Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sloan

odstawienie pigułek po wzięciu 5 tabletek?

Polecane posty

Gość sloan

Witajcie, Ogólnie źle znoszę tabletki antykoncepcyjne, i już musiałam dwa opakowania odstawić po wzięciu zaledwie kilku pigułek. Stosowałam zawsze jednak dodatkowe zabezpieczenie. Tym razem zauważam, że źle się czuję już po wzięciu 4 tabletek Logest (kołatanie serca, osłabienie). Podejrzewam, że wkrótce będę musiała przestać je brać, bo działania uboczne nie dadzą mi normalnie funkcjonować i czuję, że wyrządzają mi więcej szkody niż pożytku... :-( Mam jednak wątpliwości. Jestem w 5 dniu cyklu. W 4 dniu cyklu odbył się stosunek bez zabezpieczenia. Na ulotce leku Logest jest napisane, że jeżeli pominie się więcej niż jedną tabletkę, należy poradzić się lekarza (niestety w tej chwili nie mam takiej możliwości). Jeśli w pierwszym tygodniu brania pigułek, pominie się jedną tabletkę, to istnieje ryzyko zajścia w ciążę, jeśli w poprzedzającym tygodniu odbył się stosunek. A jeśli pominie się więcej niż jedną, to co? Skoro po odstawieniu nastąpi okres, a owulacja jeszcze nie miała szans się pojawić, to nie ma możliwości zajścia w ciążę, prawda? Nie wiem teraz, czy przecierpieć kolejne 7 dni i brać te tabletki, by mieć pewność, że nie ma ryzyka ciąży, czy odstawić i czekać na krwawienie z odstawienia? Bardzo proszę o radę. Powoli sama gubię się już, jak to wszystko funkconuje...

Gość jak teraz odstawisz to jest
duże ryzyko ciązy. Po odstawieniu nie wystepuje okres a krwawienie z odstawienia, to są dwa rózne procesy