Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zosia gosposiaa

Jak zrobic wątrobke drobiowa?

Polecane posty

Gość zosia gosposiaa

Musze cos zrobic na obiad i mam ochote na watrobke.Ale jak sie robi zeby byla miekka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pytająca mamusia
jak ma byc miękka to w sosie ;) obtaczasz w mące, wrzucasz na patelnie, smażysz z cebulą az będzie rumiana, solisz, pieprzysz, dodajesz majeranek, zalewasz wszytko gorącą wodą aby przykryła wątróbkę, wrzucasz kostę rosołową i dusisz jakieś 30 minut, potem łyżka mąki rozrobiona zimna woda i wlewasz to cudo do wątróbki :) jest miękka i masz pyszny sosik :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bardzo proszę: Na patelni podsmarz 1 cebulkę i przekrojoną na pół watróbkę. Posyp wegeta, pieprzem i podduś lekko...obierz 3 jabłka (na 0,50kg. watróbki), zetrzyj na grubych oczkach. Dodaj do podduszonej wątróbki, duś ok3- 5 minut, jak będzie za suche to dodaj ciu wody. Pycha...a te jabłka swietnie pasuja do wątróbki. Ja podaje z ziemniakami i mizerią:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ihjrgvioerwkjdq[p
A ja wrzucam do wody z wegetą i gotuję. Jak się woda zagotuje,to wyłączam gaz i trochę ją trzymam w tej wodzie... Jest pycha. Z tym,że ja nie mogę smażonego,a z cebulką pewnie byłaby lepsza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak nie lubisz żeby było wiadąc , ze to wątróbka to zanim obtoczysz w mące to stłucz delikatnie, wtedy w mąke i a patelnię podpiecz, dopiero po usamżeniu posol i popieprz, wkój duuużo cebuli, podduś i pycha, wygląda jak kupa ale samkuje pycha, z reszta jak tak wolę bo nie zjadałbym normalnie wyglądajęcej wątróbki a tamta taka, xczarna przypieczona , mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
noo włąsnie z wody to taka neaptyczną:/ a jak troche ubijesz pred smażeniem to bedzie lepsza,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ihjrgvioerwkjdq[p
Z wody nieapetyczna? Wlasnie z wyglądu bardzo, przynajmniej nie wygląda jak kupa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ow.......
a drogo taka watrobka kosztuje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zosia gosposiaa
U mnie kg wotarobki kosztuje ok.7 zł.Musze poczekaj az sie rozmrozi.Ziemniaczki z koperkiem, watrobeczka i kapustka piszona pychotka.MNiam mniam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ow.......
furgonetka-dziekuję za info :)🌻 A gdzie kupujecie? Bo ja sie boję w marketach kupować mięso..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość WIMA
ja podsmażam cebulkę na oleju albo oliwie a potem osobno smażę wątróbkę i usmażoną dodaję do cebulki i doprawiam solą i pieprzem do smaku, podaję do ziemniaków, ale bardziej lubię z chlebem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
w mięsnym normalnie, ale ja bym kupiała w markecie, wątróbka zazwyczaj jest świeża, z chlebkiem pycha , a na 2 dzień to już w ogóle odjazd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ow.......
furgonetko - jeszcze raz dzięki :)🌻

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zosia gosposiaa
Podsmazylam cebulke potem na chwilke watrobe obsmazylam.Izalalam woda.Teraz sie dusi.Sprobowalam wyszedl pyszny sosik a jaka watrobka mieciutka.Czekam tylko na ziemniaczki sie ugotuja. Od dzis bede czeciej robic wotrobke bo jest tania i bardzo smaczna. Dzieki dziewzcyny za przepis.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość owm.....
sluchajcie, a dusic ją można? Bo ja ciut podsmazylam cebulke, podsmazylam ale maluko watrobke i za wczesnie wlalam wode :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja opruszam watróbke leciutko maka podsmazam na oleju dodaje cebulke i jabłko dusze do miekkiegona koncu dodaje sl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość owm.....
dzięki :D🖐️ ...zdazylam juz sprobowac,,,,smakiem przypomina watrobke,tak wiec mozna dusic...ale dzieki i tak🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×