Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzosiemartwie

zaniedbana nadżerka

Polecane posty

Gość bardzosiemartwie

moja mama ( 52 lata) była dzisiaj u ginekologa, ma skierowanie na jutro do szpitala z powodu własnie zaniedbanej nadżerki i ma także polipy co teraz? czy bedzie miała usuwaną macice? napiszcie prosze bo bardzo sie martwie, niestety mama bardzo długo nie była u ginekologa gdyż jak nic jej nie dolegało az teraz miała długie miesiączki i własnie tego polipa mówi ze sama zobaczyła , oprucz tego mówi że nic jej nie dolega nie boli ja brzuch niema upławów ani nic innego lekarz natomiast na nią nakrzyczał i postraszył i kazał iśc natychmiast na oddział.

Gość niech ktos cos odpisze
byłyśmy dzisiaj na oddziale ale lekarz ordynator powiedział że trzeba czekac do wyników z cytologi

Musicie poczekać na cytologię, tam wyjdzie co i jak i czy są nieprawidłowe komórki. Na razie spokój. Niestety nieleczona nadżerka może prowadzić nawet do raka, ale dopiero cytologia powie coś więcej. Nie panikuj, bo to jeszcze pogarsza sytuację.

Gość pierwszy lekarz u którego była
nakrzyczała na nią ze jest żle że ma sie zgłosić do szpitala natychmiast (stwierdził to po zwykłym badaniu) i ze jej od razu beda pobierac wycinek , postraszył że trzeba wszystko usuwac i oby nie było za puzno a dzis poszła na oddział do innego szpitala i innego lekarza, ze skierowaniem od tamtego lekarza , na oddziale ordynator poczytał co jest na skierowaniu napisane i stwierdził że na podstawie tego co jest tam napisane to on teraz nie widzi potrzeby zeby kłaśc sie w szpitalu bo najpierw musi byc wynik z cytologi bo on jest ważny a bez niego i tak nic nie zrobią :( więc kto ma racje?

Gość pierwszy lekarz u którego była
rozpoznanie na skierowaniu : nadrzerka szyjki macicy,polipy i obniżona macica

Gość bardzosiemartwie
lekarz mówi, ze wytna jej to i tamto z pizdy i potem przerobia ja na faceta. mama juz sie cieszy na nowiutkiego kutaska :classic_cool:

Gość bardzo nienamiejscu podszyw

Gość hhhalllllllllloooooooooooooooo
przeczytajcie proszę nikt nic nie wie?

Gość podnosze__________-

Gość sadasdasdasdas
Wynik z cytologii określi co jest grane czy to tylko nadżerka, stany zapalne i niegroźne polipy, czy zaczęły się np tworzyć komórki rakowe. Dlatego to badanie jest im potrzebne w szpitalu.

dokładnie, bez wyniku cytologii nic nie zrobią. Po co ma leżeć bez celu i zajmować łóżko? Zaniedbana nadżerka niestety może prowadzić do raka :(

Gość podnosze__________-
dzieki dziewczyny za odpowiedz wiem czym grozi zaniedbana nadżerka, mam nadzieje że wszystko bedzie ok, rozmawiałam z mamą dużo czytałam w necie i oprucz przedłużających się miesiączek nic innego jej nie dolega , nic ją nie boli nawet po badaniu nie miała plamien upławów też nie ma , cóż pozostaje czekac ,