Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratunku upał!

jak pielęgnować twarz w taki upał?

Polecane posty

Gość ratunku upał!

Rozumiem, że najmniej makijażu, ale co z cerą tłustą i lekko trądzikową? Pory mi się zapychają a ciągle mycie podrażnia skórę. Proszę o radę bo tłuszcz i pot powodują potworny wysyp malutkich krosteczek.

Gość ratunku upał!
nie, alergii nie mam. Ale się świecę potwornie, masakra! Jak latarka ;) co chwile myje, wycieram to mleczkiem, to plynem micelarnym ;/ to tonikiem ;/

Gość Jessica Diamond
może chusteczki matujące? One zbierają nadmiar sebum

Gość gość
krem matujący Tołpy (w hebe kupiłam) i bibułki matujące

mam taki sam problem jak Ty i probowałam wielu kosmetyków jednak ze słabym skutkiem. Obecnie stosuje Peeling gruboziarnisty EFEKT DIAMENTOWEJ MIKRODERMABRAZJI i jest to najlepszy specyfik jaki do tej pory miałam. Stosuje go raz w tygodniu

Gość gość
ok, zdradzę wam mój sekret na 12 godzin matowej twarzy. Otóż umyj rano buzię żelem medispirant. nałóż 4 krople na dłoń, wmasuj pianę w twarz, odczekaj 3 minuty i spłucz. twarz nie będzie się świecić przez 8-12 godzin. sprawdzone.

Gość kiedyś pryszczata
-delikatne mycie: ja używam Ziaja Fizjoderm kremowa baza myjąca (10zł) jest dla mnie identyczna jak żele do skóry z innych firm: Avene, Eucerin, Bioderma itp.. -nawilżanie: Cetaphil, bo nawilża, nie uczula, nie zapycha, bezzapachowy, i tak dalej.. -stabilny filtr (ja używam Vichy) -woda termalna w ciągu dnia - świetny sposób na odświeżenie pryskasz twarz, czekasz chwilę i dociskasz chusteczkę do twarzy są w aptekach małe opakowania idealne do torebki (50ml kosztuje 5-10zł) a najbardziej to polecam ci kurację lekiem IZOTEK. miałam skórę tłustą jak olej, nic nie pomagało (ani tabletki z antybiotykiem, ani maści, żele, retinoidy zewnętrzne). Teraz mam święty spokój!

Gość gość
żelem pod prysznic medispirant ? ile on kosztuje i jaka pojemność? zapach jakis posiada ?

Gość gośćsuperktoś
Też miałam kiedyś taki problem. Tłusta cera, wiecznie zatkane pory - aż trafiłam do przemiłej kosmetyczki i dowiedziałam się, że cera była... przesuszona, dlatego produkowała ciągle sebum. Najlepiej jej za dużo nie męczyć - myć rano i wieczorem odpowiednim żelem (bez alkoholu) i nawilżać na noc delikatnym kremem, najlepiej jakimś aptecznym, vichy, avene czy coś innego na wodzie termalnej, z dopiskiem: NIEKOMODOGENNE. W ciągu dnia używam dużego filtra, bo słońce powoduje zgrubienie naskórka i nasila zmiany trądzikowe, ja mam dodatkowo nieładne plamy i piegi. Peelingi są wskazane, ale z umiarem. Nie używam żadnych mleczek ani kremów drogeryjnych - są tańsze, ale po nich zazwyczaj zaczynają się u mnie kłopoty. I fajne są glinki na twarz, wody w sprayu i dobre płyny micelarne, najlepszy jaki znam to bioderma - bardzo jakoś koi cerę.

Gość gość
Proponuję Cetaphil, nawilża i oczyszcza skórę bardzo fajna emulsja, najlepiej poczytać o nim w ecie jest dużo zadowolonych ludzi, polecam!