Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yealous girlfriend

Dostalam sie na dwa kierunki - pomozcie mi wybrac - budownictwo czy prawo?

Polecane posty

Gość Yealous girlfriend

Ktore ciekawsze i bardziej perspektywiczne?

Gość tez stawiam na
budownictwo

Gość kokolaaa
jak nie masz znajomosci w dziedzinie prawa to wybierz budownictwo bez aplikacji bedziesz nikim wiec wybierz dobrze :)

Gość podaj uczelnie
jakie uczelnie?

jeden i drugi ma swoje ciemne strony :P Jak masz znajomości to idź na prawo,,,,jak na budowlankę to tylko "drogi i mosty" jako specjalizacji w przyszłości. Choć za 5 lat się wszystko pozmienia znów :D Jak ja bym miał wybierać ani jedno ani drugie.

Gość Yealous girlfriend
UW i politechnika krakowska

Gość podaj uczelnie
prawo dzienne? politechnika krakowska jest taka średnia...

tylko weź pod uwagę , że musisz poświęcić 5 lat studiów + kolejne 4 lata na zdobycie uprawnień budowlanych. Czyli defakto zaczniesz zarabiać godziwe pieniądze w wieku 30 + :) Pozdro i powodzenia

Gość Yealous girlfriend
dziennie. Szkoda, ze nie dostalam sie w jednym miescie - poszlabym na oba kierunki

mialam identyczny dylemat hehe, jak kochasz liczenie, matematykę i ślęczenie po nocach z projektami, to wybierz budownictwo, jak nie, to wybierz prawo co do znajomosci, po budownictwie musisz zrobic jeszcze uprawnienia, 3 lata pracy za psie pieniadze, potem zdac egzamin na uprawnienia, a zeby te uprawnienia zdobyc, tez musisz miec kogos, kto Ci zalatwi prace na budowei, wiec sie dobrze zastanow poza tym dziewczyny sa czesto uwazane za glupie, ja nieraz slyszalam, ze przyszlam meza szukac:/ niektore baby to kretynki

3 lata ???? 2 lata w biurze projek. + 2 lata na budowie. I licz się z pracą, że wyślą Cie na jakąś wioskę i siedzisz parę miesięcy poza domem ;) (oczywiście jeśli dostaniesz tę pracę)

Ellinka podałem tylko w teorii ;) a w praktyce :D To raz kolega poszedł do roboty, porobił parę miesięcy i firma znów szukała kolejnego naiwniaka, który będzie tyrał za grosze ;) Taka to jest nasza Polska rzeczywistość.

Gość podaj uczelnie
Musisz być bardzo wszechstronna, bo to dwa zupełnie odmienne kierunki...Gratuluje dostania się na prawo na UW, bo tam progi zapewne jedne z najwyższych w kraju...Ja bym poszła na prawo ;)

Gość podaj uczelnie
ale po prawie też rmusisz robić aplikację...

ale autorkę nie chce zniechęcać. Bo budownictwo to ciekawy kierunek. Tylko, że PL to taki zaściankowo-koleżeński kraj :D