Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pyt.dot.wody

Jaka woda lepsza? Zrodlana czy mineralna?

Polecane posty

Gość Pyt.dot.wody

Gazowana czy niegazowana? I jezeli mam w pracy wybor miedzy gazowana mineralna, a niegazowana zrodlana, to ktora lepiej wybrac? Ktora zdrowsza?

Zdrowsza jest mineralna. A gazowana czy niegazowana to kwestia gustu.

Gość Pyt.dot.wody
A czy nie jest tak, ze lepiej wybierac niegazowana wode?

czytaj skład i wybierz taką, która Ci bardziej pasuje najbardziej bezpieczna będzie źródlana (niegazowana)

Woda gazowana, drażniąc kubki smakowe, lepiej orzeźwia i gasi pragnienie - podobno. Wybierz taką, która ci smakuje. I jak masz możliwość to zwróć uwagę na zawartość składników mineralnych, wtedy poza ugaszeniem pragnienia, coś jeszcze w organizmie zostanie :)

Gość Pyt.dot.wody
Ja zawsze pije mineralna niegazowana, ale w pracy takiej nie ma :P Normalnie wybralabym mineralna tylko przeraza mnie wlasnie to, ze jest gazowana bo chyba to nie jest zdrowe?

W niektórych przypadkach zdrowotnych jest niewskazana. Ale w taki upał woda to po prostu woda :P

Gość czy na pewno
czy w upały lepsza jest żródlana od mineralnej może być dyskutowane. Wszak z potem i moczem wydala sie z organizmu związki mineralne, a te bardziej uzupełnia woda mineralna. Tytlko trzeba patrzeć na ich zawartość na opakowaniu, zeby nie przesadzać. Co do gazowanej uczeni sa zdania, ze jak wolisz gazowana to ją pij, nie jest szkodliwa

Gość Pyt.dot.wody
W takim razie zaraz nalewam sobie gazowanej mineralnej :P Mam nadzieje, ze nie bede miec wzdecia :D

Zdecydowanie mineralna. Np. Staropolanka 2000 jest lekko nasycona Co2 i ta smakuje mi najbardziej. Nie jest mdła, ale nie mam też wrażenie, że gaz zaraz ujdzie mi nosem czy uszami ;)

Gość Maryczynka44
Mi zazwyczaj bardziej smakuje źródlana, z kolei jeżeli chodzi o minerały itd. to oczywiście króluje woda mineralna. Tutaj znajdziecie ciekawe porównania wody mineralnej ze źródlaną - http://www.mlodzibadacze.pl/ . Polecam.