Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochedziwnajestem

praca w swietlicy/przedszkolu

Polecane posty

Gość trochedziwnajestem

mam takie pytanie moze wyda sie wam dziwne ale mnie ciekawi . otoz szukam pracy w przedszkolu albo swietlicy szkolnej. czy pracujac w tych miejscachjest sie narazonym na czeste wystepy publiczne np takie gdzie trzeba mowic przez mikrofon. bardzo lubie prace z dzeciakami nie krepuja mnie itp ale jesli mam np wystapic przed wieksza publicznoscia w sklad ktorej wchodza osoby dorosle to wystapienia publiczne mnie paralizuja :-( i unikam ich jak tylko moge

Gość emkemka
jesli chodze o prace w swietlicy szkolnej np., to z mikrofonem nie bedziesz miala nigdy nic wspolnego :)

Gość dhjebvjh
z megafonem chyba :D a jakie masz wyksztalcenie?

Gość trochedziwnajestem
pedagogiczne. no wiem ze nie na codzien. na szczescie :-) ale jakies apele czy cos w tym stylu

Gość dhjebvjh
od apeli sa nauczyciele polskiego i wychowawcy, tak przynajmniej u mnie bylo w szkole

Gość o żesz w mordę jeża!!!!!!!
trochedziwna - w przedszkolu to raczej przygotuj sie na kilka publicznych wystepow w roku, typu dzien matki, dzien nauczyciela,zakonczenie roku itp. z mikrofonem mozna sie oswoic,kazdy ma treme na poczatku.

Gość trochedziwnajestem
no niby tak ale jak np swietlica zorganizje jakis apel czy wystepny np z okazji dnia matki czy dnia wiosny?

Gość dhjebvjh
jak swietlica moze zorganizowac? organiZuja poszcegolne klasy, jesli na swietlicy bedziesz robic to mysle ze cie omina alepe itd ale z porzedszkolem to juz tak fajnie nie ma

Gość tęsknię do ludzi
moja córka chodzi do świetlicy szkolnej, to sie wypowiem: w tej świetlicy akurat pracuje bardzo fajna młoda ekipa, 3 młode kobietki ijeden facet - wszyscy wydaja mi się fajni i zgrani. Więc oni często cos organizują dla dzieci: konkursy, kiedyś taki wieczór poezji, 2wycieczki już były i 1 rajd. Nie mają żadnych publicznych wystąpień, żadnych mikrofonów, nic z tego. Patrząc na tą paczkę ludzi sama miałabym ochotę z nimi popracowac, wydają się b. fajni.

Gość trochedziwnajestem
to fajnie bo wlasnie wolalabym w swietlicy niz w przedszkolu tym bardziej ze do panstwowego sie nie dostane a w prywatnym to "zapieprz" taki ze szok

Gość hopsiupwgore

Gość hopsiupwgore
ale jakis wystep dzien babci czy cos w tym stylu to na poczatek zanim wystapia dzieci to pewnie trzeba tez cos powiedziec tytulem wstepu. tak mysle

Gość andie
ja myślę że trochę jest nagonka na przedszkola niepubl że zapieprz i wogóle a tak naprawdę wszystko zalezy od ludzi jacy tam pracują i dyrektora więc nie wszędzie jest tak strasznie :) głowa do góry!

Gość hopsiupwgore
andie--pracujesz w takim przedszkolu? jakie sa zarobki? jak to jest z tymi wystapieniami publicznymi z mikrofonem?

Gość andie
można powiedzieć że zaczynam pod koniec sierpnia :) jestem bardzo pozytywnie nastawiona i wiem że dostałam naprawdę super warunki jak na początek pracy bo 1.900 na rękę, jedzenie w przedszkolu, dziewczynę do pomocy i mała grupka dzieci atmosfera typowo rodzinna i każdy sobie pomaga tak więc nie zastraszaj się opiniami tylko sama zbadaj teren bo na zarobki wyższe można liczyć niż w placówkach publicznych...

Gość andie
co do mikrofonu to nic o tym nie wiem ale jestem z nim już trochę obyta więc nie jest mi straszny :)

Gość hopsiupwgore
tylko w panstpwym etat to 25 h w tygodniu a w prywatnym chyba 40

Jedynie to zebrania w przedszkolu i zapowiedzenie i poganie dzieciom w trakcie przedstawienia

Gość hopsiupwgore
na zebraniu mowi sie przez mikrofon? o kurcze

Jestem studentką zew-u długo szukałaś pracy ? zaczełaś już na magisterce ?

Gość andie
tak, 25 godz ale za niecałe 1.300 więc już wolę pobyć z nimi dłużej za dużo większe pieniądze :) dzieci w międzyczasie mają też inne zajęcia: rytmiki itd więc wtedy mamy chwilę wolnego :)

nie ! chodziło mi tylko o publiczne wystąpienia nawet na przedstawieniach rzadko wykorzystuje się mikrofon !!

Gość hopsiupwgore
aha. zebranie to jakos mnie nie stresuje bo to chyba w grupach tylko rodzice tych dzieci ktore sa w twojej grupie

Gość nauczycielka przedszkola
wysyąpienia "publiczne" w sytuacjach: zebran grupowych- min. 2 razy w roku, początek i koniec uoczystosci- pasowanie, jasełka, dzień babci, dzień rodziny, zakończenie roku. To są sytuacje, w których trzeba przemówić do ludzi :)

Gość nauczycielka przedszkola
mi w prywatnymz aproponowali 1000 na rękę, więc zrezygnowałam

Gość pracuje w przedszkolu
jako chomikowa niania , jest bardzo fajnie polecam

Gość hopsiupwgore
tak myslalam. przemowic to ja moge tylko ten mikrofon...

Gość hopsiupwgore
1000zl ?? w jakim miescie? za caly etat? masakra jakas jak z tego wyzyc. ja licze na jakies min 1500

Gość ladaco of kors
W szkole to zawsze występy szkolne , to dzieciaki mówią albo ich wychowawcy . Ja jak pamiętam ze szkoły , to pani od świetlicy nigdy nic nie mówiła .