Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam już tego dosć.............

Mam już dość tej biedy

Polecane posty

Wszystko jest nie tak przez brak pieniędzy,odechciewa mi się żyć.Odkąd skończyła mi sie umowa o pracę na nic mnie nie stać,niedługo będzie tak,ze nie będę miała w portfelu ani złotówki.Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji,nie będę miała nawet na wizytę u orto.A nie ma u mnie pracy i koniec,nie dla ludzi w mojej sytuacji :O

Co z tego,że Polska,w każdym kraju są biedni i bogaci.Juz nie chodzi o kraj,tylko bardziej o miasto,a raczej zadupie,w jakim żyję.Nie ma tu kompletnie żadnej pracy dla takich jak ja :O

Ja tam nie uważam Polski za kraj zachodni,pod żadnym względem :O

Gość cxvxbx
Mam super plan... Skoro tak narzekasz, że u Ciebie nie ma pracy, to się przeprowadź tam, gdzie praca jest. Genialne w swojej prostocie, prawda?

to pakuj sie i na wyspy :) ja mieszkam w Anglii 4 lata i nie nazekam na brak pieniedzy. wiadomo sa plusy i minusy wszystkiego, ale cos za cos :) rodzinka daleko, ale przynajmniej nie musze pozyczac i wyliczac kazdego grosza :)

Rzeczywiscie genialne :O Gdyby to jeszcze było proste :O Po pierwsze żeby wyjechać trzeba miec gdzie,mieć gdzieś jakichś znajomych którzy coś załatwią itp.Ja nie mam.Po drugie trzeba mieć kasę na początek.Też nie mam

Gość krucafuks
Au Pair? Zalatwiasz wszystko na miejscu, mieszkanie i jedzenie masz zapewnione. Placa marna, ale przebyczysz pol roku i masz na jakis start.

Gość JA TEZ MAM DOSC
JAK KTOS JEST UCZCIWY W TYM MARNYM KRAJU NIGDY NIE BEDZIE MIAL TYLE, BY NIE LICZYC OD 1 DO OSTATNIEGO DNIA MIESIACA. U MNIE W DOMU TEZ CIAGLE LICZY SIE KAZDY GROSZ. NIGDZIE NIE MOZNA JECHAC, MOWIE JEDZMY CHOC NA JEDEN DZIEN GDZIES, A SLYSZE "100 ZL WYDAMY, NIE MA TERAZ PIENIEDZY" TO JEST BARDZO FRUSTRUJACE. JAK SLYSZE ZE KOGOS STAC NA DOM, NA NOWY SAMOCHOD Z SALONU TO ZASTANAWIAM SIE SKAD CI LUDZIE MAJA PIENIADZE.

Gość w dupie prawda ja juz oszzcedz
w dupie prawda ja juz oszzcedzam nawet na jedzeniu, zalozylam wlasna firme zeby bylo lepiej i co i nic :S nei jem, zalegam z zusem z opłatami za mieszkanie, wszystko lezy, caly handel stoi totalnie :S ostatnio sie klientka targowala ze staniki po 1,6 w hurcie jej za drogo taka mamy Polske :S

Gość Moj maz uwaza ze
Polska to piekny kraj. Wspaniali ludzie. Otwarty rynek na dzialalnosc. Ja sie z nigo smieje, a on ciagle trzyma sie tej wersji. A jak jest naprawde ???

Gość pan ktos
zjezdzam na dol i nie narzekam ...

Gość To juz nic nie rozumie
Podobno w Polsce sie buduje piekne domy. Jak sie ma glowe na karku to mozna dobrze zarobic. Wszystkim sie dobrze uklada. Bardzo zdolni lekarze i dobra opieka. Takie opinie musze wysluchiwac, a nie bylam w Polsce juz 22 lata.

Gość koralowa87
Twoj maz tak uwaza bo pewnie macie kase jakims sposobem i nie borykacie sie z bieda. moi rodzice pracuja w budzetowce, mamy ok 5 tys- w tym 3,5 tys na kredyty + oplaty na mieszkanie. zostaja marne grosze na zycie. PS. mieszkamy w bloku ala gierek i ciagle brakuje a mama jest gospodarna i nie jestesmy rozzutni. roznie to sie ludziom zycie uklada. cieszmy sie z tego ze wogole cos mamy.. ehh NAJBARDZIEJ BOLI MNIE TO ZE RODZICE NIGDY NIE BYLI NA ZADNYCH WCZASACH, MAMA NIE KUPUJE SOBIE NIC BO JEJ SZKODA WOLI WYDAC NA DOM. taka to Polska wlasnie..

Gość Moj maz mysli chyba o
powrocie do Polski. Mimo ze nam bardzo dobrze powodzi.Twierdzi ze w Polsce tez mozna dobrze zyc. Ma tam rodzine , ktora go bardzo kocha.....chyba za prezenty. Czuje sie tam szczesliwy na odwiedzinach, czasami go cos wkurzy , ale mu szybko przechodzi. Ja sobie tego nie wyobrazam, bo zbudowalam moj swiat i nie mam zamiaru go opuszczac. Dodam ze imponuje i podoba sie mlodym kobieta w Polsce.

