Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie zaczernię się tym razem

Mam dośc mojej przetłuszczającej się gęby! Błagam o jakieś rady, info o makijażu

Polecane posty

Policzki są ok ale czoło, nos i okolice oraz broda. Wczoraj 3 razy zmywałam makijaż i robiłam nowy a i tak świeciłam się jak kostka smalcu. Mam brzydką buzię z przebarwieniami, krostami, czasami niestety nie potrafie sie powstrzymać przed wyciskaniem ... podkład to moja codzienność niestety. Trochę sie opalam ale mam wrażenie, że ciemne przebarwienia są jeszcze bardziej widoczne :( jestem już załamana, dermatolog pomógł na chwile antybiorykami, tabletki anty pogorszyły mi tylko cere. Nawilżam, kupuje różne wychwalane maści, papki, olejki, lekkie podkłady mineralne które spływają po godzinie :o Zaniedługo ide na wesele jak ja mam sie tam pokazać, jak sie pomalować błagam ratunkuuuu... czego użyć do malowania się? Dodam, że zaopatrzyłam sie w puder Kryolan anti shine i nie daje u mnie rady. Wiązałam z nim takie nadzieje, w końcu produkują dobre kosmetyki do kamuflażu niedstępne w sklepach... na powiekach cień trzyma sie z godzine w tych upałach, bazy ciut pomagają.

uzywaj bazy pod makijaz matujacej do tego puder ryzowy - bez zadnych tlustych podkladow kosmetyki bez zadnych olejow bo zapychaja pory

kiedys na topiku dziewczyny zachwalaly bardzo oliwke hipp dla dzieci - stosowaly ja na twarz, po minucie scieraly nadmiar i caly dzien bez swiecenia - byly zaxhwycone - moze to zadziala na Ciebie

Gość mężatka minimini
m a d z pwiedz mi czy chodzi o ten puder? : http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=11164 ja właśnie taki mam i powiem, że lepiej na mnie działa zwykła mąka... Z tą oliwką właśnie próbuje ale po pierwszej próbie wyskoczył mi bolący pryszcz na nosie. Ale nie poddaje sie próbuje juz wszytkiego. Kupiłam krem który dostał nagrodę nobla bo tak dobrze nawilża ale również nie widze poprawy jeszcze.. Najgorzej z tym makijażem, wstyd mi wyjść do ludzi świece sie strasznie. Czasem przykładam husteczki higieniczne do twarzy na chwile ciut zmatują ale podkład zostaje na nich i mam placki na twarzy :o

Gość Bezimienna latarenka
Mam to samo :/ z tym że ja mam jeszcze problem z cerą naczynkową i mam bardzo czerwony nos w dodatku. Wypróbowałam już mnóstwo mazideł, kremy matujące sprawiają, że łuszczy mi się skóra, a na nosie dodatkowo marszczy się, więc u mnie odpadają. Do tej pory najlepszy efekt osiągnęłam stosując matujący puder bambusowy. Dostaniesz go na Biochemii Urody. Niedrogi i bardzo wydajny, więc nie zaszkodzi spróbować :)

Gość lenka_magdalenka
moż4e zacznij używać bibułek matujących, są niedrogie. Ja tak robię;kiedy zaczynam się świecić to przemywam twarz właśnie tą bibułką, a potem nakładam puder. Twarz naprawdę po tym jest długo matowa. Spróbuj!

Gość mężatka minimini
lenka_magdalenka - czy takie bibułki mocno sie przyciska do twarzy i czy nie zostaje na nich makijaż?? I jak z tym przypudrowaniem bo powiem szczerze, że pudru staram sie nie używać już tłumaczę dlaczego - po użyciu jest fajnie ale później pod pudrem i podkładem tworzy mi się warstwa tłuszczu po którym wszystko zaczyna pływać, pękać i robuć dziury wokół porów wierzcie mi efekt jest opłakany. Bezimienna latarenka - dziekuje za propozycje na pewno wypróbuje

Gość a moze maseczka
ARGILETZ zielona glinka? ja dziś ide kupic w aptece twarz nie swieci mi sie strasznie mocno ale jednak przetluszcza, co mnei martwi kiedys czytalam ze jakas laska robiła ta maseczke 2 razy w tygodniu i dzieki temu nie narzekała na swiecenie mam nadzieje ze pomoże, w koncu zielona glinka jest tak zachwalana..

Gość mężatka minimini
Zielona glina jest fajna, rzeczywiście polecam, naprawdę matuje skóre. Spróbuje tej aptecznej bo na razie kupuje takie maseczki jednorazowe które i tak starczaja na kilka użyć. Zastanawiam sie nad podkładem mineralnym revlon colorstay, taki zmielony proszek... czy takie coś sie sprawdzi?

Gość mama na wyspachhhhhhhh
nakladaj make ziemniaczana przez jakis czas raz na sucho a raz wymieszaj z letnia woda i nakladaj jak maseczke. moj syn mial straszny prolem z cera i nic nie pomagalo. a teraz ma twarz jak u niemowlaka;))

Gość vxyz1
W tym przypadku tylko bibułki matujące - mam prawie tak samo, ale używam podkładu i pudru, a potem tylko bibułki co godzinę w zasadzie. Chusteczki higieniczne nic nie dadzą - dla mnie bibułki to odkrycie i ratunek.

Jakich używacie bibułek, możecie coś polecić?

nic nie pomoże ani ta maseczka z zielonej glinki, godzinę jest mat i znów świeci ani pudry jedynie mycie twarzy wodą u mnie 34 C i normalnie mam suchą skórę, a teraz jak polana oliwą! ciekawe z tą mąka ziemniaczaną? bo na mnie jakoś nie podziałała, jedynie twarz czerwona ja nawet toniku nie mogę w te dni używać , bo świeci, jedynie woda a krem matujący na godzinę...

używam zielonego korektora z Eucerin tani nie jest, gdybyś zdobyła próbki... fajnie matuje i kamufluje...na to podkład...może by trzymał makijaż?

Gość manijkaaaaa
po mace twarz czerwona????a z czego ?? glupoty piszesz. maka zasusza/

Gość bezradny człowieczek
utop się nawiedzona z tą mąką

Gość Pattri
stosuj odpowiednie kosmetyki.. stosuj linie kosmetykow do cery mieszanej (bo taka masz). Np z avonu jest taka linia idealna rownowaga. sama tego uzywam i jestem zadowolona, wprawdzie nie mam az takiego problemu jak ty bo mnie wystarczy sypki puder ale tez bardzo cera mi sie swieci zwlasza bez makijazu.. wiec stosuje pianke do mycia twarzy matujaca potem tonik matujacy a na konie ckrem na dzien i na noc matujacy.. i powiem ci ze mnie pomaga :)

uzywaj mocno nawilzajacego kremu do twarzy, baza silikonowa pod makijaz, kup sobie chusteczki matujace np. w inglocie, jak bedzie ci sie buzia swieci, przykladasz chusteczke i po sprawie :) aha no i zawsze mozesz do torebki wziac sobie puder z pedzelkiem i lekko przypruszyc miejsca gdzie sie swiecisz

nie wiem,czy w Polsce mozna kupic,ale w Anglii ja kupuje tzw. OIL CONTROL LOTION firmy DERMATOLOGICA,mi pomaga i jestem bardzo zadowolona :)

Gość ja polecam
Iwostin purritn emulsja matująca na noc 38zl + krem na dzien skonczyl sie moj problem z tlustą cerą