Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kulka766

jak zmienić osobowośc??

Polecane posty

jak można zmienić osobowość, czy tylko stresujące i smutne dościwadczenia powodują zmiane w psychice, a jak mogę z wrednej i za bardzo szczerej osoby byc bardziej zamknięta i tajemnicza?

Gość ferrariscuderia
nie zmienisz tego.osobowość kształtuje sie przez lata i nie ma sie na nią wpływu.tylko doświadczenia refleksje itd mogą ją na nowo ukształtować http://odlotek.pl/zaproszenie/31074

Gość tez taka bylam
ale ja sie zmienialam, tylko ze tego nie chcialam-samo sie zmienilo i jestem odlutkiem i nie ufna i wogole a bylam rozwrzeszczana rozgadana okropna-albo nie wlasnie taka bylam ok nie zmieniaj siebie w zamknieta w sobie nigdy nigdy--- mowie ci to ja wiem co mowie!!!!!

Gość Delicja90
A ja się absolutnie nie zgodzę z tym, że nie mamy wpływu na naszą osobowość. To właśnie my kształtujemy sami siebie i jeśli chcemy coś zmienić to może nam się to udać, jednak wymaga to trochę pracy, cierpliwości i czasu. Takie zmiany dokonują się powoli i dawna osobowość nieraz daje nam o sobie znać, jednak przy dużych chęciach, wysiłku jak najbardziej można się zmienić. Dlatego nie poddawaj się, tylko pracuj nad sobą. :)

Gość Delicja90
A co do właściwego pytania: jak zmienić osobowość, powiem ci, że dobrze jest sobie znaleźć jakieś wzorce i brać z nich przykład. Tylko pamiętaj, żeby czerpać od innych to co najlepsze, ale nie stawać się niczyją kopia. Pozdrawiam.

Ja proponuję ze źródeł świeckich następujące lektury: Seligma "Optymizmu można się nauczyć" i "Prawdziwe szczęście" oraz Louise L. Hay "Możesz uzdrowić swoje życie" i oczywiście czytanie Pisma Świetego. Przeczytanie tych lektur, rozmyślanie nad tym, co przeczytałaś i ciągłe ćwiczenia nad swoim nastawieniem do siebie i ludzi pomoże ci zmienić się. I oczywiście musisz uwierzyć, że to jest możliwe.

Gość to co je wkłada do kontaktu
poprzez modlitwę ja to zmieniłem przestałem sie badz i jestem odważny