Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chalna

co ze mną jest??

Polecane posty

Gość chalna
teraz przeniosłam kartę do fajnej przychodni prywatnej ale refundowanej,jest tam bardzo miła doktorka,może jakbym się jej zapytała to ona by mnie skierowała na te wszystkie badania?!

Gość chalna
do ona odpowiada Dzięki za wszystkie info:) Pozdrawiam

Gość ONA ODPOWIADA
Jasne próbuj jak masz taką możliwość.Zawsze to trochę zaoszczędzonego czasu na czekanie do specjalisty.

Gość do autorki tematu, anonim
masz objawy NIEDOCZYNNOSCI TARCZYCY.

Gość chalna
też mi się tak wydawało ale w tsh mi nic nie wyszło mieszczę się w normie ;/

Hmm, a jak wyglada Twoja tarczyca? jest powiekszona?, przeszkadza Ci czasem, masz wrazenie, ze uwiera? masz takie klasyczne bjawy niedoczynnosci, ja mam wlasnie ta chorobe. Jesli to nie niedoczynnosc, to warto, zebys wykonala inne badania. Ktos wczesniej sugerowal badnia hormonow plciowych i dokladniejsze t3, t4, to an pewno wyjasni sprawe bo masz rozchwiane hormony. albo to wynik brania jakis innych lekow?

Gość chalna
Jeżeli chodzi o moją tarczycę to nie wiem czy ona jest powiększona(tzn mam tak jakby troszkę spuchniętą szyje-ale nie wiem czy to może o czys takim świadczyć?) Ale za to muszę sobie "odchrząknąć" czasem ,bo mam wrażenie jakby mi coś tam siedziało na przełyku. Moje objawy jak najbardziej wskazują na niedoczynność,ale podobno jak w tym głównym hormonie tarczycy(tsh)nic nie wyjdzie,to podobno wszystko jest ok? Nie wiem...chyba,że komuś ten hormon wyszedł ok,ale ma coś innego z tarczycą...nie wiem sama już co mam myśleć ;( Jeżeli chodzi o inne leki to odpada taka możliwość...Nie zażywam innych leków. Nawet nie stosuję tabletek anty...

mozesz miec prawidlowe tsh, ale t3 o t4 moga sie roznic, mozesz miec np. niedobor jodu (lamliwosc paznokci, sucha skora, marzniecie, rpoblemy ginekologiczne) moze sprobuj przekonac lekarza zeby zlecil Ci badania na t3 i t4. Ciezko mi to stiwierdzic czy masz powiekszona tarczyce, ja tez mam dyskomfort w okolicy szyi, powiekszona tarczyca przypomina jablko adama i przeszkadza. Nie jestem lekarzem, ale moim zdaniem powinnas sie udac do lekarza, a jesli ten Cie zignoruje do do innego. Mi endokrynolog powiedziala, ze po wynikach badan na hormony meskie (zlecila mi je ze wzgledu na tradzik) moglabym brac tabletki anty na cere - bardzo mnie to wkurzylo bo moje problemy wziely sie ze zlej diety, a ona mi propnuje tabletki, ktore usuna skutki, nie mam zaufania do lekarzy. Przepraszam za tak dlugi wpis, mam nadzieje, ze znajdziesz dobrego lekarza, ktory postawi trafna diagnoze i nie bedziesz musiala sie meczyc.

chodzilo mi o to, ze ciezko mi stwierdzic po Twoim opisie czy masz powiekszona tarczyce bo jestesmy w internecie :) Pisalas, ze tsh masz w normie, to powinno przekonac lekarza, zeby jednak wykonac dokladniejsze badania. Jak wynik tsh ma niskie wartosci np. 0,1 to jest to bjaw nadczynnosci, a podwyzszone tsh zazwyczaj oznacza niedoczynna tarczyce. Mam nadzieje, ze to Ci troche pomoze. Pozdrawiam !

Gość ola lalala
wiza u prof. Kozłowicz na Nowogrodzkiej 170zł a nie jak napisała poprzedniczka

Gość chalna
-Badanie jakie zrobiłam to: TSH wynik 1,936 (min 0,350 max 4,940) FT4 wynik 1,05 (min 0,70 max 1,48) innych badań nie wykonywałam ;( co do tego to szyja jest "opuchnięta" ale jabłka Adama nie widzę...