. Lekarka skierowała na badania byłam na kolposkopi wynik: kolposkopia satysfakcjonująca, erytoplakia, zbielenie nabłonka, podejżane zmiany ogniskowe... pobrała mi wycinki, jutro idę po odbiór. Pytam lekarki czy to HPV a ona ze raczej tak a jak zapytałam o szczegóły to mówi że mam nie panikować bo nic nie wiadomo jeszcze. Dołuje mnie fakt że mogę mieć tego wirusa. czy LSIL musi zawsze oznaczać HPV??? czy ktoś miał LSIL a było to spowodowane czymś innym?? dodam jeszcze że ani w badaniach cytologicznych ani w kolposkopi na wydruku opinii lekarza nie było nic na temat HPV a sensie tak jak niektórzy mają że LSIL/HPV itp. czegoś takiego nie miałam. kolejna sprawa jeśli okaże się że to HPV to pytałam lekarki kto miałby mnie zarazić ona powiedziała że jak sypiam z kimś od 4 miesięcy to mało prawdopodobne że zaraził mnie partner z którym byłam 2 lata temu. I teraz pytanie jak się okaże że to HPV to jak do tego dojść kto zaraził?? jak powiedzieć obecnemu partnerowi że mam HPV panicznie się boję powiedzcie co byście zrobiły na moim miejscu?? zastanawiam się czy wogóle mu mówić ale nie umiałabym chyba żyć wiedząc że to mam i że mu nie powiedziałam. Dodam bo to może ważne że spotykam się z nim od 5 miesięcy sypiamy razem, ale nie jesteśmy parą. Wiem że to chore proszę nie komentujcie tej sytuacji bo wiem co sobie myślicie, proszę tylko o opinie co byście zrobiły na moim miejscu ... z góry dzięki

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować