Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaka??Taka!!

oparzeniowe bąble u rocznego dziecka POMOCY

Polecane posty

Gość Jaka??Taka!!

czy jest jakiś sposób na szybkie wyleczenie tego??najlepiej bez apteki??bąble są na dłoni od wewnętrznej strony , poradżcie coś .Dziękuję

Gość YYYYYYYYYYYY
Co z Ciebie za matka do lekarza i to szybko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość damianka
Przypalałaś go czymś?

a dlaczego bez apteki? Do apteki i to biegiem :/ Mozesz robic chlodne oklady i pod zadnym pozorem nie przebijac bąbli.

Gość azxsdcvf
Nie mam pojęcia czemu chcesz bez apteki... Na pewno nie przebijaj tych bąbli. Powiedz jedynie od czego to oparzenie? Duże te bąble?

Gość Jaka??Taka!!
byłam u lekarza, powiedział ze nic powaznego, nieżycze sobnie komentarzy o złej matce dobrze...!bylismy naplaży , ktoś zakopał węgiel z grilla, przykrył piaskiem , mmoje dziecko raczkuje i weszło w miejsce gdzie było to zakopane . nie było tego widać, jeśli ktoś ma tupet pisać mi takie rzeczy to może faktycznie powinien iść do lekarza, A dlatego bez apteki bo tutaj gdzie mieszkam wszytko jest na receptę a lekarz powiedział ze to nic takiego, ale ja sie martwie

Gość YYYYYYYYYYYY
Nie życzę sobie takich komentarzy..A czego się spodziewałaś ?opisałaś wszystko dosyć lakonicznie.Lekarz powinien przepisać jakąś maść na oparzenie i nie wierzę w to że w Twojej aptece wszystko jest na receptę...

nie denerwuj się tak. Nie przedstyawilas sprawy dokladnie i rzeczywiscie zabrzmialo to jakby sie poparzyl, a ty nie chcesz do lekarza ani apteki, co bylo troche dziwne. Teraz wszystko jasne :) Zdrówka dzieciaczkowi :)

Gość YYYYYYYYYYYY
A dziecka szczególnie tak małego nawet na chwilę nie spuszcza się z oka.Więc chyba jesteś nie najlepszą matką :(((

Gość Jaka??Taka!!
chyba nie masz dziecka w wieku raczkowania i ciekawości wszystkiego , możecie nie wierzyć że wszytko jest na recepte , pewnie wiecie lepiej. szłam obok niego piasek jak każdy inny, widze ze się tutaj nic nie dowiem niestety szkoda.

wiesz, rownie dobrze mogly byc w piasku kawalki szkla, albo jakis gwozdz, roznie bywa, piasek akurat nie jest bezpieczny, tak jak dywan w domu

Gość kara199019
no i po co ci bachory, sama widzisz ze to tylko klopoty

Gość Plamka_plamista
Na pewno nie smaruj niczym tłustym - żadnym masłem [a podobno taki jest domowy sposób] ani kremem nawilzającym to na pewno!! W razie oparzenia, zwłaszcza u malucha NIE NALEŻY: przekłuwać pęcherzy, dotykać rany oparzeniowej, smarować oparzonej skóry maściami, kremami, tłuszczami, piankami, białkiem jaja kurzego, ani alkoholem, Jak już ktoś napisał po domowemu to tylko okłady chłodzące, ale nie używaj lodu bo to pogorszy stan. NA pewno w aptece bez recepty są okłady z hydrożelu - to nawet nie ma jak być na receptę, bo to nie jest lek. Witamina E nałożona na ranę też pomoże - NA PEWNO nie jest na receptę, tak jak witamina A, B czy C - dostaniesz je też w większych sklepach spożywczych.