Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezsennie znów

pomocy - rosnący brzuszek a ja nie mogę spać....

Polecane posty

Gość bezsennie znów

Proszę wszystkie mamy (przyszłe i obecne) o poradę: jestem w II trymestrze ciąży i zaczęłam mieć olbrzymie problemy ze spaniem. Dotychczas najlepiej spało mi się na brzuchu, ale teraz nie mogę a i tak się odruchowo na niego kładę. Co chwila budzę się w nocy, bo albo jakoś boleśnie się wyciągnę, albo na położę nie tak jak trzeba. Czy macie jakieś sprawdzone sposoby - manewry na poprawną pozycję w trakcie snu???

Gość to zobaczysz co będzie w 3 :P
Na lewym boku śpij ;p

Gość to zobaczysz co będzie w 3 :P
A jeszcze jest taka poduszka rogal dla kobiet w ciązy może to Ci pomoże.

Gość bezsennie znów
ku.rwa, chyba wezmę i przypierrolę czymś w ten brzuchol bo mnie strrasznie wkurrwia. Nie wiem... po chu.j mi było to dziecko. I to jeszcze z murzynem, chyba James sie nazywał.

Gość coś pomiędzy
spaniem na brzuchu i na boku.Podkulona nieco noga(ta,która właśnie jest na górze) utrudnia obracanie się przez sen na brzuch.Gratulacje!

Gość NO WLASNIE JA teraz
mam 3 trymestr....i brzuszek jest spory nie daje rady na nim spac na pewno....ja spie na prawym boku do lewego nie umiem przywyknac

Gość MOJA MA TO SAMO
ja też jestem w 2 trymestrze 16 tydz i też od wczoraj jakoś nie mogę spać na brzuchu, a tak to uwielbiam, trudno bede na bokach spać lub na plecach. Jak byłam w 1 ciązy non stop spałam na prawym boku, niby na lewym trzeba ale ja jakoś nie mogłam

Gość jak to nie mozesz
przeciez to najpiekniejsze 9 miesiecy w zyciu kobiety, powinnas sie cieszyc ze nie mozesz i calymi nocami szydelkowac czy co tam

Gość bezsennie znów
najgorsze jest to, że w nocy strasznie się rzucam i większość poduszek i tak ląduje na podłodze;-/ Naczytałam się też, że po 16 tyg. nie można za długo leżeć na plecach bo macica nie jest dotleniona. Czy zatem na plecach też nie wolno mi spać? Chyba się w końcu czymś przywiąże do tego łóżka...;-/

od 16tc rozchodziło mi się spojenie łonowe, od 20 zgaga taka ze bez tablketek nie dałam rady życ ;] Spanie tylko na boku i 5 poduszek w koło mnie :D nogi na poduszkach :)Poczekaj az dziecko zacznie domagac się zmiany pozycji:D Ty chcesz na lewy bok a dziecku nie pasuje i kopie, a na prawym boku mimo ze nie wygodnie dziecko zadowolone:P

Gość jak to nie mozesz
przywiąż się do żyrandola , to sie nazywa spanie na nietoperza , bardzo dotlenia macice.

Gość bezsennie znów
;-D z tym żyrandolem to dobry pomysł zwłaszcza na te upały;-) przegooglałam też trochę z tym spaniem i znalazłam taką poduszkę:http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html może z moich domowych uda mi się coś takiego sklecić....

Gość jak to nie mozesz
moze na pieska ? tylko kark boli :D