Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kelekaaa

mieszkam w Niemczech-zyc mi sie nie chce

Polecane posty

Gość kelekaaa

dostalismy wypowiedzenie ,musimy sie wyprowadzic z naszego mieszkania do konca lipca. mimo,ze placilismy rachunki za mieszkanie-regularnie od poczatku roku,to mimo to nas wywalaja.wczesniej placilismy tyle ile moglismy. mamy male dziecko:( pochlastam sie ...

Gość co to znaczy placilismy
tyle ile moglismy? Albo placisz rachunki albo nie, wiec?

Gość kelekaaa
zyjemy na socjalnym oby dwoje

Gość no to swietny los
zgotowaliscie dziecku...lenie :o Wspoczuje tej malej istotce :o

Gość volksdojcz
no i co?

Gość kelekaaa
ta mala istotka nie ma tak zle jak m

Gość kelekaaa
nie ma tak zle-maz na czarno dorabia-tylko tak chcialam sie pozalic...

Gość Tak to jest pasożyty
dzieci się robi a pieniędzy się nie ma . Pewnie zaczniecie się teraz rozmnażać aby wyłudzić pieniądze od innych .

Gość co za lenieeee
polak to nawet za granica korzysta z darmowej forsy

Gość kelekaaa
nie-nie bedziemy wyludzac pieniedzy.po 6 latach malzenstwa zdecydowalismy sie na dziecko.maz stracil rok temu prace i zyjemyjak zyjemy

Gość a ty to co? nie mozesz isc do
pracy? Tylko nie wykrecaj sie, ze nie masz z kim dziecka zostawic, bo mnie trafi! Jest pelno zlobkow i innych instytucji, NIemcy maja rewelacyjnie rozbudowany socjal, wiec jakbyc pracowala to bys miala tak czy inaczej wsparcie od panstwa (albo maz). Wiec, do pracy kobieto!

Gość kelekaaa
moj maz jest niemcem,nie polakiem

Gość Niemcem pracujacym na
czarno w swoim kraju? :D:D:D Sciema jakich malo :D:D:D

Gość Wszedobylska Kasia
skoro nie placiliscie to nie dziwcie sie, ze was wywalaja. Na czyjs koszt chcelibyscie zyc?

Gość SuperCyfra
No to idzcie szybciutko do urzedu socjalnego i zgloscie sprawe,wez gazete i szukaj mieszkania(dowiedz sie najpierw jakie wam przysluguje). A nastepnam razem najpierw rachunki,a potem przyjemnosci,kase na mieszkanie dostajecie od panstwa,wiec dlaczego nie placiliscie?

Gość kelekaaa
moje dziecko ma 2 dwa miesiace

Gość Wszedobylska Kasia
No prosze...bierzecie zasilki i pracujecie jeszcze na czarno?! Co za pasozyty spoleczne!

Gość kelekaaa
bo ja dostawalam bafg i dlatego nam wszystko poodliczali-dluuga historia.. na czarno-moj maz handluje roznymi rzeczami-co w tym dziwnego

Gość kelelaaa
a poza tym-naszemu dziecku nie dzieje sie krzywda-przeciwnie. ma wszystko co potrzebuje

nie przejmuj sie tez tak mialam. Mieszkam w anglii. Do 24 mam oddac klucz a jeszcze nie znalazlam nic zeby sie przeprowadzic, jutro ide ogladac dom mam nadzieje ze mi sie spodoba. Znowu problem w przeprwadzka, przenoszeniem wszystkiego itd. mam 2 malych dzieci. Mieszklismy w tym domu dopiero 6 miesicy i myslalam ze to bedzie a dluzej bo dom jest super :( Niestety trzeba sie wyprowadzi, umowe mialam do grudnia z mozliwoscia przedluzenia. Powode wypowiedzenia jest to iz wlasciciel jest zmuszony sprzedac dom jak najszybciej niestety idiota nie splacal hipoteki i komornik na dom wszedl. Na poczatku jak dostalam list tez mi sie zyc nie chcialo, plakalam nie wyobrazalam sobie teraz z 2 malych przeprowadzac. niestety musimy sie z tym liczyc nie majac wasnego domu tylko wynajmujac.Szukaj ogoszen i popatrz w internecie nie martw sie dasz rade , miejmy nadzieje tym razem uda sie znlezc cos na dluzej.

