Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ana84

życie jest okrutne...

Polecane posty

czesc, od 13 mies. jestem w angli, pracowalam 8 mies. przez agencje po czym zostalam zwolniona z pracy gdy sie okazalo ze jestem w ciazy, (oczywiscie pod pretekstem zwolnien grupowych bo inni tez starcili prace ale ja w pierwszej kolejnosci) byłam wtedy w 10 tyg ciazy i zostalam bez zadnych srodkow do zycia. Zamieszkalam z chlopakiem i ojcem dziecka i do tej pory on mnie utrzymywal i bylo wszystko dobrze... a kilka dni temu dowiedzialam sie ze mnie zdradza z inna... za cztery tyg urodze nasze dziecko a on mnie zdradza... jestem w kropce bo nie wyobrazam sobie dalszego zycia z nim pod jednym dachem a w tej chwili mam tylko zasilek macierzynski 125f tyg, za chwile urodzi sie moja kruszynka a ja zostaje bez dachu nad glowa jako samotna matka... prosze pomozcie mi jesli ktos wie gdzie moge teraz znalesc jakas pomoc bo zostalam tu zupelnie sama i czy moje zwolnienie z pracy w 10 tyg ciazy bylo zgodne z prawem, gdzie moglabym w tym celu uzyskac pomoc?

a jednak sa takie swinie... ale nie bede juz publikowac ich maili do siebie bo sa dla mnie upokarzajace...

Gość wracaj do Polski
masz tam jakas rodzine to ci pomoga wspolczuje naprawde

Gość moim zdaniem jako M
trudno nie zgodzic sie z provokejszyn :P nie moge skad sie biora takie dziewczyny jak autorka? i pomyslec ze takie problemy sa w kraju gdzie antykoncepcja jest za darmo :P a co do faceta - 90% facetow zdradza. albo oswoj sie z ta mysla albo przerzuc na dziewczyny. przede wszystkim powinnas pomyslec o tym jak zapewnic dziecku jakies zycie. skoro nie myslalas wczesniej to teraz siedz cicho i ciesz sie ze cie facet utrzymuje i jeszcze nie wywalil na bruk. najglupsze w tej chwili byloby unoszenie sie watpliwym honorem i wyprowadzka - gdzie i dokad? pod most? zamiast zakladac osobny topik idz po pomoc do matek polek w anglii ktore niedlugo beda pisac doktoraty z tematu benefitow :P mimo wszystko zycze powodzenia bo szkoda dziecka

Gość z Nickiem
Ludzie to jednak sa podli. Zycie roznie sie uklada, nie zawsze jak chcemy. Dlaczego od razu naskakujecie na autorke, ze benefity, ze po co ciaza, ze nie myslala wczesniej. Pracowala i pewnie ciazy nie planowala a juz nie z jakims kretynem ktory zdradza. Wspolczuje Ci bardzo, ale doradzic nie umiem. Mam tylko nadzieje ze znajdziesz w ludziach oparcie, nawet jesli mialoby to sie wiazac z powrotem do kraju, gdzie pewnie masz rodzine. POwodzenia.

Gość grassss
Czyzbyscie panowie powyzej rowniez taki styl zycia preferowali? To juz nawet o bzykanie na prawo i lewo nie chodzi ale o zwykla odpowiedzialnosc za malego czlowieka. Piszesz ciolku o antykoncepcji. Ciebie rowniez to dotyczy, to nie jest wylacznie sprawa kobiet. Widzicie, nawet do bzykania nie dorosliscie.

Gość grassss
Ana , mam nadzieje ze znajdziesz jakas zyczliwa dlon i bedziesz mogla wyprowadzic sie od tego czlowieka. Odezwij sie , powodzenia Ci zycze.

Gość moim zdaniem jako M
no to palnelas grass :P jestem kobieta i w przeciwienstwie do autorki wiem jak dziala antykoncepcja :P smiem twierdzic ze nie doroslas nawet do pisania na kafe bo nie umiesz czytac ze zrozumieniem, proponuje nie zaczynac kwestii bzykania bo mozesz skonczyc jak autorka :P

Gość grassss
moim zdaniem jako M , skoro jestes kobieta to tym bardziej dziwi mnie twoj post. Powtarzam raz jeszcze , troska o antykoncepcje dotyczy w takim samym stopniu kobiete i mezczyzne; jezeli Ty uwazasz, ze jest inaczej wyspolczuje Ci. Nie ma o czym z Toba rozmawiac. Jezeli chodzi o przykre skutki bzykania ... mi to nie grozi :) Pomylilas sie.

Gość provokejszyn j@k nic...
nie che mi sie logowac Pracowala i pewnie ciazy nie planowala --pracowala przez agencje,a chyba akzdy wie jak to jest pracowac przez agnecje,. mas zprace dzisia aj truop mozesz jej nie mjeic ciazy nie planowala- jak sie odpwoeidnio nie planuje ciazy to sie w nia nie zachodzi!...... jakos upraiwam sex opd 6 lat ,jeszcze nie zaszlam ani razu...widocznie sie da..........a antykoncepcja jest za darmo jak trafnie zaznaczyla Moim Zdaniem M.

Gość moim zdaniem jako M
Powtarzam raz jeszcze , troska o antykoncepcje dotyczy w takim samym stopniu kobiete i mezczyzne; oczywiscie ze odpowiedzialnosc ponosza obie strony tyle ze kobieta powinna byc zabezpieczona na 110% bo to ona poniesie konsekwencje ciazy a nie facet :P to ze jestem kobieta nie znaczy ze zaraz mam piac peony bo kolejna przedstawicielka naszej plci bedzie miala dzidzie :P zastanawia mnie tylko fakt co autorka robila w tej przerwie miedzy zwolnieniem z pracy na poczatku ciazy do chwili obecnej gdzie ma 4 tygodnie do porodu. nie za pozno na zakladanie takiego topiku? skoro siedziala tyle czasu w domu to do tej pory powinna miec obcykane co jej sie nalezy i pozalatwiane wszystkie sprawy. ale cos czuje ze jej po prostu pasowalo bycie utrzymanka bo w koncu ciaza to praktycznie pierwszy stopien niepelnosprawnosci, i dopiero teraz kiedy odkryla ze facet bzyka inna, to na gwaltu rety poszukuje innych opcji. ambitna, nie ma co :P

Gość color works
widze, ze kazdy tylko najezdzac potrafi..kurcze jesli jestescie z kims w zwiazku to nie zakladacie, ze ta osoba bedzie was zdradzac..no stalo sie jak sie stalo, facet okazal sie swinia....nie wiem autorko w jakies sytuacji jstes, ile tu pracujesz i co Ci sie ewentualnie nalezy, ale sa organizacje, ktore Ci moga pomoc. Znajdz najblizsze Citizens Advice Bureau i udaj sie tam po porade. Opisz swoja sytuacje, jesli oni nie pomoga to dadza namiary na inne organizacje. Powodzenia

Gość sddddddd
ZNÓW CI ODBIŁO,ZNÓW PROWOKACJA TAK TAK JAK SIĘ MYŚLI DUPĄ A NIE GŁOWĄ TO TAK I OWSZEM TO SIĘ MOŻE ZDARZYĆ TAK JAK PISZESZ ALE JAK TO PRAWDA TO DASZ RADĘ,ZNAJDZ SE JAKIEGOŚ KONKUBENTA I JUŻ.

Gość do dupka powyzej
no a ten jelen teraz tutaj jest...won wynocha! marchewki gnija...robale ci kapuche zjadaja..co jutro moherom sprzedaz?