Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość twoja kruszyna

Nie Zabijaj Mnie Mamo

Polecane posty

Gość twoja kruszyna

Mamo! Tato! Czemu odbieracie mi życie W gabinecie lekarskim dokonaliście mordu na mnie skrycie Ani słoneczka nie widziałem ani dnia zachodu Pozbyliście się zbędnego, wstydliwego płodu A tak chciałem żyć Mamo moje serduszko w twoje pukało Lecz w twoim ziarno zła głęboko siedziało Och, żebyś wiedziała ile radości w rodzinie moje życie by dało A tak pozostaną wyrzuty sumienia, dręczyć będą twoje ciało Pragnąłem oddychać ,cieszyć się twoją obecnością Czuć twoją pierś przy główce ,być twoją radością Matko, tylko trzy miesiące w łonie twoim byłem Wydałaś mnie katu choć na tym świecie nie pożyłem Ach, jak wytłumaczysz sie Bogu, który życie mi dał? Jak wytłumaczy się lekarz, który pieniądze brał... Mamusiu! Tatusiu! Ja mogę być głodna, nie potrzebuję pieniędzy. Kochani! Ja mogę żyć w nędzy, Ale nie pozwólcie, aby mnie zamordowali I życie mi odebrali! Mamusiu, Ja jestem jeszcze mała, Ja będę zawsze Cię Kochała! W Twojej starości będę Promyczkiem słońca, Będę miłością Cię obdarzała do dni Twoich końca. Mamusiu! Jakiś błyszczący nóż gardło podrzyna mi już. Nawet nie wiem jak Wy wyglądacie I dlaczego mnie nie kochacie? Mamusiu! Czy Ja umieram dlatego, że Tatuś Cię dręczy? Że Cię nie Kocha i męczy? Ja Ciebie tysiąc razy mocniej będę Kochała! Ja - Twoja córunia mała! Ja będę Ci buzi na dobranoc dawała. Ja będę się z Tobą bawiła i śmiała. Nie pozwól, żebym została zamordowana! Mamusiu moja Kochana! On teraz szczypcami oczy mi rozdusi. Nie będę widziała Mojej Mamusi! A Ty Mnie Mamusiu będziesz widziała. Nie pozwól, żebym została zmasakrowana! Spójrz do śmietnika, tam będę leżała! Na dnie śmietnika pogrzebana Mamusiu! Pamiętasz jak się bałam? Pamiętasz jak o pomoc do Ciebie wołałam? A pamiętasz Mamusiu oczy tego lekarza? Co śmiercią dzieci obdarza? Kto mu dał prawo, by zabił Twoją dziecinę? Twoją niewinną kruszynę, Mamo... Czy ta powolnej śmierci porcja Nazywa się aborcja? zapytaj rządzących o nazwiska poznaj tych ludzi z bliska sprawdź, czy oni też swoje dzieci zabijają czy tylko ciebie w pogardzie mają

kazda kobieta zastanawiajaca sie nad aborcja powinna to przeczytac... az mi sie lza w oku zakrecila :( mam syna, ktorego nie planowalam, ale bardzo oczekiwalam. nigdy bym sobie w oczy nie spojrzala gdybym go usunela. jest moim promyczkiem, lekiem na kazde zlo. kocham go bezgranicznie.

Gość vageena
Boże, co za szmira :/ Rymy częstochowskie, kicz do wyrzygania. Nie wiem, kogo ten bohomaz ma przekonac, jak ktos jest antyaborcyjny, to i tak jest, a jak ktoś jest zdecydowany usunąć ciażę, to taki pikny wierszyk na pewno tego nie zmieni

Vageena to nie chodzi o rymy czestochowskie sama tresc wiersza pokazuje w jak straszny sposob przeprowadzana jest aborcja......

Gość vageena
Do mnie to w ogóle nie przemawia. To jest jakas demagogia i manipulacja. która ma wywolać poczucie winy. Zdecydowanie bardziej przemawia do mnie obiektywny, medyczny opis, bez zadnych emocjonalnych wstawek autora. A tekst "mogę byc glodna, nie potrzebuje pieniedzy" mnie powalił na łopatki. Typowa ściema środowiska katolickiego - a niech no potem ktos do księdza pójdzie i powie "chciałam usunąć, ale płód mi powiedział, ze moze byc glodny i nie potrzebuje pieniedzy - teraz jest głodny i nie ma pieniedzy" - zaraz zobaczycie, jak sie kolejka księży do pomocy ustawia

Gość kuna452
Teraz dają tabletki i po kłopocie.

Gość vnm
o matko juz nie raz był tu ten wierszyk i dalej jestem ZA aborcją

Gość vageena
Chyba nikt nie usuwa ciaży tak o dla kaprysu. To jest za każdym razem dramatyczna decyzja. A wierszyk jest głupi jak mało co

Gość kuna452
Przeciwko aborcji powinny się wypowiadać tylko osoby, które były w patowej sytuacji i musiały wybierać.A nie rozpieszczone dziewczynki bogatych rodziców/żony bogatych mężów czy też kobiety, które nigdy nie były w ciąży. Tyle na temat.

