Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hsdbiaBCIJHbzicbaiSC

umowa z fotografem

Polecane posty

Witam, czy ktoś mógłby zeskanować i przesłać mi na maila umowę na sesję ślubną z fotografem ? Za rok wychodzę za mąż, interesuje mnie jak to wygląda, co jest w niej zawarte itd.

Gość fotografkaa
jak za rok wychodzisz za maz i jak bedziesz juz miala fotografa on Ci da umowe i sobie przeczytasz BTW po co Ci umowa rok przed slubem????????????????????????:O:O:O

ciekawska jestem, chcę wiedzieć jak wyglądają wszystki zapisy itd

Gość Wtrącenie
Prawdopodobnie nowy fotograf chce się nauczyć jak redagować umowę na usługi fotograficzne. Każdy fotograf powinien mieć swoja umowę i się nią przed innymi nie chwalić. Tak samo jak o cenach usług powinny wiedzieć tylko zainteresowane wynajęciem fotografa młode pary.

Gość do fotografkaa
Po co umowa rok przed ślubem? A po to, żeby nie brać pierwszego lepszego, tylko mieć jakiś wybór. Dobrzy fotografowie często mają kalendarz mocno zapełniony. Myślę że rok przed ślubem to nie jest żadna przesada, a sama z własnego doświadczenia wiem, że dobrze mieć wszystko wcześniej załatwione bo przed ślubem (przynajmniej w moim przypadku) nie było na nic czasu.

Gość juz nie młoda
Teraz wystarczy poszukać fotografa na trzy miesiące przed ślubem. Fotografom spadła ilość zamówień. W przyszłym roku jeszcze pewnie bardzie spadną zamówienia i przybędzie sporo nowych fotografów.

Gość no nie wiem... Może
to zależy też od regionu. Ja fotografa zaczęłam szukać ok 10 miesięcy przed ślubem i owszem - było sporo wolnych terminów, ale zdjęcia pozostawiały wiele do życzenia. Po wstępnej selekcji okazało się że fotografowie, którzy nam się podobali,mają nasz termin już zajęty. I wydaje mi się że mieliśmy i tak sporo szczęścia, że znaleźliśmy fotografa, który nam odpowiada pod względem stylu zdjęć i ceny. A akurat na 3 miesiące przed ślubem jest co robić (formalności w kościele, w urzędzie, często przeprowadzka, przymiarki sukni itd), myślę że warto pewne rzeczy pozałatwiać sobie wcześniej, żeby dać sobie więcej luzu ;)