Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cvbbvbvbccbbcvb

Jak prawidłowo dobrać rozmiar stanika?

Polecane posty

Gość cvbbvbvbccbbcvb

Nie jestem pewna, czy dobrze mierzę. Czasami wychodzi mi inny wynik. Poza tym, mam kilka biustonoszy - mój ulubiony 65b pasuje idealnie, chociaż w kalkulatorach wychodzi mi 60c. Chciałam kupić jakiś przez internet, ale boję się, że będzie za duży...

Gość cvbbvbvbccbbcvb
Obwód pod - 69-71, zależy jak mocno ścisnę W biuście - 79 Niestety małe :)

Gość cvbbvbvbccbbcvb
Chociaż jak mierzyłam jakieś 3 miesiące temu, to różnica wynosiła 13 cm :O (chyba, że również źle mierzyłam...) Chyba wszystko mi przytyło oprócz piersi :D

Gość cvbbvbvbccbbcvb
Ok :D Dziękuję za radę :) Nie znam się na tym zupełnie + mam same push upy

Gość nepheutes
najlepiej iść do dobrego sklepu z bielizną i tam po przymierzać i dobrać sobie rozmiar, kupować nikt od razu nie karze. poza tym można iść do gorseciarki która profesjonalnie dobiera staniki. większość kobiet nosi złe staniki, zazwyczaj za duży obwód i za mała miseczka. w warszawie pani na smolnej jest już znana z doboru rozmiarów, nawet jak sie nie rozbierzesz juz przy wejscu moze ci powiedziec jaką masz miske ;p i nie używajcie mocno usztywnianych staników, uciskają one wtedy biust i moze to miec wpływ na jego kształt i rozwój

65B powinno być dobre. 60C to już raczej zbyt duże zaniżenie obwodu, bo jesteś szczupła. Ja na 66 pod biustem noszę 65 i mi wygodnie. Tutaj masz tabelkę: http://spreadsheets.google.com/pub?key=pxpi6szJEGjb8-r-aEKk9Hw&gid=31 Dla obwodu 65 na 79cm w biuście w brytyjskiej rozmiarówce jest równo miska B, w polskiej między A/B, Ktoś Ci już dobrze napisał, poszukaj Best_Bra w tematach o stanikach.

Gość cvbbvbvbccbbcvb
Dzięki wielkie :) Mam zamiar iść do jakiegoś sklepy z bielizną i poprzymierzać, może właśnie udam się na Smolną ;) Dodam, że chodzę tylko i wyłącznie w stanikach typu push-up... przynajmniej widać, że coś tam mam. Bez niego byłabym praktycznie płaska :O

Gość baskant
NIE NA SMOLNĄ! Znajdź w googlach stanikową mapę świata i idź do któregoś z zaznaczonych tam sklepów. Smolna była może dobra 10 lat temu, jak nie było nic innego, teraz (jeśli tam w ogóle coś istnieje) to jeden z gorszych sklepów, bo oni nigdy nie mieli pełnej rozmiarówki i jedyne co sprzedawali to zwężane triumphy za horrendalne pieniądze.