Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rudolfinka27

Wakacyjne odchudzanie - razem damy rade!

Polecane posty

Gość Rudolfinka27

Hej Kochane :) Odchudzam sie od zawsze .........tylko z marnym skutkiem Co schudne 5 kg to przytyje 7 kg itd. ale nigdy nie wazylam tyle co teraz i jestem zalamana. Im jestem strasza tym trudniej mi sie odchudzac i prakuje silnej woli. Znam wszystkie za i przeciw w dietach itp ale z zastosowanie to juz problem :( mam 27 lat 167cm i waze 70kg. Mowie sobie dosc!!!!!!! moj cel to na razie 60 kg. za rok planujmy dziecko i nie chce byc gruba, nieatrakcyjna mama to jest moja ostatnia szansa. kto sie przylaczy.?????

Gość kama 65
ja z przyjemnoscia sie przylaczam... poniewasz mam identyczny problem... doskonale cie rozumiem kochana... tak samo probowalam juz wszystkiego , i diety i tabletki.... ajjj... jestem mlodsza bo mam 19 lat a ja juz nie moge na siebie patrzec w ciagu 1 roku przytylam bardzo duzo.... zawsze mowie sobie od jutra... ale terz bedzie inaczej prawda???? :) jesli bedziemy sie nawzajem wspierac-osiagnemy cel:) opowiedz mi cos o sobie

Gość pinkgirl50
Wakacyjne odchudzanie - to oczywiscie swietny pomysl - wiem, ze raze mozemy dac rade. Najwazniejsze w tym wszystkim jest wsparcie.

Gość kama 65
masz racje pinkgirl:) niby od wczoraj jestem na diecie, tzn mialam sie ograniczac, ale dzis nie dalam rady.... zabijcie mnie ale nie mam za grosz silnej woli i obzarlam sie dzis znowu... ale od jutra juz tak na powaznie hmm? UDA SIE!!!! duzo warzywek i owockow i beda efekty...na poczatku niewielkie ale do konca sierpnia cos tam ruszy:D dolaczamy kochane jakies cwiczonka do dietki co? zaproponujcie cos przyjemnego i malo meczacego :)

Hej Dziewczyny ;* Przyszły wakacje a ja znów czuję że jestem za gruba ;/ Trochę przytułam przez zimę mam 164 cm a waże 62kg .czuje się z tą wagą żle bo chcę ważyć na początek 55kg a potem 50kg. Odchudzma się od dawna ale zawsze tyje tyle samo albo wiecej;/ chcę schudnąć macie jakaś fajna diete? od jutra zaczynam odchudzanie

Piszcie jutro jak wam idzie ok ? razem zawsze lepiej ;) Ja będę chyba biegać mam nadzieje mam swoja trasę jakieś 2km las cisza i brak ludzi no i brzuszki na moj flak brzuszny ;/

Gość kama 65
o witam "ostatni raz" widze ze ten sam problem jak ... niby wczoraj zaczelam , a dzis znowu obzarstwo... a wiecccc.... ja juz kiedys zrezygnowalam z pieczywa-i idzie sie przyzwyczaic... miesa nie jem od dziecka nie dlatego ze dbalam o linie tylko poprostu mi nie smakowalo czerwone, bo z kurczaka uwielbiam... i tu nie ma problemu pieczone piersi z kurczaka mozeasz wcinac smialo:) tak samo rybki sobie gotuj z warzywkami albo polecam ostatnio wyprobowana pieczona z czosnkiem pychota! ja ogolnie przyzwyczailam sie do herbatek, zielona bardziej bo czerwona jest ochydna, ale warto tez bo duzo daje... a ty?? daj jakies rady

