Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spartaczona zupa

dlaczego zupa kwaśnieje????????

Polecane posty

Gość gościi
Zupy nie należy przykrywać. Gorąca zupa paruje, woda skrapla się na pokrywce i wraca do zupy. Dlatego kisnie w 90 procentach przypadków

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 28.01.2014 o 08:41, Gość poszukiwany napisał:

Do zupy nie może się dostać najmniejsza odrobina śliny. Zazwyczaj wygląda to tak, smakujemy łyżką zupę, potem dodajemy przyprawy i znów smakujemy używając łyżki na której już są kropelki śliny. I to wystarczy by załatwić gar grochówki. Kwaśnieje błyskawicznie. Do kosztowania zupy używam miseczki do której wlewam zawartość garnka czystą łyżką. Jestem pewien że, grochówka n ie skwaśnieje a ja nie poparzę sobie ust. Wypraktykowane. Koniec z kwaśnieniem zup.

Racja! Powiedziałem to "babie" i dostałem tzw. opie..ol. Fakt, że była akurat burza, ale nie zrozumiała upomnienia. Czynników jest prawdopodobnie wiele, ale "lizanie łyżek" podczas gotowania, jest napewno jednym z nich.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×