Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Little Miss Bossy

lepszy kierunek język biznesu czy nauczyciel języka????

Polecane posty

jak sądzicie? :) dodam, że jestem osobą, która raczej sprawdziłaby się jako nauczyciel niż tzw. businesswoman :) jednak martwi mnie rynek pracy dla nauczycieli

Gość pelerkekrk
Lepiej zrob sobie nauczycielskie. Na tej spec nbiznesowej nie nauczysz sie duzo z biznesu- mozesz sama sie poduczyc- a lepiej miec kwalifikacje nauczycielskie. W firmie zawsze zostaniesz przyjeta bez wzgledu na specjalizajce, a do skzoly juz nie. Ja uczylam w szkole ale juz nie chce uczyc i ide do firmy oracowac. Praca w szkole jest ciezka- podkresle ze zawsze chcialam byc nauczycielem ale zdanie zmienilam po roku pracy ws szkole. Podkresle ze bardzo lubie uczyc, ale ta cala otoczka szkolna mnie wkurza- nienawidze przygotoywwac apeli, siedziec po godzinach z dziecmi przygotowujac je do przedstawien i miec place 1200 zl. DO tego iczne sprawozdania, papiery... Za duzo. Po prostu nie za te pieniadze. Nawet za 2 tys bym w tym nie pracowala.

dziękuję za opinię :) też myślałam, że dobrze mieć kwalifikacje :) zawsze to korepetycje można udzielać lub pracować w szkołach prywatnych :)

zdecydowanie opcja nr 2 czyli nauczyciel jezyka. tak jak Ci ktos wczesniej doradził - masz wtedy wieksze mozliwosci pracy. jak nie szkoła, to jakas firma jako tłumacz. a na jezyku biznesu to uczysz sie troche biznesu, troche jezyka i w rezultacie Twoje kwalifikacje nie sa zbyt wysokie. idz normalnine na filologię. po filologii mozesz zrobic sobie podyplomowke (np. cos zwiazane z biznesem, zarzadzaniem itp) i naprawde lepiej na tym wyjdziesz.

dziękuję dziewczyny :) pytanie tylko, czy mnie przyjmą :) wiem, że dostałam się na biznes, ale o nauczycielskim dowiem się w poniedziałek (będzie to albo uniwersytet albo kolegium, w zależności od przyjęcia) myślę, że nie ma raczej dużego znaczenia, czy to kolegium, czy uniwersytet :)

Gość pelerkekrk
Polecalabym kolegium bo tam wiecej praktycznych przedmiotow jest. Na uniwerku duzo niepotrzebnych i ciezkich przedfmiotow.. W zyciu bym nie chciala studiowac tam/