Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem ile dac

Wystarczy tyle w kopercie na slub?

Polecane posty

Gość nie wiem ile dac

ide tylko do kosciola a nie na wesele. Planuje jednak wpasc na godzinne dwie na poprawiny i myslalam zeby dac w prezencie po slubie upominek drobny (ok.50zl) plus 100zl w kopercie. Myslicie ze wystarczy czy za malo?

Gość nie wiem ile dac
no pomozcie

Gość mamjuz tego sosc...
lepiej kupic cos za 150 zl..a nie dawac w kopercie 100

Gość pewnie ze starczy!!!!
tym bardziej, ze idziecie tylko do Kosciola. Reszty gamoni ktorzy mwoia, ze to za malo albo zeby cos kupic nie sluchaj

moze nie dawaj koperty tylko cos kup za te 150zl-2 recznie malowane filizanki,album na zdjecia

Gość nie wiem ile dac
ide sama a poza tym panna mloda zyczy sobie tylko pieniedzy, jak mowila woli 30zl w kopercie niz upominek. Ja planuje wiec dac butelke dobrego wina (koszt od 50zl) plus te 100zl w kopercie. Ale pytam czy wypada tyle dac w kopercie czy lepiej dac 200?

Gość a ja jestem za kasa
prezent nie zawsze moze byc trafiony, a kasa zawsze sie przyda...kupia cos czego naprawde potrzebuja.

Gość mamjuz tego sosc...
a jestes zaproszona na slub? czy idziesz poprostu bo znasz??

Gość sjdbiasjb
powiedziała że woli dostać 30 zł niż upominek, więc daj jej 30 zł w kopercie i daruj sobie upominek. Dla takiej bladziny wysiliłbym się może na 15 zł. I tak masz gest dziewczyno, że chcesz dać 100 zł + upominek.

Jak idziesz tylko do koscioła a potem na poprawiny, to daj prezent dopiero na poprawinach. W internecie sa rózne ciekawe upominki dla nowożeńców , ładnie zapakowane . kasy nie musisz dawać.

Gość czuwalna
wystarczy tyle kasy, nie akzdego stac apoza tym na wesele nie idziesz tylko na godzinke poprawin

Jecze jedno , nie musisz dawac drogiego prezentu.

Gość gchjjjjjji
no pewnie ze wystarczy....ja bym juz nawet tego wina nie dawała....

A jak koniecnzie chce kase to daj stówke , starczy, ale juz bez upominku.

Gość nie wiem ile dac
jestem zaproszona na slub, wesele i poprawiny ale na weselu byc nie moge. Zle zrozumieliscie slowa panny mlodej. Ona nie liczy w ogole na prezenty po prostu jak zapytalam co by chciala to powiedziala ze nic ze wystarczy zebym byla bez prezentu nawet bo jej zalezy na mojej obecnosci. Ale powiedzialam ze uda mi sie przyjechac na slub jednak na wesel byc nie moge wiec co by chciala w prezencie. A wtedy powiedziala ze wola pieniadze i chocby prezent mial byc najskromniejszy to woli pieniadze bo maja duzo wydatkow do mieszkania i chca sami kupowac pewne rzeczy

Gość nie wiem ile dac
wino jest zamiast kwiatow dlatego napisalam ze byloby od 50zl

Gość sjdbiasjb
Szczerze to żal mi autorki topiku, bo najwidoczniej nie sra kasą, a stara się. Na moim weselu i nie tak wcale dawno, bo raptem 1,5 temu byli róśni ludzie, ubożsi i bogaci i ani ja ani moja żona nie życzyliśmy sobie tylko kasy. Dostaliśmy upominki i widać było, że były to upominki od tych uboższych ale są i mamy je do dziś, bo świadczą o tym, że i oni starali się na miarę ich możliwości. Po prostu brak mi słów...

Gość nie wiem ile dac
no ja wlasnie mam pieniadze, ale nie chce tez dawac komus sumy, ktora bedzie za wielka. Chce dac normalna sume jak na to ze ide tylko na slub dlatego pytam

A to zmienia postac rzeczy, skoro jestes zaproszona a kolezanka nie jest pazerna. jesli Cie stac na wiekszy wydatek to szarpnij sie na 300 stówki, tak bedzie ok. Dodaj jeszcze kwiatki, moze jakis drobiazg.

Gość nie wiem ile dac
uwazm ze 300zl to za duzo jak nie ide na wesele. Ok, ze mnie stac ale jakby nie bylo i chcialabym dac 100zl idac na wesele to bylby krzyk ze nawet talerzyka nie oplacam. A wiec nie oplacam talerzyka bo z niego nie skorzystam, na poprawinach nie wiadomo czy bede, a nawet jesli to wpadne na toast i to wszystko. Uwazam ze 200zl to maks dlatego pytalam czy 100zl plus wino wystarczy idac na sam slub czy moze lepiej dac 200? Kwiatow nie kupie bo panna mloda sobie nie zyczy

Gość nie wiem ile dac
gazia wybacz ale chyba przesadzasz. 300zl plus upominek i wino w tym wypadku? To lekka przesada. Jakbym szla na wesele to rozumiem ale na sam slub?