Gość o take Polskie......!
Ja też mam dość tej "wolnej" POlski jebanej. Tej nędzy, liczenia każdego grosza, gównianego "życia", patrzenia jak się bogacą elyty a ja jak parobek pańszczyźniany tu się czuje. Chuj z takim krajem. Solydaruchy niech was diabeł do piekła zabierze.

Gość z piekeeeeekła:)
ja właśnie uczę się niemieckiego i jak tylko wejdą do głowy podstawy to spieprzam z tego posranego kraju.niedługo naprawdę nie będziemy mieli za co kupic chlebka:(

Gość z piekeeeeekła:)
mam swój sklep,niby jakos powinno sie bujac.. a niestety każdy tylko biedronki,carfury i inne pierdoły..a u mnie najtanszy chlebek i najtansze masełko..przeciez to normanlnie można zwariowac gdy przyjdzie np.płacic za prąd a w kasie dupa:(

Gość jak chcesz to prosze
macie racje calkowita .To jest chory , nienormalny kraj. Przyklad psycholog szkolny (studia, 2 podyplomowki, kursow kilka, biegle jezyki 2) pensja - 1500zl w stolicy.Niania do dziecka ( o przedszkolu panstwowym -zapomnij brak miejsc) 2000-2500 zl .Oczywiscie na czarno. Czy to normalne, ze brakuje na nianke 1000zl. Wybor -siedzisz w domu albo probujesz zaistneic na rynku pracy. Tragizm totalny.

No u mnie też ostatnio nie za ciekkawie :( wręcz bardzo skromnie :(.

Ja też po dwóch fakultetach, straciłam pracę i dorabiam, ale mam wszystkiego dosyć :(

Gość jak chcesz to prosze
ale jak tu zyc , jak wszystko pada.Przeciez do cholery czemu wyjezdzac z wlasnego kraju. Po co sie tulac po swiecie.To jest chore wszystko. Zamiast ulatwiac ludziom chocby zakladac malutkie dzialalnosci , zamiast wysylac ich na zasilki to takie klody pod nogi.

Gość jest dobrobyt!
Jest dobrobyt! A jaki? To widać każdego dnia. Na przykład w mojej mieścinie była sobie restauracyjka. Rok czasu. Prosperowała to wielkie nadużycie gdyż w upalne dni przy niedzieli widziałem tam pustki lub góra 2-4 osoby. Patrze.... a restauracji nie ma. Taki to dobrobyt. Ludzie nie mają kasy a dla naszej lelyty to za niske progy som. Średnia "płaca" to 1200-1500 zeta na ręke i jak funkcjonować? Wiczorem strach wyjść na ulice zwłaszcza w weekendy gdyż bandy nachlanych gnoi w kapturkach się włóczy i nieraz trzeba nieźle się nakombinować żeby wrócić do domu nie "obczajając" wpier....u. Policji nigdy niema kiedy być powinna, tzn jest tam gdzie nie trzeba sobie jeżdżą i szukają samotnego jelenia żeby mandacik wlepić. Za co? Nie ważne. Za jajco! Za spojrzenie na wystawe sklepową(bo potencjalny złodziej. Kiedyś mi wlepili mandat za "przejście w niedozwolonym miejscu" niesłusznie bo .......ja byłem na pasach! A oni nie mandat i ch.j! Wysiadło z suki trzech bysiorów, nastawionych bojowo i odważnych jak cholera, no bo co ja sam im moge hehehe:)))))) Jeden powiedział: "zara ku... pojedziemy na komende to k...a inaczej będziemy gadali. 100 zeta za pasy i za...... pouczenie. Takie mamy państwo prawa. Strach się bać. Strach trzeba odczuwać już nie tylko przed bandziorami ale nawet przed policją! Bo jak jesteś sam a ch kilku to co im zrobisz? Zresztą kto się postawi policji, kto zareaguje? Zawiną, pobiją a nawet przecwelą jak pedalskie mają zapędy(gdzieś słyszałem o tym) Dlatego marze o tym żeby wyjechać z tego ch..owego dzikiego kraju gdzie bandyci uchwalają prawo.

wyjeżdżajcie z tego kraju bo tu nie ma czego szukac. Tylko sie marnujecie!!! Bieda aż piszczy i tyle. Okradają obywateli i każą im egzystować na granicy ubóstwa, doprowadzająctym samym do depresji, zaniżonej samooceny itp.

Wyjechalam trzy lata temu i gdy slysze, co sie dzieje w Polsce, to tylko gratuluje sobie decyzji. Jest ok. Nie spie na kasie, ale przynajmniej mam prace, za ktora dostaje odpowiednie wynagrodzenie i jakos nigdy nie brakuje mi do wyplaty.

nie przejmujcie się...mamy "tylko" XXI wiek...nie "wymagajcie za wiele" :D wypłaty są zaniżane lub stoją, ceny rosną , ludzie biorą kredyty i interes się kręci...panowie się bawią , podkręcają śrubę , prawa zmieniają i plują na "hołotę" ...viva la UEurope ! :)

Gość Montervideo
UE?? Czy Unia była czy jej nie było sytuacja wygląda tak samo, czyli do dupy. To nie tylko wina Unii winy trzeba szukać bliżej dużo bliżej.