Byłam już na diecie poniżej 800kcal ale one dają krótkotrwały efekt.U mnie problem tkwi głownie w słodyczach mam na ich punkcie obsesje i dlateog walki tluszczu;/kiedys jak zrezygnowałam z slodyczy chipsow i jadlam sniadanie np jaks buleczka z czyms obiad ale w malej porcji i raczej bez tluszczu i na kolacje jakas mala buleczke albo platki to wtedy mi w tydzien przy codziennym bieganiu szlo jakeis 2 kg polecam tak sposob :) teraz chce zaczać diete mniej wiecej do 1000 kcal nie chce przekroczyc tej granicy no i ruch jak u mnie to bieganie

Moj problem tkwi glownie w slodyczach moge ich jesc mnostwo i to blad bo potem mam tylko tluszcz.kiedys zrezygnowalam wogole ze slodyczy chispow itp i stosowalam taka dietke jadlam sniadanie np jakas bulke obiad mala porcja bez tluszczu i kolacje np platki i biegalam codziennie i w tydzien ubywalo mi jakies2 kg. fajne ale nie dla mnie bo ja chce efektow natymiast i mam slabo wycwiczona silna wole;/ ulegam pokusom od jutra chce zaczac diete okolo 1000kcal tak zeby nie przekroczyc tych 1000

Gość kama 65
"ostatni raz" podziwiam cie i tak ze jestes zawzieta i biegasz... ja to jestem len patentowany i sama rozumiesz.... ale od jutra musze... jakos rano bym chciala... tylko musze wiecej jesc... zapraszam tez na nasz topik ---"odchudzajmy sie razem"-tam jestem glownie, ja jakos pieczywo staram sie odstawic ale zdarza sie obrzarstwo a jesli chodzi o slodycze to takze moja zmora!!!!!!!!! ogromna!!! poprostu jak nie jem 3 dni nic mi sie nie dzieje ale wejde do sklepu nakupie mnustwo i zrem...!!!

Hej Kochane :) fajnie ze dolaczylyscie witam kama, ostatni raz i pinkgirl :) widze ze mamy te same problemy niby pare kilo za duzo ale tak trudno rzucic.........no i te slodycze slodycze to moj najwiekszy problem bo np tlusto nie jem lubie owoce i warzywa no ale bez pieczywa tez mi trudno zyc tak czy inaczej nie zamierzam sie katowac i rezygnawac z tego co lubie ale zamierzam sie bardzo ograniczyc. bede stosowac diete 1500kcal plus 30 min jakiegos ruchu dziennie najwazniejsze to jesc czesto a malo no i sniadanie obowiazkowa. tylko tak usa nam sie schudnac na dluzej a moze na zawsze :) diety z malym limitem kalorycznym 1000 kclub mnie tylko rozwalaja metabolizm tz bardo go spowalniaja i potem bardzo trudno sie chudnie. uwierzcie dziewczyny tak jak wy przerabialam juz wszystko lacznie z meridia i adipexem jedyne co dzial do racjonalna dieta i silna wola niestety tej silnej woli brak i dlatego licze na wasze wsparcie :)

a ja pare slow o sobie wage i wzrost znacie :0 cel tez a pozatym to jestem sczesliwa mezatka od 3 lat i mieszkam w usa przeprowadzilam sie tam 5 lat temu i chyba juz tak zostanie. Tu pracuje koncze studia. I strasznie tesknie za Polska moja kochana i moja Warszawa. Na szczescie przylatuje co roku :) no i zawsze mam dylemat ze jak tylko mi sie przytyje to kazdy to zauwaza i mowi o ale ie poprawilas............ eh eh eh nienawidze tego juz lepiej by nic nie mowili przeciez mam lustro... uwierzcie mi w ameryce to chyba nawet powietrze tuczy :( wiec musze walczyc bardziej niz wy alwe razem sie uda.

moj jadolospis na jutro sniadanie mala buleczka z twarozkiem wiejskim chudym i pomidorem z mojego ogrodka :) lunch - jogurt 2 kromki chrupkiego pieczywa i kubeczek borowek obiad - brazowy ryz z warzywami ( jakimis :) ) kolacja - arbuz i moze cos jeszcze generalnie staram sie robic duzo rzeczyz grilla poki sie da :)

