Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość microgynon 21

pominięte tabletki

Polecane posty

Gość microgynon 21

Witam serdecznie. Moja wizyta tu na kafeterii jest z jednego ale to ważnego powodu. 13Dni temu zaczęłam brać microgynon21 brałam regularnie przez 8 dni o stałej porze o 19, następnego dnia wyjeżdżałam z chłopakiem na wczasy i zapomniałąm tabletek... całkowicie zapomniałam, że je zażywam... Przyznam, że poszaleliśmy trochę... to już 5 dzień jak ich nie biorę czy jest bardzo duża szansa na ciąże? czy po powrocie dalej mam je zażywać?? pytam bo nie mam tabletek a co za tym idzie ulotki aby poczytać... Z góry wszystkim którzy udzielą mi rady DZIĘKUJĘ

Gość taka naturalna
Jeżeli co dopiero zaczęłaś brać tabletki, w dodatku zapomniałaś je zażywać przez 5 dni a nie zabezpieczaliście się w inny sposób to prawdopodobieństwo zajścia w ciąże jest ogromne. Chyba że trafiliście w twoje dni niepłodne.. * dni zażywania tabletek nie stwarza jeszcze ochrony antykoncepcyjnej. Z tego co wiem to na ulotce pisze ze dopiero po pierwszym opakowaniu pojawia sie "ochrona" choć moja ginekolog radziła mi sie zabezpieczać dodatkowo przez 2m-ce w razie gdyby tabletki były źle przyswajalne przez moj organizm..