Gość vanessa paradise
Heh no troszku sie usmiałam z tego wierszyka. Może na babcie moherowe to zadziała ale one i tak poza konkursem. Dla niewtajemniczonych: pół roku temu dokonałam aborcji i mam sie świetnie. Niczego nie żałuję i czuje sie cudownie

Gość vnm
jak taki płód jest usuwany to jest tylko zlepkiem komórek....a wierszyk jest tak ''ubarwiony'' jakby normalne dziecko to juz było...

Gość kuna452
Ja 3 lata temu. Czasami trzeba wybrać mniejsze zło. Ja nie tęksknie za tym, czego nie poznałam. Kropka.

Gość vanessa paradise
dokładnie jak można zabic cos lub kogos co sie nie urodziło

Gość vageena
No, jak mowa jest o 3-miesiecznym płodzie, to to już raczej nie jest tylko zlepek, tak dla ścisłości

Gość vnm
taki zlepek to jak kawałek mięska wygląda a w wierszyku ma już nogi,ręce,oczy :D:D...w taki wierszyk to tylko jakieś niedoinformowane katolice uwierzą :O:O

Gość vnm
tylko w trzecim miesiącu to już nikt raczej nie podejmuje się aborcji...chodzi mi o lekarzy...

lepszy byl ten z urywanym kolanem:D ten mniej smieszny

Gość liczbapi
a mi się wydaje że autor tego wiersza cierpi na poważne zaburzenie osobowości. Jak można wypowiadać się w 1. os w imieniu płodu?

Gość ambi pur
I to jest właśnie dzisiejszy świat :O jestem przerażona komentarzami które tu czytam. Jesteście za aborcją, która jest niczym innym jak morderstwem, i to dużo gorszym niż normalne. To strasznie, że matki zabijają własne dzieci, które fakt, nie są jeszcze narodzone, ale są już poczęte. Tutaj macie zdjęcie dziecka po aborcji (drastyczne!): http://www.wirtualnafrancja.com/files.php?file=aborcja_818515780.jpg A najśmieszniejsze jest to, że za aborcją opowiadają się ludzie, którzy już zdązyli się urodzić. Każdy ma prawo do życia, poczęty płód również. I nikt nie ma prawa mu tego życia odbierać.

Gość vnm
a niech ten plód sobie wygląda jak chce...a zabic kogoś to można dopiero jak jest juz na świecie,jak jest człowiekiem...a nie płodem który nawet nie wie ze istnieje

dziecko to część wiekszego planu. Musi przyjść kolej na rodzenie dzieci, najpierw trzeba sie wykształcic i ustawic a nie na odwrót. Poza tym kazdy ma prawo decydowac o swoim brzuchu i nikt ne powinien sie to tego wpierdalac

Gość liczbapi
A wy naprawdę myślicie, że takie wypociny kogokolwiek przekonają do zmiany decyzji? Przecież ten wierszyk nie jest ani wzruszający ani zmuszający do przemyśleń, on jest po prostu śmieszny i moim zdaniem żałosny, bo nijak ma się do rzeczywistości.

Gość liczbapi
a już ta linijka ze słoneczkiem jest po prostu the best :P:P

Gość vageena
To jest głupie gadanie - jestem za aborcją, jestem przeciwko aborcji. Można byc za albo przeciwko PRAWU do wykonania aborcji. Chyba nikt nie jest ZA tym, żeby dla picu i smichu usuwac płody. Ja osobiscie uważam, ze nie jest to przyjemna sprawa i jak ktoś dziecka miec nie chce, to niech sie porządnie zabezpiecza, niech zażyje tabletkę "po" (72 h po stosunku, to nie jest tabletka wczesnoporonna) - ewentualnie w BARDZO wczesnej ciaży - tabletkę wczesnoporonną. Wtedy to faktycznie jet kawałek miesa. Nie podoba mi sie usuwanie tak mocno rozwinietych płodów. Ale wierszyk tak czy tak jest do dupy, ci, co są przeciw, są dalej przeciw, a ci, który są "za" tylko sie śmieją

Gość załosny wiersz
Mam się od tego bełkotu popłakać ?

Gość goździkowa poleca
vnm SZKODA że twoja matka nie była za aborcją

Gość twoja kruszyna
to skąd te poruszenie

Gość vnm
moja mama też jest za aborcją a mnie nie usuneła bo mnie chciała,proste

Gość twoja kruszyna
o życiu każdego człowieka decyduje tylko Bóg, nie człowiek!!! nie możemy decydować ciebie urodzimy ciebie nie! bądźcie odpowiedzialni za swoje czyny, za swój seks i jego konsekwencje