Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwykłajaaaaaaaaaaaaa

wezwanie na policję-szustwo na allegro

Polecane posty

Witam piszę w takiej sprawie-może pomoze mi ktoś co był w takiej samej sytuacji. Zaczęło się od tego że chcialm kupić kuznowi na 18stkę jakis ładny jego ulubiony zapach który w sklepie kosztował ok 200zł. Na allegro były takie same. Pan chcial mi sprzedać trochę taniej. Zależało mi na oryginale dlatego ten Pan nawet zeskanował mi rachunek z drogeri. Dostałam tą wodę ale na 18stke nie poszłam ponieważ zmarl kilka dni wczesniej nasz dziadek i została odwołana. Potrzebne były mi pieniądze więc wystawiłam ten zapach na allegro. Kupił go ode mnie jakis Pan. Wysłałam je i zaczęło sie piekło. Telefony, smsy, maile ze to podróbki itd itd. Odesłał mi je raz, ja mu wyslałam je jeszcze raz a on żądał pieniędzy. Były odpakowane i byl sprawdzany zapach więć nie mogłam mu oddac pieniędzy bo na co byly by mi potrzebne uzywane. Nie chciałam mu oddac pieniędzy bo po pierwsze nie miałam a po drugie miałam napisane w aukcji że nie przyjmuję zwrotów zwłaszcza że była to aukcja a nie kup teraz. On twierdził że Pani w drogeri powiedziala mu ze to podróbki. Złożył wniosek na policji. Czy będę musiała mu zwrócic pieniądze? Jak może skończyć się ta sprawa i jak mogę udowodnic że to oryginał? Nie pamietam jak się nawet nazywał ten pan od którego kupiłam je wcześniej. Jestem pewna ze to oryginał.

jak nie pamietasz jak sie nazywał? wejdz na allegro i sprawdź od kogo kupiłaś ten perfum. ja bym nic nie zrobiła tylko czekała na rozwój akcji :D moze wcale nie wniósł wniosku na policje tylko cie straszy

Gość o!o!oO1
1. pan, od ktorego kupowalas bedzie w Twojej historii zakupow na allegro 2. jaka masz gwarancje, ze ta butelka, ktora byla otwarta, (rozumiem, ze pudelko bylo otwrte) jest ta, ktora sprzedalas? moze sam podmienil? 3. nie znam sie na prawie, ale jezeli wartosc jest mniejsza niz 250 zl, to jest "niska szkodliwosc spoleczna" i nawet nie przestepstwo 4. jestes pewna ze zlozyl wniosek? moze chce Cie przestraszyc? zatrzymal Twoje oryginalne perfumy, odeslal jakas podrobke i jeszcze chce kasy powodzenia :)

wezwano mnie na policję bo nawet na policje wysłał perfumy jako dowód ;/

w sumie może sam podmienił ;) to jest dobry argument na policji. Ogólnie najpierw była moja mama bo na nia jest konto a ja dopiero mam isć w przyszłym tygodniu poniewaz wiem więcej na ten temat. W swoim zeznaniu nawet powiedział ze ja na pewno handluje podróbkami :| i moja mama powiedziała że mogą sobie jechać i przeszukać dom...

Gość o!o!oO1
no to idz, spokojnie zapytaj, skad pewnosc, ze to ten perfum, ktory Ty sprzedalas? oczywiscie, butelka wyglada tak samo, nazwy takie same, ale nie wiesz, co dzialo sie z zawartosci... sa takie same. takie same - nie mow: te same poza tym, jak wyslal? dowodow sie raczej nie wysyla chyba

mam nadzieje że skonczy się to dobrze... I że nie będę musiała pokrywac jakiś kosztów sondowych

sądowych*

Gość o!o!oO1
tak na marginesie, to moze ow pan jest handlarzem podrobek i wyludzaczem? kurcze, sama sprzedawalam nietrafione nieco zuzyte oryginalne perfumy i na szczescie nigdy nic takiego mnie nie spiotkalo. sprawdz opinie o tym facecie, moze nie peirwszy raz taki numer zrobil

Gość ttamie
diabeł, wypierdalaj i nie zaśmiecaj tematów, bo się rzygać chce 🖐️