Gość kelelaaa
zalamana jestem...bo nie wiem co z nami dalej bedzie.zyc ne umierac:(a nie chce przed mezeem pokazywac,ze mnie to meczy-staram sie byc silna,ale nie daje rady.....

Gość kelelaaa
dzieki elcia-maz szuka czegos dla nas-ja nie ma sily. my tez tak w dziwny sposob dostalismy wypowiedzienie...

Gość ty wez lepiej tylek w troki
i szukaj mieszkania! Masz w koncu male dziecko, wiec przestan jeczec tu na kafe i zabierz sie do roboty! Boze, zygac mi sie chce jak widze takie lenie jak ty! Praca beeee, szukanie mieszkania tez beee...najlepiej lape wyciagac po gotowe, tak? Fajna z was parka, nie ma co, Niemiec w swoim kraju pracujacy na czarno, a zonka madra osoba dupa siedzi w domu i zamiast chodziac szukac mozliwosc to siedzi i ryczy na kafe. Masakra :o

Gość to tu to tam...
nie rozumiem autorki... nie pracujecie to nalezy sie socjal, do tego kindergeld, oplaca wam mieszkanie wiec czemu placzesz?

moj maz sie wcale nie zmartwil powiedzial widcznie los chce dla na lepsze miejsce niz to wiec szukam lepszego, co do przeproadzi to wynajme ekipe, jutro ide ogladac domek widzalam foty w necie i jes sliczny w dodatku niedalko stad mam nadzeje ze sie uda. U mnie najgorsze jest toze musze szubko desperacko cos zaltwic i ten ostatni tydzen przeznaczyc na wykonanie setek telefonu aby poinformowac rozne instytucje no i rodzine o zmianie adresu- napierw go musze znac oczwiscie,Nie martw sie znajdziesz cos:) tak ciezko sie rozstacz miejscem ktore sie lubi ale takie jest zycie

Gość kelelaaa
czemu placze?bo od sierpnka dopiero mi przyznaja kase na dziecko

czyli nie caly miesiac masz:) pewnie dadza ci jakis zwrot wstecz:D nie martw sie wszytsko bedzie oki:)

Gość to tu to tam...
co to za bzdura? kiedy urodzilas? kindergeld dostaja wszyscy od urozenia do min 18rz., nie wazne czy jestes pracujaca czy bezrobotna (185) nie rycz tylko wez sie w garsc. i pomysl zanim cos chlapniesz.

Gość SuperCyfra
Dostaniesz zwrot przeciez. Idz do socjalu i powiedz co jest grane,nie wiem gdzie mieszkasz,ale w wiekszosci miast sa takie Wohngesellschafty,gdzie maja mieszkania z miasta,moze cos bedzie. Faktmasz krotki termin,ale cos sie znajdzie na pewno.Daj ogloszenie do gazety,mozesz to zrobic on-line.Ja tak znalazlam ten dom,w ktorym mieszkamy obecnie,w jeden dzien. Teraz,,po trzech latach,dalismy wypowiedzenie,bo koszty rosna i wlasciciele nas wkurzyli,jeszcze nie mamy nic nowego,ale do konca wrzesnia na pewno cos sie znajdzie,dalam juz ogloszenie do gazety,maz byl w miescie sie spytac o mieszkanie,dostalismy kilka adresow,pytalam znajomych.Trzeba cos robic. a my mamy gorzej,bo mamy psa i nie tak latwo o mieszkanie ze zwierzakiem.