Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

werunia

Katalogi wysyłkowe- kupujecie w nich rzeczy?

Polecane posty

Gość jolannda
Kupuję. Ale przestanę, bo cholerna kurierka jak dzwoni do drzwi, to kurwa jakby alarm przeciwlotniczy urządzala, a że dzwonej jest obrzydliwy, ten najtańszy DRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR, to dostaję zawalu serca. Głupia krowa, trzyma przycisk 5 sekund i tak 3 razy. Kiedys jej jebnę. No ale zakupy same w sobie lubię, bo w sklepie zawsze się spieszę, nie lubię latac po sklepach i kupuje na łapu capu, a potem nie noszę. A jak zamówię, to sobie ponoszę pół godziny, pokombinuję z innymi ubraniami i wtedy mogę zdecydować

No to jest niebywały plus katalogów, że można zestawić ciuch ze swoją garderobą;)) A jak jest tragedia to jest 21 dni na zwrot;) A z jakiego katalogu zamawiasz?

Gość jollanda
otto , tylko ja w Niemczech mieszkam

AAAAA ale halens (czyli dawne quelle) to też w Niemczech można zamawiać, prawda?

sporo zamawiałam w Quelle gatunkowo dobre ale...jednak wolę przymierzyć w galerii

vanili- a coś z halensa zamawiałaś, tzn po tym jak quelle zmieniło nazwę? Bo jestem właśnie ciekawa jakości ciuchów marki halens...

Gość luuuuy
Nie, lubię połazić po centrach handlowych:)

Ja normalnie dostaje nerwicy podczas zakupów w galerii, choć powiem Wam, ze podczas tych upałów byłam ostatnio w centrum handlowym i było bardzo przyjemnie, bo pusto;))

Gość wielka.glowa
quelle to chyba już zbankrutowała

Gość Kooorbaaa
Nie zbankrutowało a zmieniło inwestora o czym możesz poczytać na stronie (www.halens.pl)

Quelle zmieniło inwestora, a co za tym idzie nazwę;) Odnośnie bankructwa: "Bankructwo dotyczyło niemieckiego koncernu, czyli Quelle w Niemczech. W Polsce spółka nie miała żadnych powodów, aby ogłosić bankructwo, jej sytuacja finansowa nie była zagrożona. Czekaliśmy jedynie na nowego inwestora, który zapewniłby ciągłość dostaw, nowy towar w miejsce poprzedniej marki. Nowy inwestor pojawił się, jest nim szwedzka grupa Halens (w Szwecji jest to jeden z popularniejszych domów wysyłkowych, sklepów internetowych). Spółka Quelle Polska Sp. z o.o. może dlatego nadal oferować Pańswu nowe kolekcje, nowe marki." Informacje z zakładki "Najczęściej zadawane pytania" na stronie www.halens.pl W Polsce możemy zamawiać bez obaw;)

Werunia.. zamawiałam sukienki, na wesele i trafiłam w wyprzedaż, ładne, jedna czarna, druga bordo ...żałuję, że nie zamówiłam więcej...i bieliznę...jakość podobna do quelle szukam kołdry 4 pory roku, ale oni chyba jej nie mają... a do quella kilka bubli też zdarzyło się odesłać, bo w katalogu super, a nie pasował rozmiar - kostium, spodnie dobre, żakiet za duży! o rozmiar generalnie trzeba zamawiać mniejszy rozmiar nosisz 40 zamów 38

od lat zamawiam biustonosze lub komplety, bo za te pieniądze takiej jakości nigdzie nie kupię i mam kilka fajnych sukienek ale to jest loteria, jeden rozmiar i raz spodnie są ciasne, raz luźne...wolę mierzyć... teraz ubieram się w Reserved...czasem trafie na wyprzedaż, bo ceny też mają z kosmosu...szmaciana bluzeczka na wakacje stówa! ale pół mogę dać...

Gość Kooorbaaa
No uroki zamawiania z katalogu... ale uważam, że do jakości Halensa (Quelle) nie można się przyczepić... to też szansa dla Polek, które lubią i cenią sobie markę Next, a nie mają jak się zaopatrzyć w takowe ciuchy. W Niemczech i Anglii to znana i ceniona firma.

No to fakt jak się trafi na jakaś nietypową rozmiarówkę to jest problem, ale najważniejsze, ze można rzecz wtedy odesłać albo wymienić;) To napewno duży plus. Mnie się bardzo podobają butki firmy love label dostępne u nich w katalogu;)

Gość AakupOhOliczka!
Pewnie, że robi się takowe zakupy! Jak zawsze! Trzeba mieć jednak sprawdzone rozmiary, czasami są różne rozmiarówki, czasem zawyżone czasem zaniżone. Trzeba też wiedzieć które rzeczy zamawiać... ja np. unikam sukienek obcisłych, spodni jeansowych... chętnie zamawiam tuniki, t-shirty, dodatki ew. sweterki i marynarki...

Ja przed każdym zamówieniem sprawdzam tabele rozmiarów danej firmy, zeby kupić pasujące ciuchy;) Oczywiście oprócz mojego ukochanego NEXTa, bo tam rozmiarówkę znam;)

Gość wiki1410
Ja ostatnio zamówiłam 2 koszulki na www.czarowna.pl i zostałam oszukana!!!Odebrałam paczkę zaznaczam że nie była uszkodzona.Przy odbiorze zapłaciłam kwotę jak za dwie.Po otworzeniu okazało się że w środku była tylko ta tańsza za30zł,a drugiej za ok.100zł nie było.W dodatku ta którą mi przysłali nie była taka jak na zdjęciu.W paczce nie było rachunku.PO PROSTU ŚCIEMA!!!!!!Ostrzegam wszystkich przed zakupami w tej firmie

Gość malagenia
Ja dosyć często korzystam z takiej formy zakupów, ponieważ można tam znaleźć ciekawe okazje. Najbardziej interesujący wydaje mi się klub zakupowy Stilago, gdzie na przykład teraz można kupić ciuchy Calvina Kleina czy biżuterię Iceberg 60% taniej. No i jak nie skorzystać z takiej okazji? ;)