Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mystiqua

Do ilu miesięcy/lat dziecko mieści się w łóżeczku 120x60?

Polecane posty

Gość mystiqua

drogie mamy, pytanie jak w temacie, zastanawiam się do jakiego wieku dziecku bedzie wygodnie spać w takim łóżeczku?

Gość na pewno to zalezy od
wzrostu dziecka - mysle ze max granica to wiek 3 lata

Gość to nie zależy od wieku
ale od wielkosci dziecka. moja spała do 3 rż ale jest drobniutka.

Gość mystiqua
dzięki, bo zastanawia mnie jedna rzecz, kumpela sprzedaje łóżeczko 120x60 bo twierdzi, że jej roczna córka już ma w nim ciasno ( a dziecko nie jest jakieś strasznie duże). Ja właśnie jestem przed kupnem łóżeczka dla swojego syna i po tym co ona mi powiedziała, zastanawiam się czy nie kupić 140x70? Bo jakoś za bardzo nie uśmiecha mi się żeby za rok zmieniać na większe

Niektóre mając 1,5 roku już śpią w normalnym łóżku, więc po co większe łóżeczko dla dziecka skoro nie wiesz co będzie kiedy dorośnie.

Gość chyba dluzej posluzy
te 70 na 140 - ja takie mam i moja 2 latka ( a ma juz 95 cm ) nadal sie miesci i nie jest jej wcale w nim ciasno - mysle ze do 3 lat spokojnie bedzie mogla w nim spac

Gość mystiqua
dziewczyny....ja tak obstawiałam żeby do około 2 lat posłużyło, a później zmiana na normalne łóżeczko- to myślicie że da radę? ;-) kurcze ciekawa jestem tylko czemu koleżanka mówi że jej małej jest już ciasno

Gość moja ma półtora roku
i 91 cm wzrostu. jest bardzo wysoka jak na swój wiek. ma łóżeczko 120/60 i miesci sie spokojnie. jak bedzie miała 2,5 roku chcemy jej zmienic. napewno do tego czasu z niego nie wyrośnie :)

moja mlodsza 22 miesieczna corka od tygodnia spi w "normalnym lozku"ale zamontowalam jej barierke tak w razie upadku,do tej pory spala w 120/60 i mysle,ze jeszcze moglaby sie tam pokisic ale z racji zmiany mebli w dziecinnym kupilam jej lozko takie jak ma jej starsza siostra,a twojej znajomej dziecku jest byc moze ciasno jak mala sie wierci i chce polezec w poprzek:)lub uzywa lozeczko jako kojca i dziecko nie ma gdzie pileczka pograc:O

Gość mystiqua
dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi :)

Gość Klarasska
Zmieniając łóżko na większe, warto zajrzeć na stronę www.lozkopietrowe.com

Gość aneczkal....
Może kolezance chodziło o to, ze mała sie rzuca mocno podczas spania i obija o szczebelki...? Moja córcia jest drobnuitka i jesli chodzi o gabaryty, to spokojnie dalej mogła by spac w szczebelkowym, a ma 3,5 roczku :) Ale ona lubi sie rozwalac po lóżku w kazda strone ;) jak skonczyła 3 latka to kupilismy nowe juz takie normlane i znacznie lepiej zaczeła wtedy spac :) A do 2 latek to uwazam, ze spokojnie dziecku starczy.

moja ma 2,5 roku i śpi w tym łóżeczku 120*60 a i mam ochraniacz na szczebelki bo się stuka o szczebelki

moja córeczka ma 2 latka i sie spokojnie miesci w takim lozeczku a jest wysoka jak na swoj wiek!

Gość mamamam28
ja miałam 120 na 60 turystyczne - zwykłe - porażka - mały spał w nim u mojej mamy pare razy i bił się w szczebelki mimo ochraniaczy, wkładał tam nogi, ręce, cumla wywalał i szukaliśmy nocami po ziemi .. turystyczne bylo w tym względzie bezpieczniejsze, mógł się przewalać na kazdą stronę i krzywdy sobie nie robił ale już po roczku zaczeło mu to przeszkadzać jak obijał sie o materiał i wybudzało go to - jak miał 1,5 roku to kupilismy sofkę taką z samej pianki rozkładaną na ziemię, miał mieć do spania w dzień ale chciał spać też w nocy i śpi na takim do teraz - ma 2latka - z łóżkiem się wstrzymałam bo raz spadł z naszego: prosto głową w doł: umierałam ze strachu, byliśmy na SORze itd więc póki co łóżko odpada - planuję kupić za jakies pół roku takie już duże autko z wysokimi bokami - ale moja bratowa ma synka który ma 3,5 roku i dalej śpi w turystycznym bo ona twierdzi że mu nie potrzeba łóżka a to wystarczy - więc różnie to bywa - ja na tą wiedzę co mam teraz brałabym turystyczne ale większe tą 140