Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AGnieszkaA20

Czy to jest wyzysk?

Polecane posty

Gość AGnieszkaA20

wczoraj mialam pierwszy dzien w pracy w pizzerii jako kelnerka, praca od 17 do 1 w nocy. 1000 zl za miesiac, do moich obowiazkow nalezy obsluga gosci przyjmowanie zamowien zmywanie naczyn oraz sprzatanie lazienek i ogolne utrzymanie czystosci. jeden dzien w tyg wolnego z tym ze nie w weekend. ogolnie straszny zapieprz, myslicie ze to wyzysk i nie warto? czy moze w kazdej pracy tak jest a ja po prostu nie bylam tego swiadoma prosze o szczere odp bo nie wiem co zrobic;/ czy zostac czy podziekowac

Gość a jak z napiwkami
?

Gość AGnieszkaA20
nie wiem czy to umowa zlecenie nie orientuje sie jeszcze co jest co:P nie ma zadnej umowy tzn nic nie podpisywalam. napiwkow to raczej nie ma bo to wiocha wiec wiadomo ze ludzi na nie nie stac

Gość bo senes pije
No pewnie ,ze wyzysk,i to bez skrupolow.

Gość nickonicko2010
wyzysk to jest w USA,tam ludzie pracują 50 lat bez urlopu a propaganda wmawia im że powinni być z tego dumni ... http://tnij.org/madryczyglupi

Gość AGnieszkaA20
kurde tak sie cieszylam ze rweszcie cos znajde i bede miala swoja kase nie powiem ze jestem w jakiejs ciezkej sytuacji wszyscy w domu mowili zebym sobie dala spokoj ze sie jeszcze napracuje w zyciu i zebym odpoczela w wakacje ale wiecie chcialam miec jakas swoja kase tak sie napalilam i co zrezygnowac po jednym dniu...

Gość AGnieszkaA20
napiwkow z tego co mi mowila poprzedniczka nie ma;/

trzeba bylo szybciej kombinowac i przyjechac skubac cebule do holandii...za 5-6 tygodni mialabys na czysto 1200-1300 euro w kieszeni

Gość bo senes pije
pomysl,przeciez Ty zapirdalasz na trzy etaty- 1-zmywak 2-sprzataczka i 3- swoje stanowisko.

Popracuj miesiąc i po wypłacie podziękuj :) I będziesz miała na resztę wakacji trochę swoich pieniędzy do wydania :)

Gość AGnieszkaA20
no wlasnie to jest to ze az 6 dni w tyg i na nic czasu;/ hmmm moze jeszcze ktos doradzi? kto ma jakies doswiadczenie ...

podpisz umowę o pracę jak najszybciej bo przy takich godzinach pracy wyciągniesz co najmniej ze 1800.

Gość AGnieszkaA20
wiem za za granica zarabia sie o woele wiecej ale tez trzeba miec znajomosci zeby tam trafic a ja niestety takich nie mam

Gość AGnieszkaA20
na razie jestem trzy dni na okresie probnym bezlplatnym pewnie pozniej bedzie ta umowa

zadnych znajomosci nie trzeba....sa biura posredniczace..musisz miec tylko 200zl na busa,zeby dojechac. http://www.abjobservice.nl/ biora sobie chyba 1 euro zkazdej twojej godziny,ale masz dom,rower lub auto i zapewniona prace i ubezpieczenie. noord holland to zawiazek cebul..siedzisz przy tasmie i sciagasz skorke z cebul tulipanowcyh i leci 6,30euro na godzine..po 5-6tygodniach masz na czysto (juz po odliczeniu domku,przejazdow iu zarcia) 1200-1300euro..wiem,bo tak jezdzilam zarabiac w czasei studiow

Gość stale szuka pracy
umęczysz się jak nieczłowiek, ale może w tej pracy podłapiesz jakiś kontakt na nową jak będziesz mieć szczęście. I miej nadzieje, ze Ci wypłacą, bo jak to na gębę to nie masz anidowodu, że to miało byc 1000zł, ani gwarancji wypłaty ... Ale trzeba miec nadzieje, ze wlasciciel wie, ze za takie grosze to trudno kogos znalezc, kto wytrzyma te harówkę.

Wiesz, ze okres probny bezpłatny to dopiero wyzysk? Nie ma czegoś takiego. To wymysł sprytnych pracodawców. Jest to normalny dzień pracy i powinien zapłacić. Ale wiadomo, że nikt nie podskoczy jak chce mieć pracę :)

Gość AGnieszkaA20
mam 19 lat ale jestem pewna ze takie cos na pewno nie bedzie mialo miejsca to jest mala miejscowosc tam pracowalo juz wiele osob i wiem ze z wyplata tego patyka nie ma problemu

Gość AGnieszkaA20
macie racje zadzwonie tam za chwile i podziekuje;/ gdyby byly jakies inne zmiany to moze bym sie zdecydowala ale tak to moze faktycznie bezsensu

policzylam raz jeszcze dla wieku 19 lat i wyszloby ci 950-1000 euro za skubanie na czysto...taki kraj,ze dopiero od 23 lat masz pelna stawke.ale i tak to lepsze,bo praca 8h pon-pt i weekend wolny,tez mozesz pozwiedzac,miec wakacje.dla mnie to zawsze byla super przygoda:)

Gość AGnieszkaA20
kurde fajna sprawa z tymi cebulami ;Dpogadam ze znajomymi razem razniej i moze sie zdecuduje trzeba dzialac:) hmm teraz tylko musze tam zadzwonic

no,ale w tym roku to juz chyba za pozno,moze na sortowanie,ale wtedy tylu im juz nie trzeba.normalnie sezon zaczyna sie kolo 24 czerwca...w tym roku tydzien pozniej,ale wiekszosc juz skubie i maja ludzi zaklepanych.mimo wszystko zadzwonic nie boli,moze beda mieli cos innego.roz,pomidorow i ogorkow w szxklarni nie bierz,bo tam nawet 50 stopni jest.salata i kapusta na kolanach,wiec tez odradzam