Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokaina12

biustonosze

Polecane posty

Gość kokaina12

cz uważacie, że miseczka C, a dokładniej 70C to mały biust?

Gość liczą sie proporcje
jak laska ma szeroką klatę czyli np w obwodzie pod biustem 80 i miseczkę B lub C to ma małe piersi jak ma mały obwód pod biustem np 60-65 i też miseczkę B lub C to biust wygląda na większy no i też kwestia tego co poniżej talii, jak biodra są proporcjonalne do reszty to ok a jak dupa jest trzy razy większa niż ramiona :-(

Gość liczą sie proporcje
śmieszne że faceci oceniają biust po rozmiarze miseczki.... miałam kumpelę która miała dokładnie ten sam rozmiar czyli 65B, co ja, tylko że ona była ode mnie o 10 cm niższa.... jej biust wydawał sie duży przy jej wzroscie a mój wydawał się o wiele mniejszy nie rozmiar miseczki się liczy ale proporcje sylwetki

Gość krucafuks
Ja mam DD i jest mikroskopijny:D

A, B, C i D to NIE SĄ ROZMIARY. Rozmiar składa się z cyferki czyli obwodu oraz literki czyli różnicy wymiaru w biuście i obwodu pod biustem. 60A to jest maleńki biust, a 75A, to już trochę więcej. Tak samo 65D to mały biust na drobnej kobiecie, a 85D to większy biust na większej kobiecie. 70C to nie jest duży biust, ale i znowu nie aż taki najmniejszy, bo są i mniejsze. Taki po prostu chyba trochę mniejszy niż do męskiej ręki. po prostu eM - radzę się uświadomić i zacząć nosić dobry rozmiar stanika. 60E to dalej jest mały biust.

Faceci oceniają biust po literce, ponieważ uważają tak samo jak po prostu eM (chyba że robiłaś sobie jaja, ale jak naprawdę tak uważasz to wejdź na lobby biuściastych i zobacz o co chodzi w rozmiarach). Ideałem są "pełne C", 75C albo po prostu C, mimo że nic takiego nie istnieje. Dobrze dobrane 60C to mały biuścik, ale źle dobrane 75C może być dużym biustem. Tyle tylko że to źle dobrane 75C jest w rzeczywistości np. rozmiarem 65F, które moim zdaniem jest już w okolicach ideału - spory biust na drobnej osobie. I tak się ta błędna teoria dawno utrwaliła i funkcjonuje do dziś.

Dodam jeszcze, że np. rozmiar 85B teoretycznie pasuje na wymiary niejednego mężczyzny :)

ja mam 80e a moja sis90e i wcale jej na wiekszy nie wyglada chociaz jest wyższa i lepiej zbudowana niz ja...

Gość baskant
lola8888, a macie dobrze dobrane te rozmiary czy tak na oko? ;) Bo obwody mocno duże, siostra musiałaby mieć pod biustem jakąś setkę, Ty tylko trochę mniej ;)

lola, wasze też dobrze dobrane? Zapięcie stanika leży poziomo na plecach, równolegle do podłogi, nie podjeżdża w kierunku szyi, piersi nigdzie nie uciekają, ani bokiem, ani dołem przy podniesieniu rąk, stanik cały dzień trzyma się bez poprawiania, biust jest odpowiednio uniesiony, nie ma nigdzie wylewających się bułek, ramiączka się nie wpijają?

Gość ku9yhuy6t7
ja mam 75-80 a i jeszcze mam problem bo nie wszystkie a są na mnie dobre tak mały mam biust.

ku9yhuy6t7, albo 80A (czyli jakieś 85 cm ciasno pod biustem i 93-94 w biuście), albo 75A (pod biustem ok. 80 cm, w biuscie 88-89), bo to są kompletnie inne wielkości miseczek i jak widać staniki na inne wymiary, czyli nie można nosić ich "wymiennie" ;) Najlepiej zmierz się i sprawdź, czy w ogóle powinnaś nosić którykolwiek z tych rozmiarów, czy jednak zupełnie inny, bo nawet przy małym biuście dobranie dobrego biustonosza może dużo zmienić :) Zajrzyj do linków z mojej sygnaturki, zwłaszcza na forum Lobby Małobiuściastych :)

Gość o ja nie moge znowu
gdzie jeszcze nie wklejałaś tuych śmieci spamerko pierdolona, nie dziękuję nie kupje nie zajrze tam napewno, dobre rzeczy nie potrzebują nędznego spamu