Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda niedoświadczona

Problem z TAMPONEM

Polecane posty

Niedługo jadę na wkacje, obóz młodzieżowy, mam 17 lat, nie stosowałam wcześniej tamponów, teraz podczas ostatniego okresu chciałam, a nie mogłam włożyć nawet "mini" firmy OB, bolało, nie chciał wejść... Jestem dziewicą, a kolejny okres dostanę na tych koloniach. Nie wyobrażam sobie siedzenia na plaży w podpasce, nie wchodzenia do wody... Nie wiem co robić.... Koleżanka mi mówiła, że ona wchodziła kiedyś do wody z cieniutka podpaską, którą potem zmieniała po wyjściu.... Ale to niehigieniczne, może coś przecieknąć... Co ja ma zrobić, doradźcie coś...

Gość kup
sobie tampony z aplikatorem napewno bedzie ci latwiej go wlozyc, a jak nabierzesz wprawy wtedy juz aplikator nie bedzie ci potrzebny

kupiłam OB bo mają zwężenie na czubku, myślałam, że łatwiej włożę... Z aplikatorem próbowałam też Tampaxy ale to samo, ból i moja rezygnacja... :-(

Gość kup
i musisz byc rozluźniona pamietaj:) nie ma sie czym denerwowac, a z ta podpaska to kolezanka na mine chce cie wsadzic bo po wyjsciu z wody moglaby krew z podpaski poleciec ci po nogach, a tego raczej bys nie chciala chocby to byl always czy inny jakis... ...wiem bo ja mialam podobny przypadek ale to byl lany poniedzialek najpierw bylo smiesznie a potem chlopakom sie glupio zrobilo i.. dostalam potem czekoladki:) nie ma tego złego hehehheh

Gość czy was do reszty posrało
z podpaskami do wody , może jeszcze dziecko z pampersem najlepiej osranym.

Gość manterka
jestes dziewica bedzie ci na poczatku ciezko.. ale pomalu prubuj

wiem o rozluźnieniu, naprawdę się starałam być rozluźniona... Kurcze jak mnie tak boli mmaluśki tamponik, to jak ja seks przeżyję :-( Nie myślałam nigdy że mogę mieć taki problem...

Gość jak masz 17 lat
i wierzysz w takie bzdury :o pod wplywem alkoholu to bys sie chyba z calym obozem przespała i z koniem wlaściciela pola namiotowego.

Gość kup
czy dasz rade z seksem to juz temat na inny topik hehehehheheh

Dawali kiedyś do tamponów taki nawilżający żel, po nim powinien łatwo wchodzić. Nie widziałam ostatnio takiego dołączanego do tamponów, ale może popytaj w aptece. Sama też zaczęłam stosować tampony żeby właśnie połowy wakacji nad morzem nie stracić.

zle wkładasz,tez tak robiłam na poczatku pare lat temu,jak wkładasz popchnij tak bardziej w lewo,musisz to zreszta sama wyczuc,za płytko prawdopodobnie wkładasz,jak dobrze włozysz nie bedziesz go w ogóle czuc

dzięki za rady, a jak wejdę do morza z tamponem np na 10-15 minut to po wyjściu z wody od razu musze wymienic tampon na nowy, czy moge w tym pobyć np z 15 minut i znowu do wody i dopiero wymienic??? bo nie wiem, czy od razu trzeba wymienic po wyjsciu z wody skoro wejde np na 15 minut ???

proszę, by ktoś odpisał co z tym tamponem po wyjsciuz kąpieli wodnej - morza? Czy od razu iśc go wymienić jak byłabym w wodzie z 15 minut czy moge w nim pobyć jeszcze np pół godziny i znowu do wody i dopiero wymienić??? Czy za każdym razme po wyjściu z wody wymieniać, ale to co pół godziny - godzinę miałabym go wymieniać???

Gość ja pitole ale smaży
bez przesady, tampon wyjmuje sie jak dobrze nasiaknie zeby własnie nie bolało, jak masz obfite miesiaczki to zmieniaj go co połtora godziny, nie powinno przeciec, a jak masz taki słaby to nawet co trzy godziny wystarczy. Tylko pamietaj zeby byl dobrze nasaczony bo wtedy łatwo go wyjmiesz i nie bedzie bólu i problemu z założeniem nowego....

To znaczy, że jak wejdę do morza popływać na 15 minut i wyjdę to nie muszę od razu zmieniać,a np mogę za godzinę (by jeszcze raz wejśc do wody i dopiero wymienić)???