Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Irmina27

Jak odkochać się w koledze z pracy?

Polecane posty

Gość Irmina27

Jakiś rok temu zaprzyjaźniłam się ze znajomym z pracy. Najpierw pogaduchy przy herbacie w przerwach, potem wspólne wyjścia do knajpek, pomagał mi w szukaniu nowego mieszkania, przynosił obiadki jak miałam nogę w gipsie. W końcu kiedyś został na noc Potem kolejny raz. Trwało to 1,5 miesiąca nic sobie nie obiecywaliśmy prócz tego, ze nie popsuje to relacji między nami. O naszym romansie nikt z pracy nie wiedział. Skończyło się równie niespodziewanie jak zaczęło. Przestał dzwonić, zaczął jakby unikać w pracy, nie miał czasu na spotkania. Chciałam to przegadać, ale obawiałam się, ze skoro nic mi nie obiecywał odbierze to jako atak i całkiem zrujnuje to relacje między nami nie dość że wszystkich znajomych mamy wspólnych to jeszcze współpracujemy na co dzień zawodowo. Żal było mi też naszej dawnej relacji. W końcu okazało się że związał się z moją przełożoną (między nimi nie ma zależności służbowej). Niestety żeby nie patrzeć na ich związek musiałabym zmienić pracę i do tego zerwać kontakty towarzyskie również z innymi wspólnymi znajomymi. Jest mi ciężko. Godzę się z sytuacją. Ostatnio zaczęliśmy jak dawniej spotykać się przy herbacie, mówi przy mnie o swoim związku jakby zupełnie nie uświadamiał sobie, ze dla mnie stanowi to jakikolwiek problem. Lubię moja prace i na razie nie chcę jej zmieniać. Czuję, ze rozmowa z nim tylko wszystko pogorszy. Czy jest Waszym zdaniem jakiś sposób, żeby odkochać się w kimś kogo jednak codziennie będę widywać przynajmniej w pracy?

Gość ciekawa jestem 911
ile on ma lat? Czy ma zone, dzieci?

Gość ja też jestem zauroczona
pomyśl sobie, że skoro opowiada ci o swoim związku traktuje cie tylko jak koleżankę,,, powinno przejść

Gość rosomak
Szefowa zapewni mu awans, Ty co najwyżej przyjemność. Szefową można zaszantażować o molestowanie, Ty mogłabyś go oskarżyć o gwałt

Gość Irmina27
On ma 29 lat, szefowa 37 i jak mówię - miedzy nimi nie ma podległości wiec nie chodziło o profity z tego tytułu.

Gość Irmina27
I wiem ze teraz traktuje mnie tylko jak koleżankę tylko że ja jednak nadal pamiętam wspólne noce... I nawet fakt że ostatnio się do niej wprowadził i ze wiem ze sprawa jest beznadziejna - nic tu nie zmienia

Gość zadzwoń znasz numer
urwij z nim kontakt

Gość ciekawa jestem 911
boli ci to cholernie

Gość Irmina27
Boli ale nic na to nie poradzę. Zerwać kontaktu zupełnie nie mogę - bo pracujemy razem

Gość zadzwoń znasz numer
ale jeśli nie jesteście z tego samego działu to poprostu rzuć się w wir pracy i go unikaj, nie wychodź jeśli nie musisz z pomieszczenia

Gość Irmina27
działy są inne ale współpracują ze sobą - muszę czasem latać do niego z papierami, konsultować, czasem nawet coś wspólnie opracowywać

Gość zadzwoń znasz numer
a nie możesz z kimś innym z jego działu?

Gość zadzwoń znasz numer
tzn. chodzi mi o latanie ztymi papierami, żeby z kimś innym omawiać sprawy

Gość MaalynOowaa
Nie należy płakać, że mineło.Lecz cieszyć siętym, co było..

Gość Irmina27
no właśnie nie bardzo mogę zresztą - od miesiąca robię dobra minę do złej gry - nagle mam zerwać kontakty?

Gość Czekolada Milka *
ale nie musisz przecież na herbatki chodzić:O ocknij się... on jest zajęty!

Gość Irmina27
próbuje wrócić do stanu sprzed romansu... przyjaźń z nim bardzo się dla mnie liczyła

Gość Czekolada Milka *
spaliście ze sobą,; nigdy już nie będziecie przyjaciółmi

Gość Irmina27
przecież są ludzie którzy po rozwodach zostają przyjaciółmi lub przynajmniej dobrymi znajomymi

Gość Czekolada Milka *
ale tylko wtedy, gdy obie strony jednocześnie przestały kochać, związek się wypalił. W waszym przypadku jedna ze stron (Ty) kocha, także przyjaźń nie ma szans

Gość Irmina27
to co mam robić? nie chodzić na herbatę? to za mało...

Gość Czekolada Milka *
niepotrzebnie robisz sobie nadzieję, licząc na to że ich związek się rozpdnie. Chyba, że chcesz zostać kochanką? Przyjaźń już wykluczyłyśmy, prawda?

Gość Irmina27
owszem liczę że się rozpadnie - ale dlatego ze chciałabym żeby on poczuł się fatalnie i pożałował... nie mam nadziei że wróci do mnie

Gość Czekolada Milka *
niedługo zakochasz się w kimś innym i zapomnisz o tej bezsensownej "zemście"