Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pewien A.

Tabletki anty - do kobiet ofc

Polecane posty

Gość Pewien A.

Oczywiście pytanie do kobiet. Jak bierzecie te tabletki, to facet może w was normalnie kończyć bez obaw? Czemu musicie brać je co do minuty (o ile musicie)? P.S. Jestem mężczyzną.

Może kończyć, po to kobiety trują się hormonami, żeby mógł ;) tabletki zatrzymują owulację i niektóre zwiększają gęstość śluzu wiec nawet jeśli facet kończy w środku nie dochodzi do zapłodnienia. Nie musimy ich brać co do minuty, ale mniej więcej o stałej porze, żeby organizm regularnie dostawałam "swoją" dawkę hormonów i żeby ochrona antykoncepcyjna została zachowana w stu procentach :) pozdrawiam

Gość Pewien A.
A jeżeli się spóźnicie powiedzmy godzinę, to ryzyko jest tak? Również pozdrawiam.

nie ma :) ryzyko jest kiedy zapomnimy wziąć tabletki. Ale jesli przypomnimy sobie w ciągu 12 godzin i weźmiemy zapomnianą tabletkę, a potem następną normalnie to ochrona antykonc. zostaje zachowana :) Ps) ALE ! zależy o jakich tabsach mówimy. Ja mówię o "tradaycyjnych" dwuskładnikowych, które zazwyczaj kobiety biorą. Ale jest też taki "wynalazek" jak minipigułka i to już trzeba jakoś inaczej brać.. ale w tym się nie wypowiem, bo nie wiem.

Gość Pewien A.
Ja nie wiem jakie ona bierze, bo przyznam się, seks był przygodny (znam ją, ale z nią nie jestem), a niedawno napisała mi smsa, że przeze mnie zapomniała o tabletce, ale mam być spoko, bo wzięła ją po godzinie... dzięki, bo już mi stracha narobiła :P

haha, no nie ma sprawy :D jak wzięła po godzinie to nie ma szans na bejbi ;) (chyba że byłbyś w tym 0,001 procentowym gronie pechowców ;) ). Pozdrawiam i nie stresuj się :)