Gość kama 65
ooo to ty za granica! :) faaajnie a co tam robisz? gdzie pracujesz? ja po maturze tez mam nadzieje ze wyjadeeee... nie jadlam jeszcze sniadanka... wlasnie mam zamiar a co do diet to ja nie mam zamiaru stosowac jakis 1000kcal, czy tam 1400 czy jeszcze jakies inne poprostu mniej zrec i jakas aktywnosc... po tylu probach juz mam poprostu serdecznie dosc i wiem ze tylko to mi pomoze... no i pare produktow zamienic na zdrowsze... :)

Hej ;* JA dziś już po śnaidaniu zjadłam jagodziankę taką małą wiem że może jej nie powinnam jeść... Teraz sprzątam trochę więc nawet sprzątanie spala kalorie nie ;:PA potem jest taka ładna pogoda więc może jakieś opalanko :D A Wy jak tam dziewczyny ?

Gość kama 65
ja wlasnie za chwilke zjem sobie sniadanie... a jak sie spalo dziewczynki??? ja dzisiaj bede kosic trawe wiec sie opale:) bo zawsze ja musze kosic... a sporo mam... no i brzuszki musze dzisiaj sie wziac i porobic duzo brzuszkow:) co proponujecie na obiad?

hej dziewczyny ja juz po sniadanku zjadlam kromke bulki z serkiem i pomidorem.do pracy mam jogurt i chrupki chlebek :) idzie weekend i musze sie bardzo pilnowac zeby nie podjadac.:( u mnie zapowiada sie upalny weekend ufffff :(]juz mam serdecznie dosyc tych upalow mieszkam w NJ jakies 30 min od NYC i mamy straszne upaly w tym roku :( moze pojade gdzies nad wode........ buziaki i piszcie jak wam i idzie w grupie sila :)

Gość pinkgirl50
Trudno jest się zmotywoać do odchudzania, ale przeciez nikt nie jest robotem - zdarzaja sie wpadki i beda sie zdarzac, to jest zupelnie normlane w czasie diety, z tym, ze postanowilam tlumaczyc to sobie inaczej. Aby dojsc do perfekcji, trzeba przede wszystkim duzo cwiczyc i nie poddawac sie. Pamietacie zapewne jazde na rowerze. Dziecko na poczatku uczy sie jezdzic na rowerku na 4 kolkach, potem na 3a potem juz na 2 .Nic nie przychodzi latwo, ale skoro juz mamy ten watek wakacyjne odchudzanie, to musimy go doprowadzic do konca, schudnac ile sie da - a od wrzesnia zaczac zyc zdrowo.Uprawiac sport itp. Ja wlasnie sie zastanawiam nad kupnem rowera stacjonarnego. U mnie akurat najwiekszym problemem sa slone przekaski, ktore uwielbiam - paluszki, orzeszki ziemne a takze ser zolty. Zrezygnowalam z nich. Na razie jakos sie trzymam.

Czesc kochane :) Jak tam po weekendzie U mnie troche wpadek ale generalnie bylo ok teraz poniedzialek i trzeba sie wziac wgarsc dzien zaczelam od banana teraz mam jogurt brzoskwinie i chrupki chleb na obiad ?????? jeszcze nie wiem Dziewczyny ja jestem straszny len mam w domu porzadny orbitrek i stoi zakurzony :( ale uwierzcie mi u mnie sa takie nieustajace upaly ze sie wszytkiego odechciewa. ale musze przyznac ze i tak jestem len i nigdy nie lubilam cwiczyc. Za 6 tyg lece do Polski :) juz sie nie moge doczekac ale musze musze musze schudnac 4-5 kg musze prosze wspierajmy sie a pozatym wpadajcie na pogaduchy. Planujecie jakies wakacje w tym roku ? Macie dzieci? pozdrawiam

Gość pinkgirl50
Ojejku jak gorąco - te upały mnie wykończą. Mam kilka postanowień,przede wszystkim schudnąć - to chyba jest najważniejsze, a po drugie muszę się troszkę opalić.Co dzisiaj zjadłam : na śniadanie kanapka z serkiem topionym i do tego płatki na mleku fitella. Obiadu to była znowu kanapka z serem i lód . To wszystko no i dużo wody oczywiście.

