Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mixi

jakie badania aby potwierdzić ciąże??

Polecane posty

Gość mixi

To jest moja pierwsza ciąża. Dziś będę dzwonić do ginekologa żeby umówić się na wizytę. Ale chciała bym wiedzieć jakie badania robi wtedy ginekolog żeby potwierdzić ciąże i na jakie przepisuje skierowanie?? Dziękuję za odpowiedź

Zapewne USG, badanie moczu, krwi, ciśnienia. Ogólnie zrobi Ci taki bilans, ile ważysz, mierzysz.

Gość mixi
Dzięki mam nadzieje ze będzie u mnie wszystko w porządku z tymi badaniami.:)

Gość u mnie to bylo tak ;)
Ja mialam przy pierwszej wizycie zebrany wywiad: termin ostatniej miesieczki(na tej podstawie wylicza termin porodu), choroby w rodzinie, moj wzrost, waga, cisnienie...potem zrobil mi USG gdzie pokazal mi 17mm pecherzyk:) potem przeprowadzil badanie ginekologiczne i pobral wymaz zeby zrobic cytologie...na koniec kazal mi zrobic badanie krwi: morfologia z rozmazem, cukier, enzymy watrobowe, choroby weneryczne, grupe krwi, i na obecnosc wirusa HIV, do tego badanie moczu i z tymi wynikami zglosic sie za 2 tygodnie :) btw. ja chodzilam prywatnie, wiec nie wiem czy NFZ refunduje wszystkie badania czy czesc trzeba zrobic dodatkowo- na wlasny koszt...

Gość ghgdsaAA
Przede wszystkim na początku podczas badania sprawdzi czy macica jest powiękrzona