Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monia34////

wynajecie mieszkania - prosze o rade.

Polecane posty

Gość monia34////

Za kilka miesiecy urodzi mi sie dziecko dlatego chciala bym wynajac wieksze , dwa bedromowe mieszkanie. Chce je na poczatek wynajac sama poniewaz za kilak mieiscy ma sie wprowadzic do mnie moj partner. Jak myslicie czy agencja sie zgodzi bym sama ( zarabiam okolo 220f tyg) wynajela takie mieszkanie?( cena takiegi mieszkanbia u mnie to ok 500F miesiecznie + rachunki.) Czy akceptuja cos takiego jak " gwarant" ? Chodzi mi o to ze bedzie to sosoba , ktora zarabia duzo wiecej ode mnie ale nie bedzie mieszkala w tym mieszkaniu tylko w razie czego agenaccja ma jakies zabezpiecznie. Dzieki za wszystkie odp!

rozumiem ze wystepujesz jako samotna matka Boisz sie o benefity i dlatego nie przyznasz sie ze masz prtnera ktory bedzie lozyl na twoje dziecko.. Mamy ci doradzic jak oszukac system ? Dlatego sie wku..rwiam jak place 600f w miesiacu taxu na takich jak wy OSZUSTOW zerujacych na benefitach porazka

rozumiem ze wystepujesz jako samotna matka Boisz sie o benefity i dlatego nie przyznasz sie ze masz prtnera ktory bedzie lozyl na twoje dziecko.. Mamy ci doradzic jak oszukac system ? Dlatego sie wku..rwiam jak place 600f w miesiacu taxu na takich jak wy OSZUSTOW zerujacych na benefitach porazka

Gość przecież napisała
że za kilka miesięcy ma się wprowadzić jej partner i nie pyta o benefity tylko o wynajęcie mieszkania autorko - sorry ale w temacie nie potrafię pomóc

Gość plazowy facet
skoro ma sie do ciebie i tak wprowadzic to przeciez mozecie razem wynajac to mieszkanie, a on sie wrowadzi potem

Gość jubajka
Mialam to samo napisac co 'plazowy facet' :-) Jezeli ma sie wprowadzic do ciebie partner to i tak bedziesz musiala zglosic ten fakt w agencji. Wiec lepiej wynajac wspolnie od razu, dochody policza wam wieksze i nie bedzie problemu z wynajmem.

Gość first minute
z zarobkami 220 f tyg wysmieja cie w kazdej agencji...po co sie bawic w jakiegos gwaranta skoro i tak twoj men sie bedzie tam wprowadzal?

Gość justakapusta
hej jesli zz kilka mieisecy rodzisz to chyba przestaniesz pracowac na conajmniej pol roku, twoje zarobki jako takie nie maja tu chyba nic do tego a raczj jakie macierzynskie ci bedzie przyslugiwac. Guarantorem moze byc UK resident z odpowiednimi zarobkami,

Gość grrr................
Ludzie, myslcie logicznie ;)... Przeciez ona nie moze tego mieszkania wynajac z partnerem.............. bo nie dostanie doplaty do mieszkania ani benefitow jako samotna matka :P... Nie badzcie swinie i pomozcie jej naciagnac troche angielski system :O....

Znam wielu ludzi co kombinowało i przekombinowało bo muszą zwracać kasę ,ale ok jak już chcesz kombinować to myślę,że raczej wynajmiesz takie mieszkanie i dostaniesz prawdopodobnie pełna dotację.ja rozumiem,że dzięki temu zaoszczędzisz dużo kasy,ale jak już twój partner się wprowadzi zgłoś to nie kombinuj i tak dostaniecie dotacje bo ty pracować nie będziesz.Dobrze wiesz,że tu jest łatwiej dostaniesz macierzyńskie ,dotacje do mieszkania twój facet tax credit.rodzinne na dziecko.jak dziecko podrośnie dasz do przedszkola państwo ci zwróci za przedszkole ty możesz iść do pracy na pół etatu dostaniesz zasiłek dla mało zarabiających. Kurcze są takie możliwości i dotacje po co kombinować a zresztą ty ryzykujesz

Gość karotka100procent
Czy faktycznie sa szanse na dostanie dotacji do mieszkania skoro wynajmuje sie 2 sypialniowe mieszaknie a tytlko maz pracuje a ja bede na macierzynskim? czy tos sie staral o takie dofinansowanie? i ajkie byly tego skutki?dzieki za pomoc

Gość _________________^
Jak myslicie czy agencja sie zgodzi bym sama ( zarabiam okolo 220f tyg) wynajela takie mieszkanie?( cena takiegi mieszkanbia u mnie to ok 500F miesiecznie + rachunki.) Nie wynajma,nie ma takiej mozliwosci. Musisz im udowodnic,ze stac cie na oplacenie nie tylko comiesiecznej renty,miesiecznego depozytu,ale tez rachunkow i tax-u za mieszkanie o ktorym nie wspomnialas. Twoje zarobki nie gwarantuja tego i gwarant tez tu nic nie pomoze.