Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asddsa12345

Proszę o pomoc !

Polecane posty

Witam, chciałbym was zapytać o pewną sprawę : Moja dziewczyna miała torbiele, brała luteinę, torbiele zniknely, miała mieć wizytę kontrolna u ginekologa, ale on wyjechal na 4tygodniowy urlop. Niedawno trochę się "bawiliśmy" i możliwe, że delikatnie wsadzilem jej palca do pochwy, na ktorym mogłbyc preejakulat, o spermie nie ma mowy... Spoznia się jej okres 5 dni, moze mi ktoś udzielić konkretnej odpowiedzi czy to ciaza czy cos zwiazanego z jej leczeniem ?

Gość emilka18884
teoretycznie po luteinie okres powinna dostać no ale te jej problemy mogły spowodować opóźnienie się okresu . myślę ze nie ma się co obawiać o ciąże niech idzie do ginekologa to wszystko się wyjasnii:)

Słonce przez palec nie da rady zajsc w ciaze a zwlaszcza przez preejakulat. W preejakulacie owszem znajduja sie plemniki ale sa uposledzone tj. niezdolne do zaplodnienia. W ciaze nie jest tak latwo zajsc. Zdrowa para starajaca sie o dziecko ktora kocha sie w dni plodne z finalem w srodku ma tylko 40 % szans aby pelny stosunek zakonczyl sie ciaza. Torbiele moga opoznic okres tak samo jak luteina. Po odstawieniu jej okres moze pojawic sie nawet po 10 dniach. Najlepiej jak pojdzie do innego gina bo 4 tyg to stanowczo za dlugo aby czekac.

tzn ona brała luteine przez 10 dni, po jakims czasie dostała okres, miała pojsc po okresie do ginekologa, jego nie bylo, no i mija cykl a okresu nie ma ...

Gość emilka18884
to może się jej opoznia bo znowu sie cos tworzy np torbiele . najlepiej jak pojdzie do ginekologa innego . bo czekac nie moze

Gość emilka18884
tak jak napisała Kamila to prawdopodobienstwo znikome nie ma sie co stresowac

Mogly opoznic te torbiele, pogoda stres. Od groma jest mozliwosci ciezko stwierdzic bo nie jestesmy lekarzami.

Nie jest wogole zagrozeniem :) Na chłopski rozum jezeli nawet znajdą sie w nim plemniki to sa one niepelnosprawne i nie da rady aby dotarly do jajeczka. Zrobcie test ale dla mnie ciaza to nie jest na 10000000%