Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Piwonia1444

UJ czy UP. Proszę pomóżcie..

Polecane posty

Dostałam się na bezpieczeństwo narodowe i polonistykę na Uniwersytecie Pedagogicznym , oraz polonistykę antropologiczną na Jagiellońskim. Teraz mam dylemat co wybrać , a czasu tak niewiele. Moim marzeniem i pasją jest pisanie. Z tym wiążę moją przyszłość, jednak niestety na kierunek dziennikarski się nie udało :( (zawaliłam na maturze WOS) Po którym kierunku mam największą szansę dostać się na dziennikarskie studia II stopnia, lub ewentualnie podyplomowe? tzn konkretnie po której polonistyce..? Wiem, że pewnie nieporównywalnie lepszy poziom jest na UJ-ocie, ale z drugiej strony na UP mogłabym po roku wybrać specjalizację edytorską. Proszę nie piszcie komentarzy w stylu , ze to beznadziejny kierunek, ze i tak nie mam szans na pracę. Zdaję sobie z tego sprawę , ale jestem całym sercem humanistką i nic na to nie poradzę. A może zdecydować się na bezpieczeństwo narodowe..? Tylko co później hmmm. Będę bardzo wdzięczna za potraktowanie mnie poważnie :) ;*

Gość masz 19 lat
kto ci wogole powiedzial ze masz talent do pisania, po tej wiadomoscito mozna sie zastanawiac czy wogole potrafisz jakikolwiek tekst sklecic. Wez sie za normalne studia, a nie takie tam badziewie bo za 5 lat beddziesz tu plakac ze dzieci literek uczysz.

Gość maleństwo 666
studiowałam rok na UP polonistykę, strata czasu. To samo mogę robić w domu beznadzieja.Wykłądowcy przymuleni prócz pana od semiotyki, jesli chcesz się nudzić 3 lata to idź.Ja po roku zrezygnowałam. Do tego facet, który układa plan to jakis oszołom, wszystko sie nie zgadza i czasem trzeba było siedzieć dłużej bo sie okazało, że brakuje godz przez źle ułożony plan.Odradzam polonistyke na UP

Gość maleństwo 666
ja tez miałam iść na edytorstwo, może być tak, że nie otworzą tego kierunku z roku na rok jest coraz mniej chętnych, w mojej grupie było tylko 8 edytorów, nie wiem czy otwarli bo już tam nie jestem. Poza tym na edytorstwie jest strasznie, wg starszych roczników, żałuję zmarnowanego roku, teraz idę na biologię lub turystykę choć też jestem humanistką ale wolę żeby to zostało pasją, której nie obrzydzą mi żadne studia

Gość maleństwo 666
a tak ogólnie skąd wiesz, że już sie dostałaś ponoć wyniki mają być 20 lipca ?

Wyniki były już wczoraj :) Czyli doradzacie antropologiczno-kulturową? Ale to jest podobno nic innego, jak wiedza o kulturze... ;/ "Masz 19 lat" dziękuję za wsparcie ;) Nie ma to jak przyjazna odpowiedź. Tak się składa, że na "normalny kierunek" to już jest za późno ;)

Gość dolecemente
Ile procent z matur potrzeba żeby dostać się na bez nar ?