Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

błąd w braniu tabletek. nie wiem co teraz ?

Polecane posty

hej. nowyynette biore zawsze wieczorem. wczoraj wzielam. rano biore inne a dzis zaspana przez pomyłke zjadlam kolejna- dzisiejsza. opakowanie wywalilam i nie mam ulotki a tu na necie w ulotkach zazwyczaj pomijaja ten fragment ... co by bylo gdyby ... jak to jest teraz. dodam ze to 2 jest 2 tydzien opakowania.

nikt nie poradzi ? :(

Gość NAPISZ JESZCZE RAZ PO POLSKU
bo nie rozumiem o co chodzi znaczy ze zazwyczaj brałaś wieczorem a teraz sie pomyliłaś i wziełaś tabletkę rano ? skoro tak to nie ma poroblemu...następną tabletkę weź kolejnego dnia rano

Gość NAPISZ JESZCZE RAZ PO POLSKU
po prostu zmieniasz porę brania tabletek i od teraz będziesz brała je konsekwetnie RANO skoro wziełaś już tabletkę przeznaczoną na dzisiejszy dzień to następną bierzesz jutro rano i tak dalej

wzielam wieczorem i rano.

przez cały okres brania tabletek ( ok 2 LAT ) biore je wieczorem, nie mam stalej godz. srednio jest to 22. wczoraj tez ja wzialam. tez ok 22. dzis rano wstałam i poszlam po moja tabletke na zoladek. leza obok siebie a ze ja jeszcze sie widocznie dobrze nie obudzilam to wzielam nowynette. tabletke wtorkowa- dzisiejsza.

ee wydaje mi sie ze nie ma problemu....trudno skoro to i tak byla ostatnia tabletka to nic sie nie stanie raczej...ale po 7 dniowej przerwie bierz regularnie...

to nie była ostsatnia, nigdzie tak nie napisałam. to byla 2 tabletka z 2 tygodnia.

no to bierz dalej tak jak bralas, jesli dzien wczesniej bralas o 22 a dzien pozniej wzialas rano to nic sie nie stanie, jutro wez wieczorem, jesli przez pierwszy tydzien bralas regularnie to sie nic nie powinno stac, poczytaj o wzieciu tabletki po 12 godzinach w drugin tygodniu zazywania. W ulotce powinno byc napisane. Zdaje mi sie ze wowczas nie musisz sie dodatkowo zabezpieczac.

głupia jestem bo mysllam ze juz wszystko wiem, tego nie przewidzialam i wywalilam ulotke a tam to jest wszytko super opisane. w necie szukam i szukam ale pomijaja ten fragment.

Gość oakasdjhfjas
nic się nie stanie wzięłaś za szybko dzisiejszą tabletkę, zacznij je brac od teraz rano i po problemie, a od nowego opakowania znów weźmiesz wieczorem, albo dalej będziesz brała rano drugi tydzień jest w miarę bezpieczny

o wlasnie zeby nie bylo wiecej niz 12 godzin przerwy bierz od dzisiaj rano a nastepne opakowanie wieczorem jak mialas w zwyczaju:) nie martw sie:) nic sie wielkiego nie stalo:)

ok. to jeszcze raz czy dobrze zrozumialam. dzis juz nie biore. jutro biore rano i tak do konca opakowania. a po przerwie zaczne sobie brac normalnie wieczorem. Myslicie ze powinnam teraz uwazac? troche strach bo wczoraj chlopak 2 x skonczył w srodku.

ok. to jeszcze raz czy dobrze zrozumialam. dzis juz nie biore. jutro biore rano i tak do konca opakowania. a po przerwie zaczne sobie brac normalnie wieczorem. Myslicie ze powinnam teraz uwazac? troche strach bo wczoraj chlopak 2 x skonczył w srodku.

tak dzis juz wzielas. wiec wez jutro rano o tej samej porze bo wowczas bedzie mniej niz 12h przerwa w braniu tabsow i zostanie zachowane bezpieczenstwo:) a od nastepnego opakowania po 7dniowej przerwie bierz jak ci wygodnie. Nie musisz sie dodatkowo zabezpieczeac poniewaz po prostu wziealas wczesniej jedna tabletke. A zawsze bralas regularnie. Najwazniejsze zebys nie robila przerw dluzszych niz 12h:)