Ja tez nie lubie upalu. u nas upaly sie zaczely z maju i trwaja do dzis ehhhh gdyby nie klimatyzacja to bym serio umarla ......;( Ja sie juz troche opalilam bo mam tak 1 godzinke nad ocean ale co z tego jak sie wstydze sama siebie :( i wstydze sie chodzic w kostiumie Musze schudnac i musze to zrobic zanim polece do Polski. Bo serio nie chce mi sie sluchac tekstow jak " o ale sie poprawilas " eh

Gość pinkgirl50
Rudolfinko, niczym sie nie przejmuj. Wszystko bedzie dobrze - po prostu musi byc dobrze.

Hej dziewczyny Widze ze pustu tu ale to co ja i tak bede pisac najwyzej sama do siebie :) zostalo mi 5 tyg aby schudnac 4 kg :( oj nie wiem czy to mozliwe ale bede walczyc narazie trzymam sie ok . ale wczoraj wieczorem to myslalam ze umre z glodu. Nie wiem jak wy ale dla mnie najgorsze sa wieczory................. dzisiaj na sniadanie zjadlam 2 male jajka smazone bez tluszczu i kromke bulki pychaaaaaaaaa na lunch mam jogurt brzoskwinie banana na obiad pare pierogow takich z wody a potem bede znow umierac z glodu :) eh tym razem musze schudnac jak jak pisalam za rok planujemy dziecko i wtedy juz bedzie za pozno na odchudzanie

Gość klassi
A czy w te wakacje jeszcze ktoś z Was walczy ze zbędnymi kilogramami? Zastanawiam się czy jeszcze w sierpniu jest sens rozpoczynać dietę. We wrześniu jadę na wakacje i chciałabym dobrze wyglądać w bikini :) macie jakiś wypróbowany program odchudzający?

Gość lola bb
Tak, mam bardzo dobrą kurację odchudzającą. Polecam skorzystanie z diety. Najlepsza na wakacje jest dieta zbożowo-warzywna. Jakie są zasady tejże diety? Po pierwsze wprowadzamy zdrowe nawyki żywieniowe oraz ograniczamy się do 1600 kalorii dziennie. Potrawy można dusić, piec, w żadnym wypadku smażyć! Należy pamiętać o wypijaniu 2 l wody mineralnej. Co więcej - tego typu dietę można stosować nawet przez kilka miesięcy, bez obaw o swoje zdrowie. Jest to bowiem dosyć dieta urozmaicona, dostarczająca naszemu organizmowi niezbędnych składników mineralnych. Jakie produkty są polecane w tej diecie? O tym między innymi przeczytasz ze strony http://tabletkinaodchudzanie.net.pl/2011/08/06/diety-idealne-na-lato/ Ponadto nie powinnaś zapominać o odpowiedniej ilości aktywności fizycznej. Bez niej nie będzie możliwe skuteczne zmniejszenie Twojej wagi.

Gość stylonka
Ostatnio właśnie czytałam, o diecie opartej o zboża ciekawa teoria. Według mnie wybór diety to indywidualna sprawa i najlepiej jest wcześniej skonsultować swoją decyzję z dietetykiem lub pójść na konsultacje gdzie on dobierze i odpowiedni program. Rozsądna i zdrowa jest ta dieta metaboliczna http://vimed.pl/dieta/ tutaj lekarz najpierw ustala kod metaboliczny a potem na jego podstawie dobiera pokarm najlepiej tolerowany przez twój organizm. Jeśli chodzi o tabletki to nie ryzykowałabym branie taki suplementów.