Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolinka272727

Udało się!

Polecane posty

Gość Karolinka272727

Po półtora roku starań zaszłam w ciążę, zrobiłam 2 testy i wyszły pozytywnie.. ale w poniedziałek poszłam do ginekologa, który nawet mnie nie zbadał, powiedział że usg też nie będzie robił ponieważ jest to niewskazane w tak wczesnej ciąży. No i wg wyliczeń powiedział tylko że jestem w 5 tc.. Czy słyszałyście taką teorię o USG dopochwowym?

Gość Gratulacje
Nie słyszałam o takiej teorii. U mnie co prawda w 5 tyg. był tylko pęcherzyk ciążowy, zarodek pojawił się później, ale USG zrobione odrazu.

Gość serdeczne gratulacje:)

Gość hjghjghj898
ja usg dopochwowe miałam robione w 7 tyg był juz zarodek o takiej teorii n ie słyszałam Gratulacje!!!

Nie, ale prof do którego jeździłam usg robił mi przez całą ciąże sekundowe, sprawdzał tylko serce a potem jeszcze stan wód płodowych, jedyne 40min USG było połówkowe ;) Gratulacje. Idz w 7tc bedzie zarodek i serduszko :)

Gość Karolinka272727
Dziękuję :) Mam teraz problem, bo wyprowadziłam się z mojej małej mieściny i akurat teraz trafiłam na mało kompetentnego lekarza.. Ale w poniedziałek idę do innego, który ma bardzo dobre opinie, więc myślę, że zajmie się nami jak należy :)

Gość Gratulacje!!!!!!
A teraz podaj mi Twoją receptę na sukces ;) Sama się staram już rok i zero efektów, mimo iż oboje jesteśmy zupełnie zdrowi. Dawaj sposób :D:D:D

Gość Karolinka272727
Sposób.. hmm.. W naszym przypadku sprawdziło się to co w większości - czyli zapomnieć o tym, że chce się dziecko.. Może to głupio brzmi.. ale jak o tym myśleliśmy to nic z tego nie wychodziło.. Ostatnio mieliśmy problemy w pracy i trochę rodzinnych.. nie skupialiśmy się na tym, nie myśleliśmy i nagle się stało :) To jednak się sprawdza :)

Gość Karolinka272727
Tobie też się uda!!! Będę trzymać kciuki :)

Gość Gratulacje!!!!!!
Chyba muszę wypróbować tą metodę, choć łatwo nie będzie ;) Jeszcze raz gratuluję, zawsze to cieplej się robi na serduszku jak komuś się uda wreszcie.

Gość Karolinka272727
Ja naprawdę ostatnio o tym nie myślałam, wiem że to nie jest łatwe, bo jak specjalnie o tym nie myślisz niby, to i tak myślisz ;) Musi coś Cię od tego oderwać, wtedy uda się na pewno :) Teraz muszę juz uciekać spać. Trzymam kciuki za Ciebie i w ogóle za wszystkie przyszłe mamy :) papa

A ja słyszałam że tak jest, że nie można robić usg ani badania we wczesnej ciąży bo to zwiększa ryzyko poronienia. Lekarz dla Twojego dobra nie wykonał takiego badania. W moim przypadku, też byłam dość wcześnie potwierdzić ciążę to zlecił mi pójść na badanie krwi hcg czy jak to się nazywa dokładnie. Wynik jednoznacznie potwierdził ciążę:)