Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rafal_rafal

27-latek z 18-stka

Polecane posty

Gość rafal_rafal

Witam. Od pewnego czasu spotykam się z dziewczyną, która ma 18lat a ja stary dziad :) 27. Czy to normalne ? Dziewczyna jest bardzo dojrzała emocjonalnie, w sumie nigdy nie wpadł bym na to że jest taka młoda. Jakie było moje zdziwienie... ale nie przeszkadza mi to, czuje się przy niej bardzo dobrze i coraz częściej o niej myślę, w zasadzie cały czas :) Od miesiąca jestem sam po związku który trwał 6 lat, może to jest jakaś moja wewnętrzna potrzeba odreagowania ? Tak poza tym przypomniało się to wspaniałe uczucie.... tzw chemia. Zaraz mnie pewnie zrugacie. Pozdrawiam

nie zrugamy. przynajmniej ja... ale radze ci. nie pakuj się w to.

Gość Issssuniaaagrr;]
hmmm, ja mam 18 lat moj chlopak 27 i jestesmy razem juz trzy lata. Niedlugo planujemy wziac slub wiec co to takiego? wiek nie gra roli

Gość emyla dyla yla la
oj nie koniecznie. sama mam 19 lat i mogłabym sie związac z kimś w tym wieku. I jak ktos powyzej napisał- nie koniecznie to on moze chciec dziecka a moze sie zdarzyc tak ze to ona bedzie chciała :P i co wtedy ? :P mysle ze jak jest milosc to taka roznica nie ma znaczenia :) walcz o uczucie i swoje szczescie bo kiedys bedziesz sobie pluł w brode ze nie spróbowałes :)

milosc niestety to nie jest WSZYSTKO :o na chwilowy romans tak, ale na zycie sama milosc nie wystarcza.. ktora i tak się zresztą wkoncu konczy (mowie o chemii)

Ja, mając 18 lat, związałam się z facetem 26-letnim i ku zdziwieniu innych, był to poważny związek, także uważam, że warto :) Nie przekonasz się jak nie zaryzykujesz. W końcu nikt nie każe brać wam od razu ślubu :)

Gość Issssuniaaagrr;]
Ja tam zadnych szalenstw nie potrzebuje. Jestem szczesliwa bo mam jego. Kocham go, wiem ze on mnie rowniez.jestem tego pewna jak nigdy niczego innego. w zyciu go nie zdradze. razem na dobre i na zle. to zalezy od podejscia kazdej indywidualnej osoby. Sa puste idiotki w moim wieku ale zalezy jak sie trafi

Gość bo mnie tak bardzo boli:(
jasne że nie ma przeszkód :) mmiedzy moimi znajomymi jest 10 lat róznicy a brali ze sobą slub gdy miała 19 lat a chodzili z soba 3 i ona nie była w ciązy poprostu on juz chciał a ona go kochała i była pewna ze to on i też chciała :)

Gość emyla dyla yla la
husky- ok tu masz racje, ale myslisz ze ci pomiedzy ktorymi wystepuje roznica np 3 lat mają wieksze szanse niz ci co 10? Bo ja nie. Ludzie są rózni. I tyle ile ludzi tyle charakterów i przypadków.

Gość rikikiki1988
Taka różnica wieku to zadna przeszkoda jjeżeli tylko się dogadujecie, macie wspólne zainteresowania, przyzwyczajenia i co najwazniejsze jęzeli się kochacie to wszystko bedzie ok mam dużo znajomych których dzieli taki wiek i jest im razem cudownie naprawdę 9 lat to nie przepaść miałbyś problem jakby Was dzieliło 19-20 lat to jest moim zdaniem róznica nie do przeskoczenia choć dla jednych i to nie jest problem choć ja nie jestem zwolenniczką takich związków także zyczę dużo szczęscia i powodzonka:)

tu nie chodzi o roznice wieku. co innego gdy kobieta ma lat 25 i facet 35. to juz co innego.. chodzi mi o mentalnosc takiej 18latki. ona dopiero wkracza w zycie. jesli autor jest gotowy na to, ze to sie predzej czy pozniej moze skonczyc i jest na to wieksza szansa niz mniejsza.. to ok. zdecydowanie wieksza czesc kobiet ma za sobą iluś tam chlopakow zanim pozna tego na zycie. no i druga sprawa.. ze dopiero po jakimś tam zyciowym doswiadczeniu, przezyciu tego i owego.. ma sie swiadomosc, czego sie tak naprawde od zycia chce, czego sie oczekuje od partnera. samemu się kształtuje do bycia z kims itp. a taka 18nastka? co ona wie o zyciu i związkach.. nic.. dopiero będzie się uczyc :) ma na to duuużo czasu. jesli się kochaja to na pewno przezyją niezapomniane chwile.. czy wieczne to wątpliwe, ale na pewno niezapomniane. pytanie tylko czego autor oczekuje. :)

Gość głowa do góryyyyyyyyy
gdy poznałam swojego miałam 19,on 27.Jesteśmy 6 lat po ślubie,głowa do góry:)

Gość frecz
18 latka ma jeszcze nasrane w głowie i nie wie czego chce, ale spróbować możesz, są wyjatki od reguły. Związek z tak dojrzałym mężczyzną to nie jest "chodzenie", chociaż ona może to w ten sposób odbierać. Po pół roku kopnie Cię w dupe, bo się znudzi, a ty będziesz cierpiał. 9 lat różnicy to nie jest aż tak dużo, ale jeśli spotkalibyście się tak za 4 lata.

Gość kuki123
niektóre 18 są djrzałe powodzenia

Gość mhmmdmmdmdmddddddd
Nie róbcie z niego starego dziada. W gruncie rzeczy jeśli dziewczyna będzie chciała iśc się pobawić to on też może,ludzie on ma dopiero 27 lat. Nawet nie wiecie jak 40-stki się świetnie bawią.

Niektóre 18-latki są nad wyraz dojrzałe, a niektóre mają po prostu nasrane w głowie. Sam musisz ocenić do jakiej grupy ona należy.

Gość rafal_rafal
dzięki za wsparcie