Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malarene

Problemy z wagą i ... po ciąży

Polecane posty

Gość malarene

Drogie Koleżanki, Poradźcie mi co jest ze mną nie tak. Urodziłam dziecko 2 lata temu i od tego czasu mam ogromne problemy aby wrócić do swojej poprzedniej figury. Brzuch po ciąży - a raczej skóra pozostała - ma duża nadwagę i od urodzenia nic nie spadła moja waga. Prowadzę taki sam tryb życia jak przed ciążą. Mam 154 cm wzrostu i ważę 65 kg. Czuję się z tym okropnie. Nie jem tłusto i dużo. Czasem coś słodkiego zjem ale raczej wg. większości jem zdrowo i racjonalnie. Dlaczego nie mogę wrócić do swojej wagi? Złoszczę się tym bardziej ponieważ wszystkie moje koleżanki rok w większości przypadków wracały do swojej wago max. po pół roku a niektóre nawet wyglądały lepiej po ciąży . Straciłam ochotę na to aby dobrze wyglądać a co najgorsze nie mam ochoty na seks. Mąż pewnie też długo w tym stanie nie wytrzyma :-( Pomocy Kobiety - co jest ze mną nie tak. :-( Od czego zacząć i jak utrzymać Wasze ewent. porady na dłużej. Byłam u ginekologa i powiedział że mam coś z hormonami, ale leków nie chciałam żadnych przyjmować. Czy dobrze zrobiłam ? Nadmienię iż w mojej i męża rodzinie nie ma osób otyłych ani a nadwagą. Wszyscy są szczupli więc skąd mój problem? Pomóżcie mi ! Może któraś z Was też przeżywa /ała to co ja? Pozdrawiam, malarene

Gość ffffvdgdsgs
zejdz na diete 1200 kalorii nie ma bata zebyh nie schudnac a potem musisz przestac jesc slodkie i jesc w granicach normy bo inaczej efekt jojo murowany :)

Gość malarene
1200 kcal i jak długo? jak wrócę do normalnego jedzenia to zaś przytyje. Nie wiem czy to jest dobra metoda dla osób które muszą schudnąć 15 kg. To jest fajna dieta dla kogoś kto chce zrzucić 2-4 kg ale nie 15 :-( tak mi się wydaje. Przed ciążą ważyłam 48 kg :-) to były czasy a teraz !!! To wszystko pozostało po ciąży - niestety . W czasie ciąży musiałam ograniczyć chodzenie i w ten sposób siedzący tryb życia sprawiło że tak uzbierał się ten zapas tłuszczu. :-( Czy któraś z Was schudła 15-20 kg ? po ciąży - ale zdrowo ? Jedyne co mnie cieszy to fakt iż urodziłam zdrowego ślicznego dzidziusia który też niemało ważył po porodzie :-) 4,5 kg :-) a teraz ma 2 latka i jest szczuplutki i śliczniutki . Ma dwa latka i waży 12 kg -wszystko w normie , szkoda że mama wychodzi poza kreskę z nadwagą - to już zalicza się na otyłość.

Gość beczkaśmiechu
nie wiem czy dieta pomoże, skoro pisze, że mało jje. A karmisz piersią?, bo jak tak to diety nie wskazane. Dziewczyno!!! masz małe dziecko, jest lato - wychodź z domu: na spacery, place zabaw, pij dużo wody, soków,itp będąc w ruchu zapomnisz o jedzeniu. A wieczorem sex, sex sex I co najważniejsze - zadbaj o siebie! precz z plamami na ubraniach, tłustymi włosami, workowatymi ciuchami!!! możesz być piękna i...gruba!!!! przestań myśleć tylko o tym, ze jesteś gruba! ciesz się życiem ciesz się dzieckiem ciesz się wspólnym czasem ciesz sie mężem i sexem z nim - przecież było tak pięknie "przed" - wróćcie do tego a ani SIĘ OBEJRZYSZ, JAK ZGUBISZ swój dodatkowy tłuszczyk:))

Gość malarene
masz rację , tylko żeby to było takie proste :-( Pozdrawiam,

Gość malarene
Przed ciążą ważyłam 49-50 kg Raczej tendencji do tycia nie mam - w rodzinie wszyscy szczupli. Może to coś z hormonami? nie wiem sama bo od 1,5 roku staramy się o drugą dzidzię i nic nie wychodzi.

To, ze w Twojej rodzinie są wszyscy szczupli, nie znaczy, ze Ty nie masz tendencji do tycia. Przecież juz wiesz, ze masz coś z hormonami, bo lekarz Ci tak powiedział, a bez badań nie mógł tego powiedzieć :)

Gość iuhhj
waga przed ciążą - 55 kg, waga po dwóch ciążach - 63 kg i cały czas taka sama, bo karmię piersią i jem jak proszczak. Mogłabym zrzucić parę kilogramów, ale mam ogromny apetyt. Mam 173 cm wzrostu. A ty, z tego co piszesz, to mało jesz i waga jest taka, jaka jest. A może bierzesz tabletki antyk.? Od nich też można co nieco nabrać ciała.

Gość malarene
Nie jem tabletek antykonc. bo chcemy miec drugie dziecko. Nie karmię już piersią A nawet jeśli mam tendence do tycia - to co to oznacza? bo nie rozunię. NIgdy nie miałam z tym problemu. Najśmieśniejsze jest to że lekarz bez badań postawił mi taką diagnozę i chciał zaproponować tabletki hornonalne. A ja nie chce się faszerować lekami- chcemy mieć dzidzie drugą.

Gość malarene
Pytanie tylko jakie te badania? JAkie hormony moge zbadac - prywatnie. Rozumiem ze z krwi takie badania się robi

Gość xcvfdgg
ja mam tak samo... przed ciązą wazyłam 47 kg....do porodu prawie 90kg... samo sie schudło do 75 kg.... prowadzilam zycie takie jak przed ciążą prawie 2 lata i waga prawie nic nie drgnęla tylko 4 kg :(. wzięłam sie za siebie ostra dieta oraz cwiczenia... w 2 miesiace schudlam i waże 66kg jeszcze sporo ale caly czas chudne... przez najblizsze 3 miesiace chce dojsc do wagi 55kg. takze jezeli chcesz schudnac tylko dieta i cwiczenia... samo ni8e zejdzie po ciazy o0rganizm kobiety sie zmienia i to bardzo ja przed ciaza marzylam zeby przytyc nastawialam budzik w nocy zeby sie objadac i nie dalo rady... marzylam tez o wadze 55 kg teraz tez o takiej marze tylko w druga strone :) i jest o wiele trudnie :). ale nikt nie powiedzial ze bedzie latwo :)/.

Gość malarene
Dziękuje Wam za wypowiedzi Postanowiłam. Wezme się za siebie i za jakiś czas pojawię się ponownie na tym forum i zdam relacje. Trzymajcie za mnie kciuki. Od wtorku zaczne biegac na bieżni spróbuje 6Weidera- dużo o tym czytałam i kiedys próbowałam ale nic nie pomogło - może teraz... do tego basen i rower jak zwykle i może coś ruszy waga w dół .

Gość gość

Ja po ciązy schudłam już 12kg, zostało mi tylko 5 żeby wrócić do wagi sprzed ciąży, wszystko dzięki wygodnej diecie i do tego bieganiu (na samym poczatku to były raczej marsze) ale najwazniejsze, że nie chodze ani trochę głodna a jem tylko 1500kcal