Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadzieja86

KLUSKI NA PARZE

Polecane posty

Z czym najlepiej smakują?Ja dziś zrobiłam z dżemem truskawkowym,ale może macie inne pomysły?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Coś tam znajdziesz....
Parowańce podaje się z na słodko (bita smietana z owocami lub dżemem) i na słono (sos mięsny, grzybowy)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z borówkami ze smietana

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Matko uwielbiam kluchy na parze :)ja podaję albo z pieczonym mięsem z ciemnym sosem albo ta jak babcia mi dawała ,sos z jagód :) słoik jagód zagotować w garnuszku i zaklepać kisielem truskawkowym :) smaki dzieciństwa ;) a ja byliśmy mali to babcia robiła nam na szybko kluski ,które przekrajała na pół ,smarowała masłem i posypała cukrem :D najlepsza przekąska dzieciństwa :D Dobre też są z "konfiturą "/musem z dyni :) oprószonym cynamonem :) mmmm

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kurde mój mąż to raczej na słodko:(Chyba,że cudem mi się go uda namówić na kluchy z mięsem:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kiedyś jak je jadłam to zawsze z jogurtem jakimś owocowym, gęstym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tak czytam
ja zawsze jem z masełkiem i cukrem ewentualnie z jagódkami mmm pycha :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
o... z tym jogurtem też dobry pomysł:) Dzięki Wam za pomysły:)A teraz idę piec babkę,bo już "za mną chodzi"od jakiegoś czasu:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ANULETTA
Ja lubię z kwaśną śmietaną, cukrem i cynamonem albo zamiast cynamonu Nesquik.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ANULETTA
Jak z Nesquikiem to bez cukru.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Co to za kluski
Dajcie przepis

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
prosze bardzo:)Pół kilo mąki,pół szklanki letniego mleka 2jajaka,10dag cukru,10dag stopionego masła,2dag drożdży,szypta soli i dodatek,np konfitura co kto lubi Wykonanie:Drożdże zmieszać z ciepłym mlekiem i cukrem-muszą się dobrze rozpuścić.ODstawić do wyrośnięcia.Do mąki dodać wyrośnięty rozczyn drożdżowy,jajka,masło sól i wyrobić.Z ciasta uformować kluski i odstawić jeszcze na chwilę.W garnku z wrzątkiem ułożyć wkład do gotowania na parze i włożyć kluski.Gotować pod przykryciem ok 15min-a z urosną. Ten wkład ja kupiłam w sklepie WSZYSTKO PO 4ZŁOTE:D SMACZNEGO

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Co to za kluski
dziekuje.:) sprobuje zrobic mam nadzieje ze sie udadza:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kluski mniam
a podajcie przepis ta te kluchy parowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witam tak z rana:)Przepis podałam wyżej:)Dziś będe te kluski robić z jogurtem owocowym i masłem czekoladowym,zobaczymy jakie będą:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Co to za kluski-powodzenia,mam nadzieję,że się udadzą:)Ja będę je robiła teraz mniejsze,bo jak podczas gotowania urosną,to są giganty:) Ale wiecie co?Ja juz tyle razy próbowałam te kluski robić-z różnych przepisów i mi nie wychodziły,już się wkórwialam za przeproszeniem,bo ileż można próbować,aż wkońcu mi się udały,uffff...co za ulga:D.Powiedziałam sobie,że to jest ostatnia próba,jeśli mi się nie uda to zapomnę o kluskach na parze-mimo,że mąż mi marudził,żebym je zrobiła:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A ten dzem czy cos tam
innego to do srodka dajecie jako nadzienie czy jak???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Można dać do środka,a można po wierzchu kluchy posmarować lub maczać je np.w dżemie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość I y o u e
mi wyszly pulchne z Twojego przepisu:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×